Nowa odpowiedź
Ocena wątku:
  • 24 głosów - średnia: 2.88
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Wziąć prysznic

no tak , masz racje

Ślady na piasku przeminą,
ślady na sercu pozostaną.
Odpowiedz

Ja zawsze mówię "idę się kąpać pod prysznic" ubawa Marnuje duuuuużo czasu ale powiedzmy, że wolę tracić czas na tłumaczenie niż przewalić go (czas) na głupoty ubawa2

"Wspomnienie jest jedynym rajem, z którego nikt nas nie może wypędzić... "  <th_to_clue>
Odpowiedz

To też niezbyt poprawnie bo kąpać się można w wannie ubawa2

"Tonący w kłamstwie, cynizmu się chwyta"
Hogan- Izabela
"Buzie widze w tym tenczu!"
Odpowiedz

Ja się kąpię w wannie bo prysznic robię w wannie ubawa2 A po za tym ja całe życie jestem niepoprawna więc jestem trudnym przypadkiem i nawet nie da się mnie do żadnej grupy zakwalifikować hahaha ubawa2

"Wspomnienie jest jedynym rajem, z którego nikt nas nie może wypędzić... "  <th_to_clue>
Odpowiedz

A ja moczę się lodowatą wodą z prysznica, potem kąpię się w wannie i na koniec znów wchodzę pod prysznic, w celu polania na siebie
lodowatych 'batów', które ujędrniają i hartują ciało. ubawa2

Hogan- Izabela
Odpowiedz

(25-11-2018, 9:31 )hogan napisał(a):  Wezmę prysznic. Gdzie potem go położę?

Zastanawia mnie kwestia, dlaczego nie mówimy na przykład: "idę zmoczyć się pod prysznicem" albo "umyję się pod prysznicem".

No bo "wziąć" prysznic, to jakoś dziwnie brzmi ubawa2

Jak wzięłaś to  ODDAJ , to po pierwsze. ubawa

Po drugie  prysznic  to , zjawisko , czynność , sposób lania wody , nie armatura .
Jest kabina prysznicowa, sitko prysznicowe , kran do prysznica  , samego prysznica nima , dopóki się woda nie zacznie lać .

Początkowo był to zabieg balneologiczny (wodolecznictwo) 
Nazwa pochodzi od nazwiska Vincenta Priessnitza, twórcy wodolecznictwa

Bierzesz aspirynę, apap albo coś na sraczkę , i bierzesz prysznic dla odświerzenia dziś , myć się przy tym niekoniecznie trzeba 

[Obrazek: URT0WOo.jpg]
Odpowiedz

Słuszna uwaga, bo prysznic to całość złożona z różnych elementów i często o słuchawce prysznicowej mówimy jako
o prysznicu.

Hogan- Izabela
Odpowiedz
Nowa odpowiedź

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości