Liczba postów: 4,081
Liczba wątków: 31
Reputacja:
235
Nigdy nie sprawdzałam, ale po coś wymyślają te ograniczenia. Fakt, że nie zawsze racjonalnie je stosują.
"To, co dajesz, Momo, pozostaje twoje na zawsze;
to, co zachowujesz, jest na zawsze stracone!"
Liczba postów: 5,359
Liczba wątków: 46
Reputacja:
239
Zodiak: strzelec
Jak dla mnie te ograniczenia nie są stawiane ot tak dla kaprysu. Ile tylko wypadków jest tam, gdzie najczęściej jest ograniczenie prędkości? Multum. Nie jest to chyba takie bezsensowne jak większość kierowców myśli. Pamiętacie głośny wypadek jakieś 2-3 tyg temu? W mediach o tym nawijali. Autokar Ukraiński przy OGRANICZENIU prędkości 30km/h gonił 70-80km/h? Zakręt śmierci, krzyż (który został ścięty razem z barierką) 3 osoby zginęły w imię czego? Ten wypadek dotyczy mojego regionu. Wierzcie mi, nie jest pierwszy i na bank nie ostatni. Ludziom się całkiem w głowach miesza. Pośpiech? Brawura? Po co ludzie? PO CO? Dociskasz gaz do dechy żeby być te 30 min szybciej na miejscu? Czasem nie dojedziesz w ogóle, wyciągną Cię z wraku albo zeskrobią z ulicy/drzewa. A jak komuś zupełnie niewinnemu przez własną głupotę odbierzesz zdrowie albo życie?
Ludzie, noga z gazu. Życie jest bardzo kruche. Uszanujcie je i tych, którzy na waszej drodze się przewijają. Naprawdę 20-30 minut czy nawet i godzina dłużej w trasie to nie koniec świata ale żyjecie i nikomu krzywdy nie robicie. Szanujmy życie, szanujmy kierowców i innych uczestników ruchu
"Wspomnienie jest jedynym rajem, z którego nikt nas nie może wypędzić... " <th_to_clue>
Liczba postów: 64,553
Liczba wątków: 3,242
Reputacja:
753
Wszystkie samochody mają o kilka kilometrów na godzinę odjęte i jak jedzie ktoś powiedzmy 120km/h
to w rezultacie jedzie 95km/h, to są wymogi UE, żeby nikt nie prze folgował z brawurą.
"Tonący w kłamstwie, cynizmu się chwyta"
Hogan- Izabela
"Buzie widze w tym tenczu!"