Nowa odpowiedź
Ocena wątku:
  • 24 głosów - średnia: 2.79
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

3 5triki jak uniknąć mandatu za przekroczenie prędkosci

1. Dobrze przyjrzyj się znakom informującym o ograniczeniu prędkości. Liczba znajdująca się na znaku, to maksymalna prędkość, z jaką możesz się poruszać. Niezależnie od tego, czy idziesz pieszo, jedziesz na rowerze, czy samochodem.
  2. Spróbuj zlokalizować licznik w swoim samochodzie. Zazwyczaj znajduje się on na desce rozdzielczej, gdzieś naprzeciwko siedzenia kierowcy. Licznik posiada wskazówkę, która wskazuje określoną liczbę, informując w ten sposób, z jaką prędkością porusza się w danym momencie pojazd. W nowszych samochodach prędkość jest czasem wyświetlana elektronicznie na niewielkich wyświetlaczach znajdujących się na desce rozdzielczej za kierownicą.
  3. Ten punkt jest ostatni, ale zarazem najtrudniejszy. Dostosuj swoją prędkość do wartości widniejącej na znaku. Ze zdziwieniem odkryjesz, że ani policja, ani radary, nie będą w stanie zmusić cię do zapłacenia choćby grosza za przekroczenie prędkości, jeśli nie będziesz poruszać się szybciej, niż wskazuje na to liczba na znaku.

Prawda, że to proste?!  ubawa2

"Tonący w kłamstwie, cynizmu się chwyta"
Hogan- Izabela
"Buzie widze w tym tenczu!"
Odpowiedz

fizja9 fizja9 fizja9 hahaha idealnie rozpisane

"Wspomnienie jest jedynym rajem, z którego nikt nas nie może wypędzić... "  <th_to_clue>
Odpowiedz

Ale sobie żartujesz z nas.
Ja myślałem że wystarczy płytę winylową powiesić na lusterku i staniemy się niewidzialni oczko
Odpowiedz

Płyta cd wystarczy.
Odpowiedz

E tam, ja wolę te trzy proste zasady niż obwieszać samochód świecidełkami ubawa2

Hogan- Izabela
Odpowiedz

Trzeci punkt jest nie do przejścia. Widocznie mam za mały level w umiejętności unikania.

[Obrazek: q2WwWkr.gif]
Odpowiedz

No nie wierzę, że masz z tym problem ubawa2

Hogan- Izabela
Odpowiedz

Ale o jakim przekraczaniu prędkości tu mowa? Przecież, jeśli przestrzegamy przepisów, to jej nie przekraczamy.
Chyba, że to tylko taki żart.

"To, co dajesz, Momo, pozostaje twoje na zawsze; 
to, co zachowujesz, jest na zawsze stracone!"

Odpowiedz

Trzeba jeździć wg przepisów ubawa
Odpowiedz

(31-08-2018, 20:35 )iwcia napisał(a):  Trzeba jeździć wg przepisów ubawa

Otóż to! I to najważniejszy trik aby uniknąć mandatów ubawa2

Hogan- Izabela
Odpowiedz