Ocena wątku:
  • 31 głosów - średnia: 2.71
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Zmierzch i upadek for

Zacznę więc może od tego, że nie da się książki oceniać po okładce i wszystko jest możliwe, że w dziale powitalnym mają
takie byle jakie tematy, bo w końcu to hyde park ubawa
Uii ale z tym koniem to mnie rozwaliłeś :lol:

A z drugiej strony, to co jest widoczne z pozycji Gościa, to jak wizytówka...
Na każde zaś forum trzeba wejść, popisać i zobaczyć jak jest, żeby było można ocenić ale rozumiem, że sugerujesz się
właśnie tą "wizytówką" i na wstępie takie forum działa na Ciebie odpychająco.

Osobiście, nie lubię forów, które są zamknięte, bo na takich elita rządzi się swoimi prawami i każdy nowy, postrzegany
jest jak intruz. Jestem w stanie zrozumieć zamknięcie dla gości, jeśli jest to forum z jedną tematyką a do której Userzy
nie chcą aby wszyscy mieli dostęp albo jakieś forum psychologiczne, gdzie każdy zwierza się ze swoich problemów.
Tylko tu też można stworzyć dział zamknięty a resztę z otwarciem się na świat.
I jeszcze jedno!  Fora poelfowe, czyli takie fora, które powstały po ucieczce z elfiaków i jak są zamknięte przed gośćmi, to
z bata wiadomo o czym jest tam pisane... oplotkowywanie wszystkich co do nich nie przyłączyli a ile można plotkować
o tym samym... no ale chyba da się bardzo długo, skoro nadal są pozamykane. ubawa
Nigdy na w/w forum się nie rejestrowałam, bo wystarczyły mi "nowinki" od tych, co są tam zarejestrowani. Wiedziałam, ze
nie jest to miejsce dla mnie.

"Tonący w kłamstwie, cynizmu się chwyta"
Hogan- Izabela
"Buzie widze w tym tenczu!"
Odpowiedz

To nie jest byle jaki temat: TO NIEZŁY TEKST  z kategorii pure nonsense. 

taki jak K.I.G.:
Cytat:Szanowny Panie Redaktorze!
Nowy sennik egipski
W chwilach wolnych od pracy społecznej, życia towarzyskiego, działalności charytatywnej. lekcji fechtunku, kłótni z rodziną i medytacji nocnych na tematy dowolne — opracowałem maleńkie dziełko pod rewelacyjnym tytułem powyższym, z którego to dziełka wyimki przytaczam z pietyzmem poniżej:
A.
ANTONI, gdy śni się, otrzymasz obraźliwy list od Franciszki.
ABRAKADABRĘ widzieć — zamęt w życiu zmysłowym.
AKUKU! słyszeć przez sen — dni twoje są policzone. Najlepiej nazajutrz w ogóle nie wstawać z łóżka. Popijać lekką kawę. Świecę zapalić.

B.
BĄCZYŃSKIEGO spotkać we śnie ogolonego — dostaniesz nagrodę w „Przekroju”. Nieogolonego — spadniesz w teatrze z galerii.
BOCZEK jeść z chrzanem — wstąpisz do klasztoru. Bez chrzanu — żadna przyjemność.
BUDRYSÓW widzieć trzech — wygrasz na loterii. Pamiętaj, żeby numer kończył się na trzy ósemki!
BULWĘ wnikliwie badać — dostąpisz zaszczytu.
BIMBUSIEM słodkim jeżeli nazwie cię kobieta we śnie — umrzesz bezdzietny.

C.
CZESAĆ lamparta na schodach — nieporozumienie w pralni.

Ć.
ĆMIĆ bez skrupułów — unikaj ulic zaczynających się na „ć”.
ĆPAĆ — dobra nowina.

D.
DIONIZEMU tatuaż zrobić — zdechnie ci ukochany piesek.
DĄB podlewać, śpiewając — konflikt z przedstawicielem władzy.
DOMARADZKIEGO szczypać — nieszczęście.

E.
ESENCJI octowej we śnie cztery beczki widzieć — w życiu twoim zapanuje harmonia.
EMILIĘ Dudałło we śnie pastelą namalować — zmysły twoje niebawem przebudzą się i znów będziesz ulubieńcem płci pięknej.
ESY-FLORESY laską w powietrzu kreślić — wyjedziesz do Paryża.
ERYKA Lipińskiego na nieboskłonie w postaci jutrzenki oglądać — reszta życia upłynie ci na spokojnie przy lekturze „Szpilek”.

F.
FIKAĆ koziołki na kanapie — pogrzeb przyjaciela zakończony skandalem.
FUSY od kawy w nadmiernej ilości w sposób niepohamowany spożywać — rostrój żołądka.
FIGĘ moczyć w benzynie — w najbliższych dniach sam padniesz ofiarą własnych głupich pomysłów.
FARTUCH. Zaglądać pod. — Narazisz się na inwektywy ze strony pracowitego kowala.

G.
GAŁCZYŃSKIEGO przy świecach czytać — dostaniesz obłędu.
GĘŚ ZIELONĄ z „Przekroju” do albumu ukochanej(ego) fiołkowym atramentem wpisywać — spodziewaj się lada dzień ogromnej sumy pieniędzy.

H.
HAMAK połknąć. Jest to tzw. sen proroczo-spostrzegawczy, który przypomina snobiorcy, że przed każdą decyzją życiową należy zastanowić się głęboko.

Karakuliambro, 1947
Osobiście szczególnie mnie zachwyca hasło na 'C' ubawa
'CZESAĆ lamparta na schodach — nieporozumienie w pralni.'

Dobija mnie reakcja na tekst i każe wątpić w sens zaglądania do środka.

Co do 'okładki' .  
Tyle mi pokazano. 
Jak widzę na afiszu goła dupę , to na spektaklu Hamleta się nie spodziewam. 

Ale się wzmogę przemogę i jeszcze popatrzę . 
Nauczyć się można czegoś wartościowego i od konia.

[Obrazek: URT0WOo.jpg]
Odpowiedz

probowałem .

Powiem krótko: Eee- tam...

Natomiast co innego mnie zafrapowało , napisałaś:
'' Fora poelfowe, czyli takie fora, które powstały po ucieczce z elfiaków''

Czyli,  to jakby wylęgarnia for ubawa 

Coś mi się kojarzy , że 100 lat temu chyba byłem na czymś takim chwilę , słabo pamiętam, jak też chyba powiązane z tym strona, czy cały portal :ubawa zatytułowany  'Kim jest Laura' 

Dobrze ja kojarzę? Jeszcze istnieje takie coś?  

To by była jakaś postać Historyczna  żywy pomnik ! ubawa

Coś mi się robi z tekstem  :ubawa masz jakiś automat  co zamienia  imię na 'L' na coś innego ?  hi hi hi hi ubawa

Odpowiedz

Ona dawno się przechrzciła na Asia :ubawa: 
Istnieje ale ledwo przędzie. O tym forum nie chcę pisać, bo będę miała koszmary.
Tak, na jej dawne imię jest cenzura. I  zgadza się, to taka jakby wylęgarnia. Jedne jakoś się trzymają, drugie upadają i tak się
kręcą w kółeczku w tym samym towarzystwie, tylko w różnych miejscach.

Hogan- Izabela
Odpowiedz

(02-11-2018, 22:14 )hogan napisał(a):  Ona dawno się przechrzciła na Asia :ubawa: 
Istnieje ale ledwo przędzie. O tym forum nie chcę pisać, bo będę miała koszmary.
Tak, na jej dawne imię jest cenzura. I  zgadza się, to taka jakby wylęgarnia. Jedne jakoś się trzymają, drugie upadają i tak się
kręcą w kółeczku w tym samym towarzystwie, tylko w różnych miejscach.

znalazłem .
Jezu jakby czas w miejscu stanął.
Coś mi się przypomniało zaraz
Żywa skamielina . 
Jakbym 10 lat temu wyszedł z knajpy , zostawiając niedopite piwo i papierosa  , wchodzę dziś a papieros się jeszcze pali , piwo ma bąbelki  ..

Wygląda ze 'Asia' się zużyła i znów jest L. To raj, oni się nie starzeją , bez końca zatopieni w tej samej rozmowie . Ja nadal nic nie rozumiem .. wygląda jakby L. piętnowała samą L. 
Ale jak masz mieć koszmary? ....  Ja jestem zafascynowany --robaczki z jury zatopione w bursztynie tyle że sie ruszają , mówią, nienawidzą, no i najwidoczniej nadal rozmnażają.

Nic, kończę . Noc idzie i  jeszcze ci  sie krokodyl przyśni.
:ubawa:

Odpowiedz

Czytam i czytam i tak sobie myślę, że chyba coś się Tobie pomieszało ale faktycznie!
Zajrzałam w dział gości i nie mogłam uwierzyć, że znów się przechrzciła i ciekawa jestem, jak teraz się tłumaczy :ubawa:
Nie rozumiem, po co kłamać i robić z siebie idiotkę... lata temu zapewniała, że L to jej prawdziwe imię(mam screen), potem że Asia to jej
prawdziwe imię a teraz co, przecież nie ma dwóch tych imion ale u niej nawet to by było możliwe :ubawa:

Hogan- Izabela
Odpowiedz

(03-11-2018, 0:11 )hogan napisał(a):  Czytam i czytam i tak sobie myślę, że chyba coś się Tobie pomieszało ale faktycznie!
:ubawa:
Dobrze że faktycznie , bo ja już sobie nie dowierzałem, myślałem że mi się miesza we łbie.

Ja tam nie będę rzucał kamieniem, sam mam nieco na sumieniu . 
Ale te namiętności! 
Te wyzwiska na PW i ich publikacje.
Cholera, mogę kogoś wyzwać publicznie, ośmieszyć, wkopać w glebę, bo mnie wk.. do białości , albo coś zabiera.
Ale w PW? 
Na diabła ?
Przecie jak wale po pysku , to żeby on czuł a inni widzieli.

A że krokodyl kłamie, zmienia imiona... co to ma za znaczenie? 
Piszemy pod nickiem, nie mówimy wszystkiego o sobie , jakoś się kreujemy inaczej jak w realu . Kogoś jednak udajemy , wszyscy.
Trochę śmieszne ale..?

Zastanawiam się nad motywacją ...  
Forum to czasem dom, rodzina. 
Samotność to straszna rzecz. 

Może obrona tego , za wszelką cenę , nie przebierając w środkach to nie taki wielki grzech???

Odpowiedz

Nie mam nic do zmieniania nicków i niech sobie zmienia nawet codziennie ale niech nie zapewnia
wszystkich publicznie, że to jej prawdziwe imię. Tu chodzi o bezczelne kłamstwo.

Hogan- Izabela
Odpowiedz

Ja kocham Laurę!
Odpowiedz

(03-11-2018, 20:41 )duch napisał(a):  Ja kocham Laurę!

Hmm ,ma jakieś zalety , czy tak irracjonalnie, na przeciw całemu światu? ubawa

Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości