29-08-2023, 10:38
(28-08-2023, 23:21 )piotr napisał(a):Nie , czytaj całość uważniej .(28-08-2023, 21:45 )uii napisał(a): www.pap.pl/aktualnosci/policjant-z-zarzutami-ws-sygnalu-radio-stop"i mam uwierzyć ze facet (gówniarz i policjant) ze stacją nadawczą w Białymstoku, selektywnie wygasił pociągi w poznaniu wrocławiu pod szczecinem i skierniewicami, skoro sygnał STOP jest odbierany max na 10 km od źródła nadania sygnału?
Tak tak.. poszło po falach krótkich..
Czyli wszystkie pociągi powinny stanąć od białego stoku do wrocławia...
To ma być wytłumaczenie tłuków z pis?
Ktoś chyba nie zdał matury z fizyki.
Pominę już sprawę zabezpieczeń linii komunikacji kolejowej..
Nie wiem jak w całej Polsce, ale na dolnym ślasku od dawna jest sieć komórkowa pkp..
Nadal mam wierzyć, że policmajster bawił się.
Policmajster nie mógł .
UKFka ma zasięg podobny do sibiradia. Na kolei nieco wiekszy , sygnał wzdłuż torow leci troche dalej.
Ale to maks jakieś 40 km. 1 osoba musiala by jezdzić z radyjkiem po kraju.
I to nie fale krótkie. Krótkie odbijają się od jonosfery , mozna pogadać nawet z Brazylią czasem.
To identyczne radyjko jakie ma MO w serialu 07 zgłoś sie..
Policjanta mogli właśnie capnąć , bu udostępnił, sprzedał zdemontowane złomy z radiowozów.
Ale to moje domniemanie tylko.
To taki archaiczny sprzęt właśnie. Nie trzeba się włamywać. Wystarczy znać częstotliwość i brzmienie sygnału.
Ja obstawiam akcje kawalarzy (antypisiarzy może?
)Namowili sie w necie, ktoś podpowiedział czestotliwoeci i dźwięk (plik mp3) a stare UKF-ki na giełdzie elektronicznej mozna za grosze.
Moze byc 1 osoba w samochodzie i sobie jeździ po kraju z milicyjnym przestrojonym radiem, ale wątpie.
Mogą być ruskie agenty, osobiście tez wątpie.