Ocena wątku:
  • 16 głosów - średnia: 2.94
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Programowanie sztuka dla sztuki ?

(30-03-2019, 20:29 )bonaparte napisał(a):  Nie każdy bo ja mam zadne pojęcie o tym, pomijajac eizod w dziecinstwie z Atari Basic. Nie mam glowy do rakich rzeczy, a ponoc praca jest dobra.

To wcale nie jest takie trudne potrzeba  jedynie źródeł  z których  da się  uczyć  wiem po sobie.

Trzeba  mieć  zacięcie by poświęcić  dziennie  jakiś  czas na programowanie.

Najtrudniejsze jest  nauczenie się  pierwszego języka  programowania  a potem leci z górki.

Tak  nauczyłem się  podstaw czterech języków : C,C++,Python,Pascal.

Uważam że każdy  może  się  nauczyć  programowania i nie jest to zbyt  trudne  no  chyba  że  mówimy  o tz "assembly" czyli  asemblerze.

Nie  jest to  wielką  sztuką  ani nie  potrzeba zbytniego   pietyzmu  czy  artyzmu.

Bycie  programistą oznacza tworzenie podwalin  dla  lepszej obsługi komputera i zrozumienia  jego  mechanizmu.

Programować  trzeba codziennie pisząc  małe  projekty.  

Pogramować dla  pieniędzy tylko  po to by  żyć  ale można też  żyć  z dotacji  tak  działa rynek  open source  czyli  otwartego oprogramowania.

Aby  dostać  dotację  produkt  musi  być  wyjątkowy i dopracowany  pod każdym  względem.

"Bogaci czy biedni, ludzie martwią się o pieniądze; cierpią przez ubóstwo i cierpią przez bogactwo. Ponieważ ich życiem kieruje chciwość, przeto nigdy nie są zadowoleni ani usatysfakcjonowani." -Budda
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
Programowanie sztuka dla sztuki ? - przez satox - 30-03-2019, 20:19
RE: Programowanie sztuka dla sztuki ? - przez bonaparte - 30-03-2019, 20:29
RE: Programowanie sztuka dla sztuki ? - przez satox - 30-03-2019, 20:51
RE: Programowanie sztuka dla sztuki ? - przez hogan - 30-03-2019, 21:46
RE: Programowanie sztuka dla sztuki ? - przez hogan - 30-03-2019, 20:48
RE: Programowanie sztuka dla sztuki ? - przez jozekkg - 01-04-2019, 7:23
RE: Programowanie sztuka dla sztuki ? - przez satox - 01-04-2019, 18:56
RE: Programowanie sztuka dla sztuki ? - przez jozekkg - 02-04-2019, 7:09

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości