05-11-2018, 5:48
Generalnie Jordanie oceniam bardzo wysoko. Byłem tam krótko, ale na podastawie tego co widziałem to wydaje się mi dobrze urządzone i bezpieczne państwo. Ludzie są mili, ale dla nich turysta z zagranicy to okazja do zarobienia na nim. Na przykład gdy chce się kupić pamiątki w Petrze potrafią na początku dać cenę kompletnie z d..., wysoką, a jak się potargujecie to wam sprzedadzą to kilka razy taniej. Więc trzeba być bardzo rozważny. Sporo cwaniakowania i naciągaczy. 
Poza tym jak pisałem już w innym wątku pełno samochodów, a kierowcy napierdzielają ciągle w klaksony. :/
Petra robi bardzo dobre wrażenia, raz wyjątkowe są krajobrazy, dwa sporo starożytnych zabytków, nietylko wykute w skale ale też zwykłe starożytne świątynie. Część rzeczy wyjątkowo dobrze zachowana.
Poza Petrą nie jest tak drogo więc według mnie dzisiaj to można tam całkiem tanio spędzić czas.
Więcej napisze jutro i może wkleje zdjęcia.

Poza tym jak pisałem już w innym wątku pełno samochodów, a kierowcy napierdzielają ciągle w klaksony. :/
Petra robi bardzo dobre wrażenia, raz wyjątkowe są krajobrazy, dwa sporo starożytnych zabytków, nietylko wykute w skale ale też zwykłe starożytne świątynie. Część rzeczy wyjątkowo dobrze zachowana.
Poza Petrą nie jest tak drogo więc według mnie dzisiaj to można tam całkiem tanio spędzić czas.
Więcej napisze jutro i może wkleje zdjęcia.