30-10-2018, 22:29
(28-10-2018, 13:20 )hogan napisał(a): Zauważ, że dwa razy napisany przez Ciebie wyraz "dupa"
Dam jeden przykład odnośnie powyższego:
Jak ktoś ma forum pod nazwą "mojeforum" i będzie nagminnie takie sformułowania używał na forum Kordialne, pisząc
w postach na forum Kordialne, to przeglądarka wynajdzie szybciej "mojeforum" a nie forum Kordialne i tym samym, ja
spowoduję(jeśli nie nałożę blokady na wyrażenie "mojeforum"), że "mojeforum" będzie częściej odwiedzane, niż forum
Kordialne. A jako kwoka, muszę o swoje jajeczko dbać a nie o czyjeś
To co napisałem nie odnosi się do TEGO forum , To uwagi ogólne
Dopóki mogę abstrahować :
wszystko jest ok .Zastanawia mnie powszechny zanik tej formy wypowiedzi . Jest oczywiste , że po części to wina Facebooka.
Skanalizował on część potrzeb , wcześniej zaspokajanej na forach, jednak na pewno nie wszystkie.
Kiedy fora zaczęły słabnąć, mam wrażenie , że wszyscy admini zaczęli intensywnie 'dbać o swoje jajeczka' co dało efekt odwrotny od zamierzonego .
Fb 'nie dba o jajeczka' linkuje wszystko ze wszystkim i żaden admin nic tam arbitralnie nie wycina , nie banuje .
'Dbanie ' odcinanie się , moim zdaniem powoduje izolację, marginalizację i powolny zanik , mimo wysiłków.
''to przeglądarka wynajdzie szybciej "mojeforum" ''
Czy ktoś trafia na forum przez wyszukiwarkę ????
Wątpię .
Jeśli zna nazwę i wpisze kordialne to i tak dostanie rożne kordialne, a nie 'mojeforum'
Jeśli wpisze 'forum' to dostanie sklepy linki komercyjne , linki do for przy gazetach i tv.
Wiadomo ze ilość linków , cytatów, podwyższa 'pozycjonowanie' strony, ale te 'cytaty ' ich ilość na forum 'Kordialne ' raczej nie ruszy innego forum o milimetr.
-Natomiast duża ilość linków do innych for , mogłaby stworzyć 'węzeł sieci ' być może .
Masz pewność że taki izolacjonizm ("jako kwoka, muszę o swoje jajeczko ") pomaga tobie i szkodzi innym , a nie odwrotnie?