Nowa odpowiedź
Ocena wątku:
  • 14 głosów - średnia: 3.14
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Black Sabbath

To jest dobre.
Odpowiedz

Za mocne jak dla mnie i za mało melodyjne
Odpowiedz

Kiedyś mnie zaczepił jakiś gościu w Empiku i mówił, że to najlepsze co Black Sabbath nagrało:

Myślę, że to na pewno lepsze niż wiele rzeczy co z Osbournem nagrali.
Odpowiedz

Bonaparte  bardzo mocnej  muzyki słuchasz
Odpowiedz

Owszem, tyle że akurat Black Sabath graja calkiem łagodną muzyke, porownaniu z niektorymi odmianami metalu...
Odpowiedz

Jeden z lepszych ich utworów.
Odpowiedz

(23-04-2019, 19:54 )bonaparte napisał(a):  

Jeden z lepszych ich utworów.

Nie przepadam za "Sabotage", mam nieco innych faworytów. Uważam, że wszystkie wcześniejsze płyty, do "Sabotage" właśnie, to najlepszy okres w ich karierze. Później udało im się znakomicie powrócić z Dio, ale zapału starczyło tylko na jedną dobrą płytę ("Heaven and hell"), pozostałe ("Mob Rules" i koncertowa "Live Evil") nie są już tak dobre. Później już była równia pochyła, kompletne nieporozumienie z Gillanem, jeszcze gorsze z Hughesem i kompletna wtórność z Martinem (poza jednym wyjątkiem, naprawdę niezła płyta "Tyr"). Potem znów chwilowa zwyżka z Dio ("Dehumanizer") i nadal miotanie się z Martinem, powrót Ozziego (słabiutka "13"). Taka huśtawka poziomu. Dlatego uważam, że najlepszy i najrówniejszy ich okres to pierwsze 5 płyt, później było raz lepiej, raz gorzej, czyli bardzo nierówno.
Odpowiedz

(05-02-2017, 21:37 )bonaparte napisał(a):  
(05-02-2017, 21:25 )Jimmy napisał(a):  Jak dla mnie to tego sie nie da słuchać boisie

Akurat Black Sabbath nagrali wiele rzeczy co by się tobie spodobało np. Coś takiego:

Black Sabbath to według mnie musi być Ozzy. to jego głos ten zespól tworzy. Oczywiście gitary, to specyficzne brzmienie. Dla mnie, oni bez Osborna są oczywiście nadal dobrzy... ale to już nie był Black  Sabbath.
Odpowiedz

(09-03-2019, 21:15 )bonaparte napisał(a):  Owszem, tyle że akurat Black Sabath graja calkiem łagodną muzyke, porownaniu z niektorymi odmianami metalu...

A ile w ogóle jest odmian metalu ?
Odpowiedz

Od groma. Doom, black, trash, death, metal core I wiele innych. Dużo tego.
Odpowiedz
Nowa odpowiedź

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości