Wątek zamknięty
Ocena wątku:
  • 16 głosów - średnia: 2.94
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Łosoś smażony w mące

Dziś po raz pierwszy wypróbowałam jak będzie smakował łosoś smażony tradycyjnie, oprószony solą i wytaczany w mące.
Muszę przyznać, że jest całkiem dobry, bardzo soczysty a taką smażoną rybę lubię :buzki: 

Sztuka miała metr długości, ciężko było ją pokroić...

[Obrazek: 14in33r.jpg]

A tu efekt końcowy...

[Obrazek: 2e5s4qu.jpg]

"Tonący w kłamstwie, cynizmu się chwyta"
Hogan- Izabela
"Buzie widze w tym tenczu!"

Nie ma jak to dobra rybka ubawa
Sama będę smażyła..a chyba i tego łososia wypróbuje tradycyjnie, choć nie wiem czy znajdę świeżego ubawa

Człowiek nie jest stworzony do klęski... Człowieka można zniszczyć, ale nie pokonać..

[Obrazek: 29upzx4.gif]

Mi udało się dziś wyjątkowo trafić na świeżego co graniczy z cudem, chyba że w trąbę mnie zrobili i mieli odmrożonego :ubawa:

Hogan- Izabela

(17-09-2014, 20:12 )hogan napisał(a):  Mi udało się dziś wyjątkowo trafić na świeżego co graniczy z cudem, chyba że w trąbę mnie zrobili i mieli odmrożonego :ubawa:

Odmrożonego poznałabyś po kolorze  :zdziwienieke:..to widać ubawa

Człowiek nie jest stworzony do klęski... Człowieka można zniszczyć, ale nie pokonać..

Ja ryby bardzo lubię.Im tłuściejsza tym dla mnie lepsza. holeinwal Tylko zupy z ryb nie znosze.
Hodaś rybka wygląda smakowicie.ja niestety nie umiem sprawiać ryb.bezradny

Jimmy to proste jak picie kawy :lol:
nie napisze inaczej :ubawa:

Rybę rozkrajesz(od jej "tyłka", małego otworku) nożem od spodu i wyciągasz wszystko z środka, płuczesz i gotowe. No oczywiście jeszcze wpierw trzeba oskrobać z łusek, najłatwiejszą moją metodą jest robienie tego jest za pomocą tarki. Takiej do ziemniaków.
Tym sposobem zaczęłam ściągać łuskę gdy mieszkałam na Mazurach bo tam "tony" ryb było trzeba sprawić. ubawa

Hogan- Izabela

(17-09-2014, 20:06 )hogan napisał(a):  
Dziś po raz pierwszy wypróbowałam jak będzie smakował łosoś smażony tradycyjnie, oprószony solą i wytaczany w mące.
Muszę przyznać, że jest całkiem dobry, bardzo soczysty a taką smażoną rybę lubię :buzki: 

Sztuka miała metr długości, ciężko było ją pokroić...

[Obrazek: 14in33r.jpg]

A tu efekt końcowy...

[Obrazek: 2e5s4qu.jpg]
Pięknie to wygląda mniam

A jak smakuje :zdziwienieke:

Hogan- Izabela

(18-09-2014, 0:26 )hogan napisał(a):  A jak smakuje :zdziwienieke:

Mogę jedynie sobie wyobrazić muza mniam
Wątek zamknięty

Skocz do: