Ocena wątku:
  • 14 głosów - średnia: 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Jak zrobić z siebie internetowego głupka

Jeszcze jest takich i to co z pozoru wydają się na osoby rozsądne a mimo to, dają się nabrać na zdjęcia, filmiki, itd.

Ja naprawdę nie chcę nikogo obrażać, bo jak wcześniej wspomniałam, jeszcze do niedawna sama taka byłam ale obecnie
mamy wszystko tak zaawansowane, że właśnie nawet laik o którym wspomniałaś, już powinien mieć orientację z czym
ma do czynienia. Weźmy na ten przykład mój avek. No i co? Na samym wstępie trzy osoby nabrały się, że to mój Heron.
Owszem, może to być taka pierwsza myśl, bo w końcu mam takiego psa, obrazki umiem robić, czy gify a więc dlaczego by
nie miałby to być mój pies, czyli avek z moim psem? No właśnie a więc ludzie dają się nabrać, mimo, że są uważni.
Często przestrzegam ludzi aby nie wchodzili w obce linki ale sama bardzo często wchodzę, choćby w te, które spamerzy
wstawiają z jakąś reklamą, wchodzę i sprawdzam czy przejdzie czy może trzeba usunąć. Także więc, nie wiemy kiedy mimo
największej uwagi, sami nie staniemy się takimi głupkami internetowymi. ubawa

"Tonący w kłamstwie, cynizmu się chwyta"
Hogan- Izabela
"Buzie widze w tym tenczu!"
Odpowiedz

Znalazłem inny ciekawy przejaw internetowej głupoty. Swatting. Nadsyłanie Policji czy oddziałów specjalnych na osoby prowadzące stream na żywo.
Odpowiedz

To nie ma nawet porównania i nazwałabym jedynie kompletnym idiotyzmem a nie głupotą.

Swatting to wzywanie policji do wymyślonych zbrodni na czyjś adres. Celem jest wysłanie w określone miejsce uzbrojonego oddziału SWAT, dlatego często zgłoszenie dotyczy rzekomych zbrodni z udziałem broni palnej. To taki żart.

Swatting jest popularny w Stanach Zjednoczonych, to „żart” robiony głównie graczom, którzy w sieci transmitują swoją rozgrywkę mając przy tym włączone kamery. Kiedy do streamującego grę wpada uzbrojony oddział policji, widzowie mogą oglądać, jak wirtualne zmagania przerywa uzbrojony po zęby oddział, celujący do nieszczęsnej ofiary z prawdziwej broni.

Cytat:Do oddziału policji w Wichita w stanie Kansas zadzwonił młody mężczyzna. Twierdził, że pokłócił się z rodzicami, był wściekły, więc strzelił ojcu w głowę. Młodszego brata i matkę trzyma jako zakładników. Nie wie, co zrobi, chwilowo rozważa polanie domu benzyną i podpalenie go.

Do oddziału SWAT, który podjechał pod wskazany adres, wyszedł mężczyzna. Policjant strzelił do niego. Mężczyzna nie był uzbrojony, nie było wokół niego domniemanych zakładników. Postrzał był śmiertelny, mężczyzna zmarł w szpitalu.

Hogan- Izabela
Odpowiedz

No i zginęła niewinna osoba.
Odpowiedz

Może nawet niejedna ale o wpadkach SWAT nie będą głośno mówili, chyba że tak jak w tym przypadku, wszystko
zostało nagrane. To nie służy działaniu specjalnych służb.

Hogan- Izabela
Odpowiedz

W Polsce chyba jeszcze tak nie ma, że dzwonisz a do sąsiada wchodzi oddział specjalny uzbrojony w karabiny i granaty.
Odpowiedz

Zależy jaka to by była akcja. Ale wolę nic o tym nie pisać i nie podpowiadać bo jeszcze jaki głupek internetowy chwyci temat.

Hogan- Izabela
Odpowiedz

Teraz mamy takie czasy. Wystarczy z siebie zrobić idiotę na wizji odpalić streama i kasa leci na konto od różnych nieznanych użytkowników za przelewy lub smsy za donejty.
Odpowiedz

Pisząc krótko, internetowy głupek, otrzymuje kasę od następnych internetowych głupków.

Hogan- Izabela
Odpowiedz

Co do tego a co ludzie się potrafią nabrać.

Tutaj film na którym Obama wyzywa Trumpa i klnie, a to wszystko ściema i to jest zrobione programem specjalnym. Głos nie jest podrobiony aż tak dobrze, ale pokazuje to jak łatwo można manipulować teraz.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości