Nowa odpowiedź
Ocena wątku:
  • 28 głosów - średnia: 2.75
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Pomysłowe schowki w wannie

Być może nikt Ciebie nie rozumie, jak napisałeś. Ja mogę wypowiadać się tylko za siebie.
I czekam więc na odpowiedzi na moje sześć pytań.   zmeczony

"Tonący w kłamstwie, cynizmu się chwyta"
Hogan- Izabela
"Buzie widze w tym tenczu!"
Odpowiedz

Biedny Siwy pociesz...postaram się może zrozumieć: czy może chodzi o blat między wanną a ścianą zakrywający jakieś rury? włączniki? przełączniki? co się włącza? co nakombinowałeś pod tym blatem Majsterkowiczuubawa
Odpowiedz

Mi do głowy przyszło wieko, jakieś podłączone pod elektryczność od jakuzzi  ubawa2

Hogan- Izabela
Odpowiedz

jak mylibyście się wodą i piachem, to by schowki nie byłyby potrzebne.
Odpowiedz

(10-05-2017, 14:40 )mysz napisał(a):  Biedny Siwy pociesz...postaram się może zrozumieć: czy może chodzi o blat między wanną a ścianą zakrywający jakieś rury? włączniki? przełączniki? co się włącza? co nakombinowałeś pod  tym blatem Majsterkowiczuubawa

Wanna jest obudowana płytami gipsowymi i są podobny jak na zdjęciu drzwiczki. Tylko w innym miejscu i nie mam pewności czy dostanę się do właściwej skrzynki. Czasówka tam fabrycznie na 30 minut jest nastawiona a po piętnastu się wyłącza. Zatem musze dostać się do tych szpei co są pod obudową. Niestety gdy to było obudowywane byłem daleko. Standardowa akrylowa obudowa była dość szpetna. Ale najwyżej to rozwalem, stąd pomysł blatów lub między płytkami wytnę otwór i albo ponownie wstawie, albo na magnesie takie rewizyjne drzwiczki. Szpejw tam jest trochę. Dwie pompy, rury do dysz, czujnik i skrzynki. Coś podobnie
[Obrazek: images?q=tbn:ANd9GcQaNBrQXsaByjnhA0nQOEM...yqd4Ytw9-w]

[Obrazek: IMG_20131129_163447.jpg]
Odpowiedz

(10-05-2017, 14:51 )hogan napisał(a):  Mi do głowy przyszło wieko, jakieś podłączone pod elektryczność od jakuzzi  ubawa2

Wieko to kiedyś do trumny będę potrzebował. O ile w tak komfortowych warunkach przyjdzie mi wylegiwać się.
A myślę zainstalować(na wieku, od wewnątrz)  czujkę ruchu i poprzez przekaźnik podłączyć   do syreny. Gdybym zdecydował się wstać. W przypadku przedwczesnej pobudki. Podobno czasem się zdarza. Myślę że zasilanie z jakiegoś żelowego akumulatora, tak na pół roku, lub wiatrak na płycie nagrobnej sobie pyknąć. Można by znicze elektryczne z niego zasilać, z wiatraka a syrenę już tylko na święto lasu załączać. Lub powitanie grabarza przechodzącego obok.
To taki szkic myślowy jedynie.
Odpowiedz

Oj Krzysiu, Krzysiu, wieko to nie płyta nagrobna lecz forma górnego zamknięcia, denko, drzwiczki, pokrywa, itd.

Na przykład takie wieko na jakuzzi:

[Obrazek: 286-6.jpg]

Hogan- Izabela
Odpowiedz
Nowa odpowiedź

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości