Liczba postów: 2,804
Liczba wątków: 49
Reputacja:
285
Zodiak: skorpion
No,akurat Eskimosi wielkiego wyboru nie mają.Jeszcze nie wyhodowano warzyw rosnących na lodzie.Chociaż mięso potrafi zaspokoić wszystkie zapotrzebowania człowieka na mikroelementy.
W życiu nie chodzi o to, by przeczekać burzę a o to, by nauczyć się tańczyć w deszczu.
Liczba postów: 2,804
Liczba wątków: 49
Reputacja:
285
Zodiak: skorpion
Podobnie myślą Masajowie upuszczając krew krowom.Coś w tym jest,skoro dawniej zalecano ją również w Europie osłabionym gruźlikom.
Nie wiem czy przeszła by mi przez gardło.Nie próbowałem a może to dobre?
W życiu nie chodzi o to, by przeczekać burzę a o to, by nauczyć się tańczyć w deszczu.
Liczba postów: 216
Liczba wątków: 3
Reputacja:
26
Tran, echinacea, albo czystek
Liczba postów: 7,080
Liczba wątków: 36
Reputacja:
379
Czerninę lubię ale nie każdą. Musi być zrobiona przez fachowca a nie byle jak z jakiegoś przepisu. Od dawna już nawet nie myślę o czerninie bo mało kto potrafi ją dobrze zrobić. Nie chcę rozczarowań. Smak zostawiłem w wewnętrznym "archiwum" i tak już chyba zostanie. No może kiedyś dam się namówić jak uznam że warto zaryzykować i zapamiętany smak prawdziwej czerniny poddać próbie rywalizacji z obecnie zrobioną.
Liczba postów: 7,080
Liczba wątków: 36
Reputacja:
379
Z tym "tłusto" to bym nie przesadzał. Osobiście lubię ale mamy ocieplenie klimatu i uważam że raczej zbilansowane powinno być jedzenie na miarę potrzeb organizmu.
Dla jednego jest zalecane spożywanie mniej tłuszczu, dla innego mniej potraw z zawartością cukru itd...
Podkreślę że to są indywidualne sprawy a nie jakiś szablon że tak jest lepiej i koniec, kropka. Tak nie jest.
Liczba postów: 10,522
Liczba wątków: 67
Reputacja:
204
Moja wątroba nie narzeka na tłuszcz :lol: