Nowa odpowiedź
Ocena wątku:
  • 21 głosów - średnia: 2.86
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Płyty gazowe bez płomieni

Jak widać, jestem do tyłu z techniką, bo rozglądałam się za płytą gazową+ elektryczną, czyli dwa palniki na gaz a dwa
na prąd a tu trafiłam na perełkę  ubawa

Oto model najbardziej nowoczesny na skalę światową i o dziwo, instalują takie płyty już od 13 lat.

Mi spodobała się ta największa i dodatkowym plusem takiej płyty, jest piąty palnik, który tylko podgrzewa
nie pobierając gazu a więc coś dobrego do dań, które nie chcemy aby wystygły.

Możemy też ustawić przy każdym palniku oddzielnie, czas po jakim ma się wylączyć.

[Obrazek: g42.png]

Tu filmik:

"Tonący w kłamstwie, cynizmu się chwyta"
Hogan- Izabela
"Buzie widze w tym tenczu!"
Odpowiedz

No właśnie jestem na etapie wymiany kuchni, całości i czegoś podobnego potrzebuje.
Mam instalacje zrobiona pod płytę indukcyjną, ale z takim rozwiązaniem też się w jakiejś reklamie spotkałem. Niby prąd teraz sporadycznie wyłączają, ale gazu nigdy.
Bo zapowietrzenie instalacji i podobne.
Jeszcze gaz jest o wiele tańszy od najdroższego u nas medium, energii elektrycznej.
Tylko że to jest kusząca ale nowość i trudno powiedzieć jak to w praktyce się sprawuje.
Odpowiedz

Wszelkie opinie, jakie w necie przeczytałam, są pozytywne, nie spotkałam ani jednego negatywu.
- Mniej się brudzi
- Mniejsze zagrożenie wybuchu gazu
- Mniejsze zagrożenie dla dzieci a nawet dorosłych
- Można czyścić samą wodą, bo żaden tłuszcz w oparach się nie ulatnia jak przy tradycyjnych płytach gazowych.
- Zużywa o 50% mniej gazu niż normalnie.
- Regulacja palników na czas gotowania
- Mniej mycia, bo nie ma palników
- Dodatkowy palnik podgrzewający
- Będzie służyła do końca naszego życia
- Przestępna cena jak na takie cudeńko(największy, czyli ten z mego opisu, około 2800 zł)

Tylko kupować! Ja z pewnością na to się zdecyduję i nie widzę w obecnej chwili nic lepszego.

Hogan- Izabela
Odpowiedz

Interesujące urządzenie. Jakbym wymieniał to na takie.

[Obrazek: q2WwWkr.gif]
Odpowiedz

Jak o mnie chodzi, to jestem pod ogromnym wrażeniem obecnej techniki. Nie spodziewałabym się, że
kiedyś wymyślą coś takiego. ubawa

Hogan- Izabela
Odpowiedz

Ja wolę tradycyjny gaz widać ogień.
Odpowiedz

Jestem przed remontem kuchni i bardzo zaciekawiła mnie ta płyta. Ciekawe jak dużo droższa jest od klasycznej gazowej?
Odpowiedz

Nie wiem ile kosztuje klasyczna ale ta 2800 zł  czyli 4+2 palnik.
Są też mniejsze i wtedy kilka stów tańsze, na przykład 2+1 czy 3+1 albo 3+2, itd. . ubawa

Hogan- Izabela
Odpowiedz

Jest zawodna niestety. Odradzam. Problem z zapalaniem, a zapałką się nie da.
Potrzebny jest prąd do elektroniki i by toto działało, czyli jak wyłączą to kicha.
Odpowiedz

Nie ma żadnego problemu z podpalaniem, tylko trzeba wcześniej pomyśleć o zakupie  baterii.
Jedynie, jak u kogoś, często jest problem z dostawą prądu, musi to brać pod uwagę, że bez baterii się nie da.

Hogan- Izabela
Odpowiedz
Nowa odpowiedź

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości