Ocena wątku:
  • 25 głosów - średnia: 2.84
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ryba w sosie pomidorowym- tzw. po grecku.

Zupa zupą, smażona to smażona a pieczona to pieczona. Jeszcze z grilla może być. O konserwach i w occie nie wspominam...
Smażoną najlepiej lubię w panierce. Do tego może być polana sokiem z cytryny i może być jak w pieczonej koperek i masło. Oczywiście że nie musi. Ryba sama w sobie jest na tyle dobra że nie musi mieć innych dodatków.
Ale jak są to czemu nie. Smażoną przykładowo lubię w zestawie z przyprawami jak wyżej napisałem, do tego ziemniaki i surówka z kiszonej kapusty. Moim zdaniem świetny zestaw.

[Obrazek: q2WwWkr.gif]
Odpowiedz

Dobra, piszemy o zupie w pomidorach a nie w warzywach   fizja3

"Tonący w kłamstwie, cynizmu się chwyta"
Hogan- Izabela
"Buzie widze w tym tenczu!"
Odpowiedz

Temat się nieco za bardzo rozszerzył i stąd pewne niedomówienia.
Temat jest o rybie po grecku czyli z warzywami.
Później lekko przetoczyliśmy się poprzez zupę rybną do ryb smażonych i pieczonych.
Poza rybą po tzw. grecku warzywa w postaci marchewki nie koniecznie pasują w takiej ilości jak w tym przepisie.

Odpowiedz

To ja wtrącę swoje trzy gorsze, jak już piszemy o rybie po grecku to właśnie nie ma tam,żadnych warzyw sadsmut3

Hogan- Izabela
Odpowiedz

To ja pozwolę sobie mieć odmienne zdanie. W Polsce w rybie "po grecku" właśnie warzywa są bardzo ważnym elementem potrawy. Prawie jak ryba.
I powiem że moim zdanie jest to smaczna potrawa.
Oczywiście z Grecją nie ma to zupełnie nic wspólnego. Nawet biorąc pod uwagę gatunek ryb jakie się w Polsce głównie używa to tej potrawy.

Odpowiedz

A więc skupmy się rybie po 'grecku" <gyst187>

Hogan- Izabela
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości