Ocena wątku:
  • 34 głosów - średnia: 3.09
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Koszmar zakazów u Świadków Jehowy

Świetnie, nic tak nie sprzyja dialogowi jak zimne piwo z pianką.  ubauba6  ubauba4
Belial  proponuję  środek lokomocji  :zeg31:
A śJ nie potępiajcie w czambuł. Starają się Was zbawić...

Nie możesz zatrzymać żadnego dnia, ale możesz go nie stracić  <zhm>
Odpowiedz

(16-12-2015, 16:00 )gratka napisał(a):  A śJ nie potępiajcie w czambuł. Starają się Was zbawić...
No nie wiem czy wypaczanie religii chrześcijańskiej służy zbawieniu.
Co do wątku, to te głupotki poważnie przeszkadzają w normalnym funkcjonowaniu człowieka w społeczeństwie.

Obowiązek obowiązkiem sygnatura musi posiadać tekst
Odpowiedz

(16-12-2015, 18:19 )Filip napisał(a):  
(16-12-2015, 16:00 )gratka napisał(a):  A śJ nie potępiajcie w czambuł. Starają się Was zbawić...
No nie wiem czy wypaczanie religii chrześcijańskiej służy zbawieniu.
Co do wątku, to te głupotki poważnie przeszkadzają w normalnym funkcjonowaniu człowieka w społeczeństwie.

Zależy co dla kogo jest chrześcijańskie ubawa
No i faktycznie, nagabywanie przez KRK jest wręcz wkurzające. Już wiele razy musiałam gonić spod drzwi, bo natarczywie
wpychają się ze swoją kolędą albo kasy chcą albo opłatki sprzedają, no koszmar normalnie. boisie

"Tonący w kłamstwie, cynizmu się chwyta"
Hogan- Izabela
"Buzie widze w tym tenczu!"
Odpowiedz

(16-12-2015, 16:00 )gratka napisał(a):  Świetnie, nic tak nie sprzyja dialogowi jak zimne piwo z pianką.  ubauba6  ubauba4
Belial  proponuję  środek lokomocji  :zeg31:
A śJ nie potępiajcie w czambuł. Starają się Was zbawić...

Nikt nie może nikogo zbawić . Ani księża , ani ŚJ ,  ani pastorzy czy inni duchowni. Jeśli już przyjąć że takie wydarzenie będzie miało miejsce to zbawić może Bóg i tylko On . Każda religia czy wyznanie jeśli jest namolnie narzucana znajdzie w ludziach opór i nie dotyczy to tylko ŚJ , Katolików czy Protestantów . Bo jeśli np. buddysta by mnie starał przekonywać do swej religii i stałby sie za bardzo natarczywy to miałbym o nim także złe zdanie .
Odpowiedz

Belial, zwróć uwagę na to jak Jezus był prześladowany a mimo to, dziś ludzie Go miłują, bo zrozumieli, że czynił to dla ich dobra.

Hogan- Izabela
Odpowiedz

Miłują go bo widzą w nim boga . Ja mam do Jezusa podejście neutralne , oczywiście szkoda mi go że w taki sposób z nim postapiono ale uważam go za człowieka , który nauczał , głosił swoje prawdy . Nie powiązuję go z boską istotą
Odpowiedz

To skąd się wziął Twoim zdaniem, skoro Maria Go urodziła nie zachodząc w ciążę, tzn. nikt Jej nie zapłodnił?

Hogan- Izabela
Odpowiedz

(17-12-2015, 17:40 )hogan napisał(a):  To skąd się wziął Twoim zdaniem, skoro Maria Go urodziła nie zachodząc w ciążę, tzn. nikt Jej nie zapłodnił?
Hogan ludzie piszący o cudownym poczęciu Jezusa, nie wiedzieli, że kobieta wytwarza komórki jajowe. Ten medyczny fakt odkryto dopiero w 19 wieku. Dawniej liczyło się potomstwo tylko z lini ojca, bo kobiety uważano za doniczki, do których zarodniki trafiają tak jak ziarno pszenicy do ziemi. W Bibli nie ma zapołdnienia Marii, jest zrodzenie z Marii. Zapłodnie Marii. to w tatnmtym czasie medyczne fantazja. ubawa

Obowiązek obowiązkiem sygnatura musi posiadać tekst
Odpowiedz

Tak czy inaczej, była w ciąży z Jezusem bo jest opis jej drogi do Betlejem. A jak też wiemy z Biblii, nie współżyła z mężczyzną.

Hogan- Izabela
Odpowiedz

(17-12-2015, 17:40 )hogan napisał(a):  To skąd się wziął Twoim zdaniem, skoro Maria Go urodziła nie zachodząc w ciążę, tzn. nikt Jej nie zapłodnił?

Nie wierzę w niepokalane poczęcie . Ktoś musiał wg mnie
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości