Ocena wątku:
  • 17 głosów - średnia: 2.71
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Makaron

To tak jak ze wszystkim, dobre i ekologiczne   :lol:

"Tonący w kłamstwie, cynizmu się chwyta"
Hogan- Izabela
"Buzie widze w tym tenczu!"
Odpowiedz

Już sam nie wiem czy bardziej ekologiczne jest samodzielne robienie makaronu czy jego kupowanie.
Właściciel tej małej makaroniarni płacił rachunki za prąd 30000 PLN na miesiąc przy wyrobie kilku ton.
W opłaty za wodę,podatki i tę całą resztę jak wypłaty dla pracowników nie wnikam.
Wywaliła go z rynku Malma,Lubella i insi potentaci makaronowi.

W życiu nie chodzi o to, by przeczekać burzę a o to, by nauczyć się tańczyć w deszczu.

Odpowiedz

Prawo rynku   ubawa2

A co do makaronów, to myślę, że nawet jak dziś ktoś kupi makaron, to wcale mało będzie
różnił się od domowego bo skąd wiemy co jest w mące albo czym kury były karmione.
Czyli jaką wartość ma jajko, itd.

Hogan- Izabela
Odpowiedz

Dzisiaj naleciała mnie chęć na taki suchy makaron bez dodatków...ugotowałam,   lekko posypałam cukrem i taki suchy po świderku jadłam sobie...i bardzo mi smakował ubawa2 ...lubię też makaron z grzybami, z twarogiem, z sosem warzywnym, z jogurtem, ze śmietaną, z truskawkami, z dżemem jabłkowym...i w ogóle lubię bez niczego ubawa2
Odpowiedz

A może my Włosi jesteśmy... tacy makaroniarze?    ubawa2

Hogan- Izabela
Odpowiedz

Jak Wam coś zostanie to usmażcie sobie z reszty makaronową jajecznicę.

W życiu nie chodzi o to, by przeczekać burzę a o to, by nauczyć się tańczyć w deszczu.

Odpowiedz

Jak to makaronową jajecznicę?

Ja często podsmażam makaron z cebulką, skwareczkami... taki jest jeszcze smaczniejszy.  ubawa2

Hogan- Izabela
Odpowiedz

A jak makaronu za mało to podsmażasz go na oleju słonecznikowym,albo maśle i wbijasz dwa jaja.Solisz,pieprzysz,chilujesz,albo jakąś wędlinę wkrajasz wedle smaku.

Może jakoś wytrzymam do rana

Odpowiedz

W maśle to ja duszę makaron a nawet każdą kaszę a jak podsmażam, to na smalcu. Niby smalec jest niezdrowy, ale
 smak smażonego jedzenia na smalcu, jest moim zdaniem o wiele lepszy niż na oleju.  ubawa

Hogan- Izabela
Odpowiedz

Bardzo lubię sałatki z makaronem. Spaghetti również nie pogardzę.

Radość życia to umiejętność delektowania się każdą , nawet najbardziej banalną chwilą.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości