Dobra, spróbuje jeszcze raz naprowadzić Was obydwóch na właściwy tor, bo kompletnie urywacie się od rzeczywistości a nie o to w tym chodzi.
Cytat:Uii
ok Ale to jest jedynie OPINIA tego pana !
Nie, to nie jest tylko opinia tego pana, jednakże ów pan, szczegółowo to przedstawił, wiec nie widzę potrzeby podawania innych opinii a jak komuś zależy, to sam znajdzie. W ogóle w dyskusjach nie lubię podawać jakichkolwiek źródeł, bo to kończy dyskusję, ponieważ ze źródłami nie da się dyskutować. Jeden poda to, drugi kontrargument i koniec polemiki. Mi liczy się moja/ nasza/ wasza wiedza a nie co inni powiedzą ale z Wami inaczej się nie da. Zawsze domagacie się źródeł a to błąd podstawowy w dyskusji i prowadzi do bardzo cienkiego pola widzenia bez żadnych perspektyw. Wierzę, że macie lepszą wiedzę, niż jakiekolwiek źródła.
Taki zwyczaj ufologów, że jak nie wiadomo czegoś to KOSMICI.
Nigdy i nigdzie nie sugerowałam żadnych kosmitów, to mogli być zwyczajnie nasi przodkowie a jak piszemy o kosmitach, to raczej
każdy wyobraża sobie zielone potworki.
Aż tak się te szkiełka nie różnią od innych, ani nie wydają się mieć super właściwości,
jako materiał konstrukcyjny.
Czym i od czego miałyby tektyty się różnić i jakich super właściwości spodziewasz się z minerałów, bo nie rozumiem co masz na myśli.
Wszystkie tektyty nie są 'produktem' pochodzącym z Ziemi i o tym wie każdy naukowiec czy astrofizyk.
Jak widać już w 1958 ruskie takie ryswoali
A w książkach SF było jeszcze dawniej.
Mam wrażenie, że uważasz, iż dyskutujesz z dwulatkiem.
Nie wspominam nigdzie o rzeczach wiadomych, tylko o tym, czego nie wszyscy muszą wiedzieć.
Tak, NASA przyjęła, że tak będą wyglądały statki PRZYSZŁOŚCI a skąd zaczerpnęli pomysł? Już dałeś prawdopodobną odpowiedź ale
mnie nie interesuje skąd oni zaczerpnęli pomysł, tylko to, że takie statki były opisane w Wedach.
Traf napisał(a):Widzę, że wiara Hogan w UFO trzyma się całkiem dobrze i jak każda wiara nie podlega argumentowaniu, więc nie rozumiem po co ta dyskusja...
Mogę jedynie wyrazić po raz kolejny moją opinię, że ja w przeciwieństwie do niej, nie wierzę w kosmitów odwiedzających naszą planetę...
Odnoszę wrażenie, że jednak to Ty jesteś jakiś nawiedzony, bo wszędzie widzisz wiarę lub ufoludki.
Ja w nic nie wierzę, to dla wyjaśnienia, bo widzę, że błądzisz. W nic nie wierze a tym bardziej w jakichś ufoludków odwiedzających
Ziemie ale nie wykluczam tego, bo tylko głupiec wszystko wyklucza.
Zawsze skupiam się na faktach i je analizuję ale zjawia się Traf i mnie PO SWOJEMU szufladkuje.
Nie zakładałam tematu po to abyś mnie osądzał w co ja wierzę/ nie wierzę, co wiem/ nie wiem, bo nikt i nigdzie niczego pewny być nie może.
Pigmeje podcinają słoniom żyły na nogach i czekają aż się wykrwawi.
Pomyśl ile musieli mieć sprytu aby podejść blisko do takiego kolosa aby mu nogi podciąć.
A co robili inni nasi przodkowie, zanim wpadli na pomysł podcinania nóg, tak choćby z miliard lat temu?
Pomyśl też o tym, co by było z ludźmi, którzy jakimś cudem, przeżyli by choćby epokę lodowcową i wszelkie miasta i wioski, wszelka
technologia i cywilizacja zostałaby pod lodem na głębokość wielu kilometrów na następne miliard lat?
Na czym dzisiejszy człowiek by się wzorował, gdyby nie miał materiałów, sprzętu, itd. Miał by jedynie wiedzę.
Na początek próbowałby zbudować schronienie/ dom/ bezpieczne miejsce. Zacząłby szukać pożywienia i najprawdopodobniej
byłyby to ryby a może jaki zamrożony zwierzak... potem szukałby cieplejszego miejsca, gdzieś... gdzie może udałoby się
zdobyć jakieś rośliny ale nie miałby żądnego transportu lecz na podstawie wiedzy, jaką dziś posiadamy, mógłby skonstruować
coś do poruszania się w szybszym tempie, może sanki do pchania a może łódź... ile czasu musiałoby minąć, zanim człowiek
wróciłby do takiej cywilizacji, jaką dziś znamy? Tysiąc a może milion lat?
"Tonący w kłamstwie, cynizmu się chwyta"
Hogan- Izabela
"Buzie widze w tym tenczu!"