Nowa odpowiedź
Ocena wątku:
  • 3 głosów - średnia: 1.33
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Orbitalne starożytne stacje kosmiczne

Czy Vedy opisują orbitalne starożytne stacje kosmiczne ? (Kontynuacja)

[Obrazek: 463457548_10226714174857327_233721516015...e=671A9591]

Teksty sprzed 7-9 tysięcy lat ujawniają, że istniały międzygwiezdne stacje istot, które odwiedziły Ziemię. Prawdziwa historia ludzkości, jest znacznie bardziej fascynująca niż to, co mówią nam uczeni i "książki historii". Istnieją starożytne teksty pochodzące z tysięcy lat wstecz, które wspominają o pojazdach sterowanych umysłem, technologiach takich jak lewitacja i antygrawitacja Rzeczywiście jest tyle rzeczy, które zostały wykreślone z podręczników historii, jakby ludzkości nie było przeznaczone poznać prawdziwej historii i pochodzenia człowieka. Wiele osób uważa starożytną Sumerię lub starożytny Egipt za dwie najciekawsze starożytne cywilizacje na Ziemi, prawda jest taka, że każda starożytna kultura była piękna na swój sposób i przyczyniła się do cywilizacji Jeśli spojrzymy na starożytne Indie, stwierdzimy, że istnieją bardzo starożytne teksty, które niż kiedykolwiek odnoszą się do tekstów starożytnych. Starożytne Indie, to jedna z najstarszych cywilizacji na świecie, a jej teksty zwane Veda, są jednym z największych starożytnych pism na planecie Ziemia. Te starożytne teksty sprzed tysięcy lat mówią o „latających pojazdach, które odwiedziły ich kontynent ponad 7000 lat temu. "Napisane w sanskrycie wedyjskim teksty stanowią najstarszą warstwę literatury sanskryckiej i najstarsze pisma hinduizmu. Wielu uważa te starożytne teksty za fascynujące i mylące jednocześnie. Starożytna księga Vaimanika Shastra lub The Science of Aeronautics wspomina w niesamowitych szczegółach pojazdy sterowane umysłem dzięki teraz utraconej technologii, do której miały dostęp starożytne kultury. "Badanie tekstów sanskryckich pokazuje, że starożytne Indie znały sekret budowania latających pojazdów i że „rydwany” te zostały zaprojektowane zostały przez astronautów z innych planet.
"Ale nie tylko te fascynujące pisma wspominają pojazdy sterowane umysłem, ale opisują fascynujące technologie, takie jak lewitacja i antygrawitacja, futurystyczna technologia, która była już na Ziemi ponad 7-9000 lat Wielu badaczy uznało świętą księgę Vaimanika Shastra za przewodnik po kosmosie, podróżach kosmicznych i podróżach międzygwiezdnych.
Znany sanskrycki uczony Raghavam, który napisał ponad 120 książek i 1200 artykułów i zdobył Nagrodę Sahitya Akademi, za sanskryt w 1966 roku. Powiedział, że niektórzy ludzie zostali zabrani do życia na innych planetach i kosmici, którzy odwiedzili naszą tysiące lat temu. Dr Raghavan powiedział: „Pięćdziesiąt lat badań przekonał mnie, że istnieje życie na innych planetach i że przybyli oni odwiedzić Ziemię w 7000 p.n.e. Wyjaśnia także: „Jest wiele ciekawych informacji o latających samochodach, nawet fastycznej broni science fiction, którą można znaleźć w tłumaczeniach Ved, hinduskich epików i innych starożytnych sanskryckich tekstów. „Wielu uczonych i autorów, zgadzam się z dr. Raghavanem. W Mahabharata i Ramayana jest ogromna ilość pisemnych dowodów, gdzie możemy znaleźć wszystkie rodzaje technologii.
Dr Av Krishna Murty, profesor aeronautyki w Indyjskim Instytucie Nauki Bangalore, stwierdza: „To prawda, starożytne Veda i inne teksty odnoszą się do aeronautyki, astronautów, maszyn latających i starożytnych " astronauci". "Badanie tekstów sanskryckich przekonało mnie, że Starożytne Indie znały sekret latających pojazdach i że te konstrukcje zostały zaprojektowane aby podróżować z astronautami z innych planet. " Wygląda na to, że bez względu na to, dokąd pójdziemy i gdzie jesteśmy, wszystkie starożytne kultury wspominają fascynujące szczegóły, które zostały błędnie zinterpretowane przez uczonych głównego nurtu Istnieją liczne starożytne teksty wskazujące na fragmenty „zapomnianej” lub „ukrytej historii Historia starożytnych Indii z pewnością jest jednym z tych „zapomnianych” kawałków historii ludzkości.
Po zbadaniu wszystkich dowodów musimy zadać sobie pytanie: czy czas zmienić nasze podręczniki do historii?

Więcej:  http://pressmania.pl/swiete-ksiegi-opisu...cl1Sy2Xg_w

Uzupełnienie:
W księdze Wanaparwan występują jeszcze inne miasta kosmiczne obracające się wokół własnej osi, a to: Waihajori, Gagankora i Kekara.
Wg. Rygwedy 1.164 – 11 do – 14 :
„Niezniszczalne koło Ładu o dwunastu szprychach
obraca się nieustannie wokół nieba.
Na nim stanęli parami synowie , o Agni,
siedem setek i dwudziestu.
Ojca o pięciu stopach, w dwudziestu postaciach
zwą posiadaczem obfitości w górnej części nieba.
Inni zaś zwą [go] dalekowzrocznym, umieszczonym w dolnym
[niebie],
Na owym obracającym się kole o pięciu szprychach
opierają się wszystkie istoty.
Jego oś nie rozgrzewa się, [choć] bardzo obciążona,
i piasta nigdy się nie skruszy.
Niezniszczalne koło obraca się z obręczą,
ciągnie [go] dziesięć zaprzężonych do wyciągniętego [dyszla].
Oko słońca przestworem idzie otoczone,
w nim [są] umieszczone wszystkie istoty.”
fragment z pracy – Andrzej KOTOWIECKI: „Szkliwo nie z tej ziemi”, Cieszyn 1999 rok, ISBN 8391222004, 9788391222003.

"Tonący w kłamstwie, cynizmu się chwyta"
Hogan- Izabela
"Buzie widze w tym tenczu!"
Odpowiedz

Jeżeli nawiedzały ziemię sondy kosmiczne z innych cywilizacji to musiała być to zaawansowana technologia która by opracowała poruszanie się sondy z minimum prędkości światła albo byłaby to bardzo stara sonda.
Jak teraz ziemianom zajęła podróż do najbliższej gwiazdy innej niż słońce z kilka tysięcy lat jak nie dłużej.

Chyba że uda się opanować prędkość światła albo zakrzywienie czasoprzestrzenne.

Ciekawie musiałoby wyglądać spotkanie z taką zaawansowaną cywilizacja i nie wiem jakie mogli by mieć zamiary.

W ogóle hinduskiej mitologii dużo bogatych opisów które dają duże pole do popisu. Raz czytałem o rzekomych wojnach atomowych niby opisanych w jakieś księdze i to polegało na tym że jakiś półbóg rzucił włócznia i rozpierdzielil całe miasto czy wojsko. No ciekawa wizja ale to za mało by uznać to za opis wojny nuklearnej.
Odpowiedz

Z opisów biblijnych można wywnioskować o bombie atomowej.

A w Wendach opisane jest, ze pojazdy kosmiczne były sterowane umysłem i posiadały fascynujące technologie, takie jak lewitacja i antygrawitacja, futurystyczna technologia, która była już na Ziemi ponad 7-9000 lat.

Hogan- Izabela
Odpowiedz

(20-10-2024, 17:20 )hogan napisał(a):  Z opisów biblijnych można wywnioskować o bombie atomowej.

A w Wendach opisane jest, ze pojazdy kosmiczne były sterowane umysłem i posiadały fascynujące technologie, takie jak lewitacja i antygrawitacja, futurystyczna technologia, która była już na Ziemi ponad 7-9000 lat.
z opisów biblijnych to masę można wywnioskować , jak ktoś chce wywnioskowywać w odpowiednią stronę ubawa

A z Wed to już dokładnie wszystko bo to bogate źródło.

Tyle że to co czytamy to 'pobożne intrpretacje' wzbogacone bogatą wyobraźnią autora.
Jak poczytamy w miare dosłowne tomaczenie,, to , to raczej mentne poetyckie mity.

No i pytanie , moce , kloce, stacje kosmiczne ... i gdzie to tak nagle, wsio w pizdu znikło ?

[Obrazek: URT0WOo.jpg]
Odpowiedz

A tu mamy mumie syrenki , taka w sam raz na Halloween ubawa

[Obrazek: siren.jpg?itok=1L1XIGEo]

Odpowiedz

Uii, jak coś wklejasz, to wpierw dowiedz się co to jest, bo to nie jest żadna mumia syrenki, tylko durny żart.
I mylisz tematy, tu chcę abyśmy omawiali to, co jest opisane w księgach indyjskich.

I  nie wiemy czy to są tylko mity a poza tym, w każdym micie jest sporo prawdy.
Faktem jest, że dziś dysponujemy lepszą technologią, niż 100 czy 200 lat temu i możemy więcej zrozumieć.
Tylko sceptyk i ćwierćinteligent wszystko odrzuca bez chęci przeanalizowania.
I mało to razy wielkie imperia zniknęły bez śladu? N przykład o istnieniu Minojczyków dowiedzieliśmy
się dopiero w XX wieku a istnieli od ok. 3000 r. p.n.e. do 1000 r. p.n.e. A o ilu jeszcze nie wiemy?

Hogan- Izabela
Odpowiedz

(21-10-2024, 10:49 )hogan napisał(a):  Uii, jak coś wklejasz, to wpierw dowiedz się co to jest, bo to nie jest żadna mumia syrenki, tylko durny żart.
I mylisz tematy, tu chcę abyśmy omawiali to, co jest opisane w księgach indyjskich.

I  nie wiemy czy to są tylko mity a poza tym, w każdym micie jest sporo prawdy.
Faktem jest, że dziś dysponujemy lepszą technologią, niż 100 czy 200 lat temu i możemy więcej zrozumieć.
Tylko sceptyk i ćwierćinteligent wszystko odrzuca bez chęci przeanalizowania.
I mało to razy wielkie imperia zniknęły bez śladu? N przykład o istnieniu Minojczyków dowiedzieliśmy
się dopiero w XX wieku a istnieli od ok. 3000 r. p.n.e. do 1000 r. p.n.e. A o ilu jeszcze nie wiemy?
No nie ubawa sporo lat tą mumię traktowano w Japoni poważnie , dopiero niedawne badania wykazały, że to troche małpy, troche ryby , a łapy od jaszczurki.  ubawa
Tak się składa , że wiedziałem co to jest jak wklejałem. ubawa

"w każdym micie jest sporo prawdy."  ???
To może poszukamy 'Młota Thora' albo wybierzemy się na Olimp.
Poszukamy Zeusa i reszty. To przynajmniej bliżej , dziś stosunkowo łatwo dotrzeć.

Cytat:Obecnie z Litochoro można w głąb masywu dotrzeć asfaltową drogą (poza okresem zimowym). Następnie z uroczyska Prionia wiedzie na szczyty szlak pieszy
 No i precyzyjniej opisane. ubawa

Analizowałem Wedy, Mity Dogonów, kawałki z Bibli , co to 'koło w kole' i lata, mity Summeru i wiele innych,

jak miałem 17... 20 lat.  A i potem czytywałem różniste , pomysły, interpretacje, bo ciekawe.
Ale wszystkie te teoryje , interpretacje są naciągane,
jak majtki na uszy.

Zawsze można pogadać ale to wsio jest mętne .  
Nima pola do dyskusji  , poza :
-Wierze w kosmitów co kiedyś latali i miasta w kosmosie mieli i
-Nie wierze.

Jakaś konkretniejsza teza , poparta cytatem z Wed ?

Odpowiedz

Wątpliwości wobec teorii pochodzenia

Chyląc czoło przed specjalistami w dziedzinie badania meteorytów i tektytów nasuwają się następujące wątpliwości:

1.     Uczeni wykluczyli i nie udowodnili pochodzenia wulkanicznego tektytów.

2.     Tektyty na Ziemi występują tylko pomiędzy 50°S i 50°N  szerokości geograficznej - dlaczego?

3.     Tektyty są tak dobrej jakości  „szkłem”,  że nie mogą być produktem nagłego wysokiego ciśnienia i temperatury powstałego od uderzenia meteorytów – argumentem jest szkło - tzw. trynityty powstałe w trakcie przeprowadzonych testów wybuchu bomby atomowej.  Powstaje szkliwo brudne i nieprzeźroczyste.

4.     Znane są tylko tektyty powstałe w Erze Kenozoicznej w przedziale pomiędzy 35mln lat a 700tys.lat i tylko w kilku miejscach na Ziemi. (Okres ten może być przesunięty do 65mln lat po zbadaniu szkliwa  „mikrotektytów” z Haiti ).

5.    Tektyty przebywały w przestrzeni Kosmicznej jako pojedyncze ciała od kilku tysięcy lat, jak wykazały pomiary metodą   potasowo - argonową.

6.     Area występowania Szkła Pustyni Libijskiej jest o wiele większa, obejmuje od 25°02'N do 26°13'N oraz 25°24'E do 25°55'E, niż area występowania Mołdawitów, przy czym nie występują w pobliżu niej wulkany czy też kratery meteorytowe.

7.     Ślady na tektytach oraz ich występowanie świadczy o tym, że dostały się one do atmosfery Ziemi z ogromną szybkością i pod kątem do horyzontu ok.30°.

8.     W tektytach zostały znalezione sferule zawierające Fe i Ni nie mniej jednak Ganapathy i Larimer wykazują, że kuleczki żelaza  z niklem nie są meteorytami.

9.     Jeżeli nawet założyć, iż tektyty są pochodzenia ziemskiego, to dlaczego się tak różnią pomiędzy sobą?

10.   Na Księżycu został znaleziony szklisty materiał, lecz tylko zbliżony do tektytów – próbka Nr 14425 - 8mm szklista kulka Ni-Fe.

11.   Gdzie są kratery uderzeniowe, które wyprodukowały ogromne ilości tektytów w Azji Południowo-Wschodniej i Australii 700tys.lat temu?

12.   Najpoważniejszy argument przeciwko ziemskiemu pochodzeniu tektytów pochodzi od inżynierów przemysłu szklarskiego, dla których nie jest dotąd znany sposób zyskiwania takiej dobrej  jakości szkła w tak krótkim czasie, jak to przewidują teorie uderzeniowe.

7/ Gdzie są tektyty lub meteoryty z ponad 150 kraterów uderzeniowych?

Na Ziemi zostało odkrytych ponad 150 kraterów uderzeniowych powstałych w różnych okresach historii. Kratery ulegają szybkiej erozji, dlatego te najstarsze zachowały się w najbardziej stabilnych tektonicznie i klimatycznie regionach.

Fragment z książki Andrzeja Kotowieckiego.

Istotny jest punkt trzeci.

Hogan- Izabela
Odpowiedz

I jeszcze jedno!
Pisałam wcześniej o kole a to właśnie jest zdjęcie NASA.

rysunek NASA przedstawiający przyszłe kosmiczne stacje orbitalne

[Obrazek: image006.jpg]

Hogan- Izabela
Odpowiedz

Cytat:Heinrich Schliemann (1822 – 1890) od młodzieńczych lat wierzył, iż odnajdzie Troję opierając się na eposie Homera i tak też się stało. Po latach podróży i pracy teksty Iliady i Odyseji stały się dla Schliemanna zrozumiałe i doprowadziły do wielkiego odkrycia. Wydaje mi się, że tak jak on musimy pozbyć się reguł i zasad , iż stworzyliśmy takie a nie inne technologie to też obiekty latające muszą być zbudowane tak samo z takich samych materiałów lub też podobnych. Te stereotypy myślenia cofają nas, boimy się myśleć inaczej niż  „inni” , czy też boimy się wysuwać zbyt śmiałe teorie aby nie ośmieszyć się, gdyż większość myśli inaczej.
Andrzej Kotowiecki

Hogan- Izabela
Odpowiedz
Nowa odpowiedź

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości