Nowa odpowiedź
Ocena wątku:
  • 26 głosów - średnia: 2.58
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Lubisz czy musisz temat o nikotynie

Słyszę często że" palę Bo lubię".  Ja lubię marchewki jednak nie noszę zawsze przy sobie 20 sztuk.
Wieczorem nie wpadam w panikę iż została mi ostatnia marchewka. Nie chodzę w nocy do całodobowego.sklepu po marchewki. Brak marchewek w domu nie sprawia mi żadnego dyskomfortu.   Palacze często licytują się kto pali mniej . Skoro jedzenie marchewek sprawia mi przyjemność dla czego.mam.się ograniczać?
Lubię marchewki ale ich brak nie sprawi że będę nie szczęśliwy. Nie myślę w kinie "kiedy ten film się skończy muszę zjeść marchewkę" nie mam problemu z jedzeniem marchewki na przystankach , w barach i restauracjach.
Jestem dorosły nikt mi nie musi rozkazywać co mam robić mogę trzymać marchewki w ustach kiedy chce.
Odpowiedz

Nikt Ci nie broni nosić marchewek przy sobie a jeśli rzeczywiście je lubisz i ci ich zabraknie, to wpadniesz w furię, bo
każde takie lubienie, to jest nałóg. Można lubić wszystko i nie wszystko w nadmiarze jest zdrowe.

"Tonący w kłamstwie, cynizmu się chwyta"
Hogan- Izabela
"Buzie widze w tym tenczu!"
Odpowiedz

Lubię marchewki lubię lody lubię słodycze jednak nie wpadam w furię ubawa
Odpowiedz

To dobrze, bo ja kocham pływać i jak jadę w trasie, to nie wytrzymam gdy wyczuję nosem jezioro i nie wejdę do wody
jeśli gdzieś mijam jakieś jezioro. Wpadłabym w furię gdybym tego nie zrobiła.

Hogan- Izabela
Odpowiedz

Złe porównanie, bo marchewki nie zawierają substancji psychoaktywnych.
Takie substancje zawiera na przykład kawa i dlatego ludzie dosyć często nie mogą się bez niej obejść...
Odpowiedz

Nie, nie, uzależnienie nie musi posiadać żadnych substancji i tu weź na przykład komputer dla przykładu. ubawa

Hogan- Izabela
Odpowiedz

@hogan masz rację, zapomniałem o takich uzależnieniach...
Odpowiedz

Uzaleznienie nie musi być szkodliwe. Np. kawa.
Odpowiedz

Wolę energetyka. Kofeina ma minimalne działanie uzależniające. Nikotyna uzależnia potwornie.
Odpowiedz

Energetyk nie dość, że silnie uzależnia, bo zawiera substancje narkotyzujące, to dodatkowo niszczy zdrowie.

Hogan- Izabela
Odpowiedz
Nowa odpowiedź

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości