Lubisz czy musisz temat o nikotynie -
ngruby - 24-05-2023
Słyszę często że" palę Bo lubię". Ja lubię marchewki jednak nie noszę zawsze przy sobie 20 sztuk.
Wieczorem nie wpadam w panikę iż została mi ostatnia marchewka. Nie chodzę w nocy do całodobowego.sklepu po marchewki. Brak marchewek w domu nie sprawia mi żadnego dyskomfortu. Palacze często licytują się kto pali mniej . Skoro jedzenie marchewek sprawia mi przyjemność dla czego.mam.się ograniczać?
Lubię marchewki ale ich brak nie sprawi że będę nie szczęśliwy. Nie myślę w kinie "kiedy ten film się skończy muszę zjeść marchewkę" nie mam problemu z jedzeniem marchewki na przystankach , w barach i restauracjach.
Jestem dorosły nikt mi nie musi rozkazywać co mam robić mogę trzymać marchewki w ustach kiedy chce.
RE: Lubisz czy musisz temat o nikotynie -
hogan - 24-05-2023
Nikt Ci nie broni nosić marchewek przy sobie a jeśli rzeczywiście je lubisz i ci ich zabraknie, to wpadniesz w furię, bo
każde takie lubienie, to jest nałóg. Można lubić wszystko i nie wszystko w nadmiarze jest zdrowe.
ngruby - 24-05-2023
Lubię marchewki lubię lody lubię słodycze jednak nie wpadam w furię
hogan - 24-05-2023
To dobrze, bo ja kocham pływać i jak jadę w trasie, to nie wytrzymam gdy wyczuję nosem jezioro i nie wejdę do wody
jeśli gdzieś mijam jakieś jezioro. Wpadłabym w furię gdybym tego nie zrobiła.
Traf - 24-05-2023
Złe porównanie, bo marchewki nie zawierają substancji psychoaktywnych.
Takie substancje zawiera na przykład kawa i dlatego ludzie dosyć często nie mogą się bez niej obejść...
hogan - 24-05-2023
Nie, nie, uzależnienie nie musi posiadać żadnych substancji i tu weź na przykład komputer dla przykładu.
Traf - 24-05-2023
@
hogan masz rację, zapomniałem o takich uzależnieniach...
bonaparte - 24-05-2023
Uzaleznienie nie musi być szkodliwe. Np. kawa.
ngruby - 25-05-2023
Wolę energetyka. Kofeina ma minimalne działanie uzależniające. Nikotyna uzależnia potwornie.
hogan - 25-05-2023
Energetyk nie dość, że silnie uzależnia, bo zawiera substancje narkotyzujące, to dodatkowo niszczy zdrowie.