Nowa odpowiedź
Ocena wątku:
  • 23 głosów - średnia: 3.04
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Palenie papierosów na balkonie

Mi nikt i nic nie narzuca cwaniak

"Tonący w kłamstwie, cynizmu się chwyta"
Hogan- Izabela
"Buzie widze w tym tenczu!"
Odpowiedz

(22-05-2023, 20:10 )hogan napisał(a):  Mi nikt i nic nie narzuca cwaniak
Wydaje Ci sie. Sama napisalas, ze za siadanie na trawie (sic!) kaftan.
Rachunek za ogrzewanie, prad i wode masz wyzszy niz niedawno.Sam czynsz tez.
Paliwo drozsze.Bilety autobusowe i tramwajowe tez.
Parkowanie w strefie drozsze i wiecej zakazow.Moge jeszcze wymieniac.
I na nic z rego nie masz zadnego wplywu i wyboru. Albo chodzisz grzecznie w tym kieracie jak chce wladza, albo placisz kary. Mozesz jeszcze wyprowadzic sie na wies gdzie tych zakazow i oplat nie ma lub sa zalezne  tylko od Ciebie (chocby ogrzewanie domu).
Odpowiedz

To nie jest żadne narzucanie. To standard za który trzeba płacić aby używać. Zakupów w sklepie też nie zrobisz za darmo.
A za prąd czy wodę, też mogę nie płacić, najwyżej mi odetną, zakręcą ale ja chcę mieć te udogodnienia a więc płacę, tak
jak płaci się za zakupy.
Robię to co chcę i nikt i niczego mi nie narzuca.

Hogan- Izabela
Odpowiedz

(22-05-2023, 23:50 )hogan napisał(a):  To nie jest żadne narzucanie. To standard za który trzeba płacić aby używać. Zakupów w sklepie też nie zrobisz za darmo.
A za prąd czy wodę, też mogę nie płacić, najwyżej mi odetną, zakręcą ale ja chcę mieć te udogodnienia a więc płacę, tak
jak płaci się za zakupy.
Robię to co chcę i nikt i niczego mi nie narzuca.
Zalozmy,ze odetna Ci wode. Skad wezmiesz wode i jak  ja zagrzejesz jesi nie bedieszmiala z sieci?Zakupy-mozna byc calkowicie niezaleznym od sklepow, wystarczy miec ogrod przydomowy albo rolnika, od ktorego kupisz.
Prad-majac instalacje fotowoltaiczna i akumulaory do magazynowania nadwyzek mozna samemu produkowac prad,ewentualnue mozna tez agregatem ale to jest duzo drozsze.
Teraz wyobraz sobie,ze spolki miejskie, ktore dostarczaja prad, wode, gaz, podniosa ceny DZIESIECIOKROTNIE.Co wtedy? jestes od nich calkowicie uzalezniona bez alternatywy jesli mieszkasz w bloku.

Probuje pokazac jak jest w praktyce.
Odpowiedz

Tak samo jak można kupić od rolnika, to oznacza że musisz kupić. A jak zerwiesz z ogródka, to tak samo mogę wziąć
wodę z jeziora.

I ja nie pisałam, że będę bez tego żyła. Napisałam, że płacę bo chcę mieć te udogodnienia a to duża różnica co do
narzucania. Oni oferują a ja korzystam. Oni nie narzucają.

Hogan- Izabela
Odpowiedz

(23-05-2023, 16:03 )hogan napisał(a):  Tak samo jak można kupić od rolnika, to oznacza że musisz kupić. A jak zerwiesz z ogródka, to tak samo mogę wziąć
wodę z jeziora.

I ja nie pisałam, że będę bez tego żyła. Napisałam, że płacę bo chcę mieć te udogodnienia a to duża różnica co do
narzucania. Oni oferują a ja korzystam. Oni nie narzucają.
Narzucaja bo nie masz wyboru.
Odpowiedz

No mam wybór ubawa2

Mogę nie mieć prądu, wody, itd. ubawa2

Hogan- Izabela
Odpowiedz

(23-05-2023, 16:47 )hogan napisał(a):  No mam wybór ubawa2

Mogę nie mieć prądu, wody, itd. ubawa2
Dzien, dwa, tydzien?Nie dasz rady zyc w miescie nez wody , pradu, gazu. A pieca czy kominka do palenia drewnem nie masz i nie zamontujesz bo nie wolno.Pozostaje uzaleznienie od sieci.Zobacz co sie dzieje na Ukrainie. Ludzie nie maja zadnych mediow, wiec nosza wode skad sie da (bo studnie miejskie tez nieczynne) i pala znalezionym drewnem (meble, inne)  w kozach. Tak wyglada zycie w miescie bez podlaczenia do sieci albo kiedy sieci nie pracuja.
Odpowiedz

Jak dla mnie to lepiej żeby ktoś palił na balkonie niż w domu i truł rodzinę. Ja jak paliłem to zawsze na balkonie i nikt mi nie zwrócił uwagi chyba przy niekorzystnych rucha h powietrza ten dym wlatywały do sąsiadów ale wątpię.
Odpowiedz

Nie widzę problemu i nadal uważam, że od niczego mnie nie uzależnia.
Próbujesz mi wmówić coś, co mnie nie dotyczy.

Hogan- Izabela
Odpowiedz
Nowa odpowiedź

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości