Palenie papierosów na balkonie -
hogan - 17-05-2023
Temat co wiosnę powraca jak bumerang.
Zakazu palenia w blokowiskach nie ma a kary są jedynie za zaśmiecanie.
Czytam sobie wypowiedzi ludzi i dochodzę do takich wniosków:
Chyba jestem nienormalna, bo mi nic nie przeszkadza. Nie robię i nie lubię jedzenia z grilla, bo kiedyś się takim jedzeniem zatrułam i wylądowałam na SORze a jak ktoś robi, to zamykam okno. Jak gorąco, włączam klimę. Palę papierosy w domu, czasem na balkonie i nigdy nie śmiecę ale nie przeszkadzają mi cudze kipy, które lądują na moim balkonie, bo i tak muszę co jakiś czas sprzątnąć. Wieszając pranie, zerkam do góry czy ktoś grilla nie robi a jak robi, to na drugi dzień rozwieszę, żaden problem, bo nie mam jednej zmiany pościeli czy jednej bluzki. Pełno mam też śmieci od dzieci wrzeszczących i bawiących się wyżej. Jak źle się czuję, biorę leki i stopery w uszy i odpoczywam w błogiej ciszy a śmieci czy zaschnięte kwiaty, sprzątnę przy okazji. No i jak czasem palę na balkonie, to też rozglądam się czy akurat komuś dymem nie przeszkadzam. Naprawdę, jak kto chce, to da radę i nie będzie szukał zwady z sąsiadami, bo nigdy nie wiemy, kiedy może będziemy potrzebowali ich pomocy. Żyjmy i dajmy żyć innym.
RE: Palenie papierosów na balkonie -
Dezyderiusz - 17-05-2023
My w Polsce sami się dobijamy durnowatymi przepisami,karami i co najważniejsze zawiścią i złośliwością.Teraz ludzie psów nie kupują bo trzeba po nich sprzątać,piwa na ławce nie można kulturalnie wypić,zapalić papierosa też nie wszędzie oraz nawet dokarmiać zwierząt.
Ale
Jeżeli jakaś wspólnota mieszkaniowa czy ci co zarządzają działkami wywieszą i ogłoszą jakiś nowy zakaz,to jeżeli koliduje on z prawem jakie obowiązuje w Polsce -: jest on absolutnie bez żadnej mocy prawnej..!
hogan - 18-05-2023
Wniosek jest taki, że ludzie w blokowiskach, w większości, nie myślą logicznie.
Traf - 18-05-2023
@
Dezyderiusz nie wiem, co ci przeszkadza sprzątanie po swoim psie... Chyba nie chciałbyś chodzić chodnikami na całej długości osranymi, a były takie i ja jeszcze to pamiętam
Co do zakazów palenia, gdzie popadnie to również jestem za nim, bo ja jestem astmatykiem...
hogan - 18-05-2023
Wolę psi kał niż ludzki a własny balkon, to nie jest byle gdzie.
Dezyderiusz - 18-05-2023
Dla psów można wydzielić oddzielny placyk/trawnik przy każdym osiedlu za jakimś niskim płotkiem aby tam hasały i się załatwiały.O ile wiem takie już gdzieś funkcjonują.Zbieranie po psie tego co zrobił uważam za niezbyt bezpieczne zdrowotnie.Co do załatwiania się na chodnik to zgadzam się z @
Traf .
Uważam,że poprostu w żadną stronę nie można przeginać.
hogan - 18-05-2023
U mnie nie zrobią niczego dla psów. Zacofanie jeszcze panuje.
karbon - 20-05-2023
Nigdy nie mieszkałem w bloku i mam nadzieję że życie mnie do tego nie zmusi.
Jan66 - 20-05-2023
(18-05-2023, 7:41 )hogan napisał(a): Wniosek jest taki, że ludzie w blokowiskach, w większości, nie myślą logicznie.
Pewnie, ze tak. To w wiekszosci barany na rzez (bez urazy) dla rzadu.Jak nie maja innych probloemow wymyslaja sztuczne, bo maja frustracje,ze szef w robocie opieprza,ze za malo kasy,i na kims sie wyladowuja.
Jan66 - 20-05-2023
(20-05-2023, 8:29 )karbon napisał(a): Nigdy nie mieszkałem w bloku i mam nadzieję że życie mnie do tego nie zmusi.
Lepszy szalas albo kamper niz blok.