Nowa odpowiedź
Ocena wątku:
  • 10 głosów - średnia: 3.3
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Turyn i Aosta

Zdjęcia z mojej wycieczki do Turynu, w sumie 5 dni. Jeden dzień zrobiłem sobie podróż pociągiem w góry do miasta Aosta. 
Sam Turyn to spore miasto, sporo jest muzeów, trochę parków, pałac królewski, 
W stawie w jednym z parków pływało mnnóstwo żółwi.

[Obrazek: TdKcya3.jpg]

Największą atrtakcją Turynu jest chyba Pałac Królwewski (Dynastia Savoy która sie przyczyniła do zjednoczenia Włoch) no ui muzeum Egipskie, słynne na świecie. 

[Obrazek: 9nHmCv2.jpg]

Jest też muzeum motoryzacji

[Obrazek: AhR3JxN.jpg]
Odpowiedz

Turyn jest ok, chociaż mało jest zabytków starożytnych z tego co widziałem, to tylko Brama, a obok pominiki Cesara i Oktawiana Augusta.

[Obrazek: Z0vdRLn.jpg]
Odpowiedz

Jeden dzień byłem w górach i warto było, bo była stamtąd fakjny widok na Alpy. Sama Aosta jest pełna zabytków i ogólnie jest ładnym mi
astem. W zimę to kurort narciarski. Latem też tam sporo turystów, w odróżnieniu od Turynu, któryu latem jest bardziej pusty i sporo restauracji jest pozamykane.
W Aoście pełno zabytków starożytnów czy średniowiecznych.

Kolejką można pojechać wysoko w góry.

[Obrazek: 8eh27UE.jpg]

[Obrazek: BBXJ7Hz.jpg]
Odpowiedz

Szkoda, że nie umiem robić zdjęć górom. Narobiłem sporo zdjęć. Gdzieś dalej chyba było widać Mont Blanc. 

[Obrazek: ileCaDD.jpg]
Odpowiedz

[Obrazek: CkdW7gB.jpg]
Odpowiedz

[Obrazek: Hbyz1JI.jpg]
Odpowiedz

Super, dzięki za zdjęcia ubawa
Odpowiedz

A całun gdzie? ubawa2

I co tu za głupoty piszesz, że nie umiesz zdjęć z gór robić, skoro zrobiłeś ubawa2
Poza tym, w górach jest tak zawsze, że żeby zrobić super ujęcia, to trzeba trafić w najlepszą pogodę.
Nad morzem tak samo, bo inaczej mało co widać a u Ciebie góry widzę.

"Tonący w kłamstwie, cynizmu się chwyta"
Hogan- Izabela
"Buzie widze w tym tenczu!"
Odpowiedz

Niestety Całun był schowany i chyba ciężko trafić na czas gdy go pokazują. Według mnie nic nie stałoby na przeszkodzie by móc go pokazać ale to ja nie decyduje i może mają powody. Widziałem tylko miejsce gdzie jest przechowywany. Potem wkleje zdjęcie. .
Odpowiedz

Upałów się boją może ubawa2

"Tonący w kłamstwie, cynizmu się chwyta"
Hogan- Izabela
"Buzie widze w tym tenczu!"
Odpowiedz
Nowa odpowiedź

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości