Turyn i Aosta -
bonaparte - 17-08-2022
Zdjęcia z mojej wycieczki do Turynu, w sumie 5 dni. Jeden dzień zrobiłem sobie podróż pociągiem w góry do miasta Aosta.
Sam Turyn to spore miasto, sporo jest muzeów, trochę parków, pałac królewski,
W stawie w jednym z parków pływało mnnóstwo żółwi.
Największą atrtakcją Turynu jest chyba Pałac Królwewski (Dynastia Savoy która sie przyczyniła do zjednoczenia Włoch) no ui muzeum Egipskie, słynne na świecie.
Jest też muzeum motoryzacji
RE: Turyn i Aosta -
bonaparte - 17-08-2022
Turyn jest ok, chociaż mało jest zabytków starożytnych z tego co widziałem, to tylko Brama, a obok pominiki Cesara i Oktawiana Augusta.
bonaparte - 17-08-2022
Jeden dzień byłem w górach i warto było, bo była stamtąd fakjny widok na Alpy. Sama Aosta jest pełna zabytków i ogólnie jest ładnym mi
astem. W zimę to kurort narciarski. Latem też tam sporo turystów, w odróżnieniu od Turynu, któryu latem jest bardziej pusty i sporo restauracji jest pozamykane.
W Aoście pełno zabytków starożytnów czy średniowiecznych.
Kolejką można pojechać wysoko w góry.
bonaparte - 17-08-2022
Szkoda, że nie umiem robić zdjęć górom. Narobiłem sporo zdjęć. Gdzieś dalej chyba było widać Mont Blanc.
bonaparte - 17-08-2022
bonaparte - 17-08-2022
Siwy - 18-08-2022
Super, dzięki za zdjęcia
hogan - 18-08-2022
A całun gdzie?
I co tu za głupoty piszesz, że nie umiesz zdjęć z gór robić, skoro zrobiłeś

Poza tym, w górach jest tak zawsze, że żeby zrobić super ujęcia, to trzeba trafić w najlepszą pogodę.
Nad morzem tak samo, bo inaczej mało co widać a u Ciebie góry widzę.
bonaparte - 18-08-2022
Niestety Całun był schowany i chyba ciężko trafić na czas gdy go pokazują. Według mnie nic nie stałoby na przeszkodzie by móc go pokazać ale to ja nie decyduje i może mają powody. Widziałem tylko miejsce gdzie jest przechowywany. Potem wkleje zdjęcie. .
hogan - 18-08-2022
Upałów się boją może