Nowa odpowiedź
Ocena wątku:
  • 12 głosów - średnia: 2.17
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Armenia Erewań

Nad polskie morze juz bym nie jechał, powiem tak można spokojnię sobie załatwić bilety Ryanair super tanie nad morze Śródziemne np. Włochy czy Hiszpania, tani nocleg znaleźć i mamy i pogodę i ciepłe morze. Szczególnie ze no ode mnie jedzie się nad morze z 8 godzin, pociągi nie tańsze niż samolot.
Odpowiedz

Większość moich znajomych twierdzi, że lepiej im wykupić wczasy za granicą niż nas naszym morzem. Podobno jest ta sama kasa a pogoda może być nieciekawa. Wolą ewentualnie dołożyć więcej i wiedzieć, że woda będzie ciepła a i z pogodą będzie lepiej.
Sama chciałabym zobaczyć Grecję lub Hiszpanię, Włochy z resztą też, ale... właśnie, ALE. Obawiam się tego co się dzieje w tych krajach odnośnie tych wszystkich uchodźców. Jakoś nie marzy mi się wyjechać i jeszcze gratis guza sobie nabić

"Wspomnienie jest jedynym rajem, z którego nikt nas nie może wypędzić... "  <th_to_clue>
Odpowiedz

Z tymi uchodźcami to jest według mnie spora przesada. Na Malcie niby są obozy dla uchodźców, ma być ich tam sporo, a żadnego nie spotkałem jak tam byłem. 
Według mnie trzeba sprawdzać w internecie najlepiej na forach podróżniczych konretne miejsce- tam napiszą czy jest bezpiecznei.
Odpowiedz

(11-02-2019, 22:33 )bonaparte napisał(a):  Z tymi uchodźcami to jest według mnie spora przesada. Na Malcie niby są obozy dla uchodźców, ma być ich tam sporo, a żadnego nie spotkałem jak tam byłem. 
Według mnie trzeba sprawdzać w internecie najlepiej na forach podróżniczych konretne miejsce- tam napiszą czy jest bezpiecznei.

Dokładnie tak jest. Jak sprawdzałem informacje przed wyjazdem to ostrzegano o uchodźcach a w efekcie ich nie było. 
Raz miałem sytuacje że dzieci uchodźców weszły na teren hotelu (Atlantis, Lambi, Kos, Grecja). Akurat odbijaliśmy piłkę w basenie. Pograli z nami po czym przyszedł ich ojciec i ich wygonił z basenu. Poszli dalej ale dzieciaki bawiły się dobrze. My zresztą też bo widać że im to sprawiało frajdę a towarzystwo przy basenie to jakieś sztywne było i tylko leżeli na leżakach i żłopali piwo i drinki.
Kolejnego roku znów na Kos żadnego uchodźcy nie widziałem mimo że ostrzegano przed nimi. Nadmuchany balonik i tyle.

[Obrazek: q2WwWkr.gif]
Odpowiedz

Planuje w pazdzierniku, strasznie sie napalilem na Armenie. Erywan i okolice w tydzien.
Problen w rym ze tam najlepiej dogadac sie po rosyjsku, wiec podtym wzgledem bedzie ciezko.
Odpowiedz

Jak po rosyjsku, to i po polsku da radę ubawa2

"Tonący w kłamstwie, cynizmu się chwyta"
Hogan- Izabela
"Buzie widze w tym tenczu!"
Odpowiedz

Dasz radę. Mowa ciała zawsze wygra  paaluh

Odpowiedz

(29-03-2019, 21:51 )bonaparte napisał(a):  Planuje w pazdzierniku, strasznie sie napalilem na Armenie. Erywan i okolice w tydzien.
Problen w rym ze tam najlepiej dogadac sie po rosyjsku, wiec podtym wzgledem bedzie ciezko.

Zawsze możesz nauczyć  się  podstaw rosyjskiego w  sieci są  darmowe kursy.

"Bogaci czy biedni, ludzie martwią się o pieniądze; cierpią przez ubóstwo i cierpią przez bogactwo. Ponieważ ich życiem kieruje chciwość, przeto nigdy nie są zadowoleni ani usatysfakcjonowani." -Budda
Odpowiedz

Rosyjski tylko pozornie jest podobny do polskiego. To dwa różne języki.

Odpowiedz

W zasadzie to dwa różne języki ale jak powiesz po polsku "dzień dobry" ale zaciągając po rosyjsku, to zrozumieją. ubawa2

"Tonący w kłamstwie, cynizmu się chwyta"
Hogan- Izabela
"Buzie widze w tym tenczu!"
Odpowiedz
Nowa odpowiedź

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości