Liczba postów: 12,805
Liczba wątków: 690
Reputacja:
592
Nad polskie morze juz bym nie jechał, powiem tak można spokojnię sobie załatwić bilety Ryanair super tanie nad morze Śródziemne np. Włochy czy Hiszpania, tani nocleg znaleźć i mamy i pogodę i ciepłe morze. Szczególnie ze no ode mnie jedzie się nad morze z 8 godzin, pociągi nie tańsze niż samolot.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 16-12-2018, 19:12 przez
bonaparte.)
Liczba postów: 5,359
Liczba wątków: 46
Reputacja:
239
Zodiak: strzelec
Większość moich znajomych twierdzi, że lepiej im wykupić wczasy za granicą niż nas naszym morzem. Podobno jest ta sama kasa a pogoda może być nieciekawa. Wolą ewentualnie dołożyć więcej i wiedzieć, że woda będzie ciepła a i z pogodą będzie lepiej.
Sama chciałabym zobaczyć Grecję lub Hiszpanię, Włochy z resztą też, ale... właśnie, ALE. Obawiam się tego co się dzieje w tych krajach odnośnie tych wszystkich uchodźców. Jakoś nie marzy mi się wyjechać i jeszcze gratis guza sobie nabić
"Wspomnienie jest jedynym rajem, z którego nikt nas nie może wypędzić... " <th_to_clue>
Reputacja:
592
Z tymi uchodźcami to jest według mnie spora przesada. Na Malcie niby są obozy dla uchodźców, ma być ich tam sporo, a żadnego nie spotkałem jak tam byłem.
Według mnie trzeba sprawdzać w internecie najlepiej na forach podróżniczych konretne miejsce- tam napiszą czy jest bezpiecznei.
Reputacja:
592
Planuje w pazdzierniku, strasznie sie napalilem na Armenie. Erywan i okolice w tydzien.
Problen w rym ze tam najlepiej dogadac sie po rosyjsku, wiec podtym wzgledem bedzie ciezko.
Liczba postów: 4,077
Liczba wątków: 211
Reputacja:
154
(29-03-2019, 21:51 )bonaparte napisał(a): Planuje w pazdzierniku, strasznie sie napalilem na Armenie. Erywan i okolice w tydzien.
Problen w rym ze tam najlepiej dogadac sie po rosyjsku, wiec podtym wzgledem bedzie ciezko.
Zawsze możesz nauczyć się podstaw rosyjskiego w sieci są darmowe kursy.
"Bogaci czy biedni, ludzie martwią się o pieniądze; cierpią przez ubóstwo i cierpią przez bogactwo. Ponieważ ich życiem kieruje chciwość, przeto nigdy nie są zadowoleni ani usatysfakcjonowani." -Budda
Liczba postów: 7,080
Liczba wątków: 36
Reputacja:
379
Rosyjski tylko pozornie jest podobny do polskiego. To dwa różne języki.