Armenia Erewań -
bonaparte - 16-12-2018
Erywań wydaje się ciekawy, poza tym można zobaczyc z Erywania Ararat. Armenia to kraj o bogatej historii.
W sumie to trochę jak Gruzja tyle że do Gruzji wiele osób lata bo jest moda, a o Armenii mniej się mów.
W sumie to sam o niej niewiele wiem. Wiem tyle ze maja dziwne pisMo i System of a Down są Ormianami.
Jakbyście coś wiedzieli to piszcie.
RE: Armenia Erewań -
ewus - 16-12-2018
A pytałeś wujka google?
bonaparte - 16-12-2018
No tak, ale zawsze dobrze zarzucić jakiś temat na forum.
ewus - 16-12-2018
Wiadomo, ale może jak nikt nie ogarnie to poszukamy jakichś przewodników
hogan - 16-12-2018
Nie mów, że tam się wybierasz.
Ogólnie nic do nich nie mam ale są najgorszymi brudasami w dziejach ludzkości i złodziejami, strasznymi cwaniakami, zwłaszcza kobiety.
Nawet prymitywne ludy Afrykańskie są o niebo czyściejsi od Armeńczyków. Choćby zapakowanej kromki chleba brzydziłabym się
od takiego człowieka i to jest w pełni moja świadoma i sprawdzona na własne oczy opinia o tych ludziach.
Kobiety tylko patrzą aby wyrwać faceta z kasą a śmierdzą na odległość. Potrafią oficjalnie powiedzieć do męża, że odchodzą
do innego, bo tamten ma kasę, przy czym dzieci też porzucą. Nie liczą się z nikim. Faceci zajmują się tylko machlojkami i przekrętami.
Żaden z nich nie chce pracować uczciwie, kobiety też.
Dawno temu, mieszkałam u Armenki w Niemczech i widziałam co Ona, jej koleżanki, jej mąż, ich znajomi i reszta rodziny wyprawia.
Dzieci nie lepsze, wystarczy spuścić z oczu, to okradną a jak nie okradną, to będą tak żebrać- cwaniakować, że wyjść można z tego
tylko na wielkim minusie. Naprawdę, nie radzę Ci tam jechać, bo wrócisz z niemiłymi wspomnieniami.
W restauracjach nie ma nawet minimalnego przestrzegania czystości i higieny. Kucharz wyjdzie z WC i będzie na przykład obierał
ziemniaki czy mieszał nieumytymi rękoma mięso. Ścierek chyba w ogóle nie piorą a używają do każdego posiłku.
Dłubanie w nosie w towarzystwie to u nich norma i później wykonywanie takimi rękoma podstawowych czynności zwłaszcza
związanych z pożywieniem. Mogę o nich dużo pisać o ile zaraz pawia nie puszczę, jak to wszystko sobie przypominam.
Zaznaczę, że to była rodzina na 'wysokim standardzie' życiowym.
karbon - 16-12-2018
Nie byłem w Armenii ale znam dwóch Ormian. Bardzo ciekawie opowiadają o swoim kraju. Jeden nawet mnie zapraszał żebym z nim pojechał odwiedzić ten kraj. Tak opisywał Armenię że nawet rozważałem wyjazd ale ostatecznie nie wyszło bo nie pasowały terminy.
Nie znam Ormian poza tymi dwoma. Hogan ich opisuje w bardzo negatywnym świetle. Tych których znam nie byli brudni i zachowywali się w porządku poza jak to Hogan opisuje machlojkami. Zawsze coś kombinowali żeby oszukać system podatkowy. I to robili.
hogan - 16-12-2018
Być może nabrali polskich nawyków i trochę się zmienili ale w swoim kraju, pewnie dopiero byś zobaczył jacy
są naprawdę.
karbon - 16-12-2018
Wolę nie mieć tej przyjemności. Wolę sympatycznych Greków. Żona już protestuje przeciwko wyjazdom do Grecji a ja lubię. Bo są mili i mają najlepszą kuchnię świata. Żona widzę już bardziej jest nastawiona na Bałtyk. Już w poprzednim roku miała takie plany ale ten kierunek jest moim zdaniem fajny jak to robimy na 4-5 dni a nie na wyjazd wakacyjny. Nie mam nic do wyjazdu nad Bałtyk ale pogoda niepewna i woda brudna. To już wolę drogą Chorwację. Ale Grecja i tak stoi na najwyższym podium. Uwielbiam ją za klimat, ludzi, kuchnię i za całokształt. Świetnie się tam czuję. Jakbym wygrał w lotto miliony to na pewno bym zamieszkał w Grecji. Dla mnie to idealne miejsce.
hogan - 16-12-2018
Popieram Grecję tak jak Ty
karbon - 16-12-2018
Świetne miejsce na wakacyjny urlop. Pomijając oczywiście dalekie kierunki.
Dla mnie idealne miejsce bo nie lubię długich lotów, kuchnia świetna. Morze ciepłe. Zachwyciły mnie piękne plaże w Mastichari na Kos.
Jak nad Bałtykiem tylko wszystko wokół lepszej jakości. To miejsce zostanie w mojej pamięci na długo. I zawsze gdy usłyszę Mastichari to pojawia się uśmiech na mojej twarzy. To jedyne miejsce które do tej pory mogę postawić wyżej na podium jeśli chodzi o plaże w porównaniu do plaż nad Bałtykiem.