Ocena wątku:
  • 3 głosów - średnia: 2.33
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

"Psy23" i rozliczenia

(21-10-2023, 22:01 )Maksiu napisał(a):  
(21-10-2023, 21:45 )uii napisał(a):  Zaraz będziesz warczal
TO raczej nadaje się do uczczenia minutą ciszy
Piszesz:
(21-10-2023, 21:06 )uii napisał(a):  Masz dużo racji
Wcale mnie to nie cieszy.
(21-10-2023, 21:45 )uii napisał(a):  Dla mnie to początek śmierci demokracji
Demokracja, od kilkudziesięciu lat, to fikcja
Polecam:
hmm  Migalski ... czytałem trochę ubawa całej nie łyknołem , nie dla tego że zła.
Całkiem niezła . Tyle że dla mnie nic nowego, zaskakującego.
Z sensem napisana ale wpisuje się w modny trend straszenia katastrofą.
Jeden straszy ociepleniem, inny asteroidą, inny zalewem islamu.
A Migalski koncem demokracji.

I tu pierwsza uwaga 
Migalski robi to samo co krytykuje. Straszy wyolbrzymia nagina do tezy.
Bo mu sie praca ma sprzedać, to nie może być wyważona, tylko alarmistyczna ,, katastroficzna.

No bo demokracji po prawdzie nigdy nie było.
Zawsze jakies elity podejmowały decyzje , więcej lub mniej uwzgledniając interes plebsu.
Alarmy o koncu demokracji juz bywały.
Ale to nie sama demokracja konała, tylko jakaś elita traciła wpływ, a nowa zyskiwala.
Tak jest i teraz . 
Ja też po prawdzie nadużyłem MEDIALNIE pisząc 'śmierć demokracji' ubawa
Umiera tylko ta bardziej jawna demokracja , jej elita traci wplywy.
Zyskuje nie bardzo widać kto  , po części pewnie entropia ,zament, przypadek,
Ale i na bank ciemne siły, układy biznesowo mafijne i na bank 'obce wpływy'
Juz to ze ukryte budzi mój sprzeciw to wieszcze śmierć ubawa

Poza wszystkim Znow Migalski jak każdy ostrzega, wieszczy, straszy, ma za złe.
To mala sztuka , napisał by co robić realnie , zeby uzdrowić.
Odpowiedz

Co Wam powiem, to Wam powiem ale Wam powiem ubawa2 

Demokracja musi być w nas, bo w rządzących nigdy jej nie było, bo bez względu na to kto rządzi, to każdy z nich, patrzy
swego zadka i tu ich demokracja się kończy. Z ich ust i pisania, demokracja to tylko slogan, chwyt reklamowy.
Sam fakt, najprostszy przykład jest taki, że każda partia krzyczy, że oni są cacy a ci drudzy to blee.

"Tonący w kłamstwie, cynizmu się chwyta"
Hogan- Izabela
"Buzie widze w tym tenczu!"
Odpowiedz

(22-10-2023, 1:35 )uii napisał(a):  Zyskuje nie bardzo widać kto  , po części pewnie entropia ,zament, przypadek,
Ale i na bank ciemne siły, układy biznesowo mafijne i na bank 'obce wpływy'
Juz to ze ukryte budzi mój sprzeciw to wieszcze śmierć
W tym temacie mamy podobne podejscie.
Ta ułuda demokracji to przedstawienie dla gawiedzi, która ma być szczęsliwa, czuc się w miare bezpiecznie i zachowac spokój. Bo właśnie spokój lubią interesy i pieniądze, a to z kolei kochają, jak je nazwaleś:
(22-10-2023, 1:35 )uii napisał(a):  ciemne siły, układy biznesowo mafijne i na bank 'obce wpływy'
(22-10-2023, 8:57 )hogan napisał(a):  Demokracja musi być w nas,
Raczej wolność. Demokracja to tylko ustrój
Odpowiedz

No i bądźmy takim ustrojem sami w sobie!

"Tonący w kłamstwie, cynizmu się chwyta"
Hogan- Izabela
"Buzie widze w tym tenczu!"
Odpowiedz

(21-10-2023, 8:46 )Maksiu napisał(a):  Ostatnio sie duzo dzieje. Ujawniono scenariusz rodem z filmu Pasikowskiego:
Doniesienia o niszczeniu dokumentów. Donald Tusk reaguje. Zagadnął Kaczyńskiego | Polityka - Wiadomości Gazeta.pl
Ciekawe czy to tylko faktury za rękawice robocze, czy tez inne duzo ciekawsze sprawki?
Może nie jest to jakąś wielką sensacją i wiekszość oddających wladzę rządów to robila, ale ci dali sie na tym przylapać. To może pomóc w tym co zapowiada Bosak:
wPolityce.pl
Nie bardzo wierzę w to by ktokolwiek kogokolwiek rozliczył i pociągnąl do odpowiedzialności.
Żaden kolejny rząd nie rozliczy poprzedniego, bo jest to sytuacja potencjalnie niebezpieczna, gdyż sam po skończonej kadencji mnie chce być rozliczany. Zasada ku...a ku...e łba nie urwie tutaj zadziala.
Ale może dojść do tego o czym mówi K. Bosak, że PiS może zostać zmieciony z sceny politycznej.
Ciekaw jestem czy i co z tego wyjdzie
Widziałem w necie jakieś faktury czy coś takiego że ABW zamówiło 200 niszczarek. 
Możliwe że dużo maja do zniszczenia. 
Pewnie wezmą jakiś stazystów i będą oni przez miesiąc tylko siedzieć przy niszczarkach i niszczyć wszystko.
Odpowiedz

(22-10-2023, 20:10 )bonaparte napisał(a):  
(21-10-2023, 8:46 )Maksiu napisał(a):  Ostatnio sie duzo dzieje. Ujawniono scenariusz rodem z filmu Pasikowskiego:
Doniesienia o niszczeniu dokumentów. Donald Tusk reaguje. Zagadnął Kaczyńskiego | Polityka - Wiadomości Gazeta.pl
Ciekawe czy to tylko faktury za rękawice robocze, czy tez inne duzo ciekawsze sprawki?
Może nie jest to jakąś wielką sensacją i wiekszość oddających wladzę rządów to robila, ale ci dali sie na tym przylapać. To może pomóc w tym co zapowiada Bosak:
wPolityce.pl
Nie bardzo wierzę w to by ktokolwiek kogokolwiek rozliczył i pociągnąl do odpowiedzialności.
Żaden kolejny rząd nie rozliczy poprzedniego, bo jest to sytuacja potencjalnie niebezpieczna, gdyż sam po skończonej kadencji mnie chce być rozliczany. Zasada ku...a ku...e łba nie urwie tutaj zadziala.
Ale może dojść do tego o czym mówi K. Bosak, że PiS może zostać zmieciony z sceny politycznej.
Ciekaw jestem czy i co z tego wyjdzie
Widziałem w necie jakieś faktury czy coś takiego że ABW zamówiło 200 niszczarek. 
Możliwe że dużo maja do zniszczenia. 
Pewnie wezmą jakiś stazystów i będą oni przez miesiąc tylko siedzieć przy niszczarkach i niszczyć wszystko.
ubawa A faktóry na zapałki?  jenyzor

[Obrazek: URT0WOo.jpg]
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości