Ocena wątku:
  • 33 głosów - średnia: 2.97
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ukryte terapie

Gratko, to nie ja psioczę, ja tylko staram się dotrzeć do rozumu ludzkiego.
Eskimosi, to nie jest dobre porównanie, bo na przykład kanibale jedzą ludzi, jak nie mają co jeść ale wcale nie oznacza, że
to jest dobre. Tak samo Eskimosi, jedzą, bo muszą jeść tłuste potrawy z dwóch powodów: brak innego pożywienia i
potrzeba większej ilości tłuszczów ze względu na zimno.
Natomist co do wykształcenia Kwaśniewskiego, mam pełne obawy czy są legalne, bo żaden lekarz nie poleciłby
takiej diety ze względu na to, tak jak pisałam, dla wątroby jest to zabójcze.

Warto popatrzeć na choćby na reklamy w TV albo poczytać coś bardziej stosownego. W reklamach stale
pokazują szkodliwość tłuszczów i smażonych potraw na wątrobę.

Napiszę tak- dieta Kwaśniewskiego, jest dla ludzi zupełnie zdrowych, co mogą jeść golonki, nie mają problemów
z wątrobą, po jedzeniu zdrowo bekną i jeszcze popiją baryłką piwa albo miodu, tak jak to robili kiedyś... ale za to mieli rozwalone wątroby.

"Tonący w kłamstwie, cynizmu się chwyta"
Hogan- Izabela
"Buzie widze w tym tenczu!"
Odpowiedz

(22-12-2015, 20:15 )gratka napisał(a):  
(21-12-2015, 22:13 )hogan napisał(a):  Nic mi nie wiadomo na temat Jego osiągnięć i jakie niby ja wypisuję bzdury?
Nie piszę że tłuszcz jest dobry na wątrobę czy też jajka, bo obydwa składniki są zabójcze na wątrobę.

Najlepiej coś poczytać, dowiedzieć się, a potem wypisywać. Jest strona dr Kwaśniewskiego w necie, sa dokumenty, możesz poszukać. Kilku autorow się na niego powoluje, lekarze aż tak nie psioczą na dietę Kwaśniewskiego jak hogan.  
 Są i tacy, ktorzy go krytykują, to zwykle  ci, ktorzy promują swoją dietę.... inną dietę, np z przewagą warzywi z wykluczeniem tłuszczów zwierzęcych. 
Moim zdaniem możemy  jeść to, co nam sprzyja i co nam smakuje. Organizm jest tak skomplikowanym "mechanizmem", w dodatku każdy trochę inny, ze jeszcze dlugo nie będzie teorii optymalnego żywienia wszystkich ludzi, czyli uniwersalnej diety. Eskimosi jedzą prawie wg Kwaśniewskiego z konieczności i żyją. 
Wierzę Jimmiemu, że mu pomogła dieta Kwaśniewskiego, bo wielu ludziom pomogła. helous
Zaszkodzić chyba też mogła, ale komu innemu....Nie znam nikogo takiego   boisie 

Życie jest - jak mówią - śmiertelną chorobą przenoszoną drogą płciową.
 Przyczyna śmiertelności musi się znaleść...

Pozdrawiam mgiełkę, póki co myślę, że myślę podobnie .... ubawa

(21-12-2015, 16:39 )hogan napisał(a):  Gratko, aby mieć tytuł doktora, wcale nie oznacza że jest się lekarzem.

Wiem o tym, że tak powiem z autopsji....  buziak

Posty połączyłam- hogan

Gratko lekarze psiocza i na doktora Kwasniewskiego i na pana Ziębę.Wielu lekarzy robiło sprawy w sądzie doktorowi Kwaśniewskiemu,ale je przegrywali.
Odpowiedz

Nieprawda Jimmy, każdą sprawę Kwaśniewski przegrał w sądzie a o tym drugim(na całe szczęście) nic nie wiem.

Hogan- Izabela
Odpowiedz

Przyznam się, że ja podchodzę sceptycznie do wszelkich diet, a szczególnie mono-diet.
W mięsie jest dużo zasad purynowych, które są przerabiane na kwas moczowy, a ten w postaci kryształów lubi się odkładać w stawach powodując dnę moczanową albo w nerkach powodując kamicę moczanową. 
Dlatego potrawy powinny być zbilansowane. 
Odpowiedz

Ogólnie też lubię zjeść od czasu do czasu coś tłustego ale aby na tym opierać dietę?
To jest obłęd! Trzeba też zwrócić uwagę na to, że każde mięso, nawet wołowina, jest bardzo ciężkostrawna a co za tym idzie, wątroba
ma problem z jej przetworzeniem.

Hogan- Izabela
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości