Ocena wątku:
  • 22 głosów - średnia: 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Późne śniadanie..

(30-08-2023, 12:22 )uii napisał(a):  Pierwotnie to raczej dużo ziaren razem plewami, mieso kopytnych , to raczej czerwone, troche ptaków
Hmmm ubawa a jakie mięch ma mamut, czy słoń? 
świnia to późniejsza sprawa.  A, no i wrogowie na kolacje 'kai kai długa świnia' ale to niezdrowe, choroby się przenoszą.
Nie polecam. ubawa
Wszystko jedliśmy co było dostępne... pewnie też nie raz się potruliśmy mutasek2
Nie wiem jakie mięso ma mamut czy słoń ale mianem czerwonego mięsa, nazywamy gdy ma sporą dawkę mioglobiny w stosunku
do mięsa białego. Zazwyczaj każda dziczyzna jest mięsem czerwonym. Dziczyzna, czyli dziko żyjące zwierzęta a nie tylko dziki.

"Tonący w kłamstwie, cynizmu się chwyta"
Hogan- Izabela
"Buzie widze w tym tenczu!"
Odpowiedz

(30-08-2023, 19:29 )bonaparte napisał(a):  Ja robię tak że najważniejsze dla mnie jest by śniadanie było zróżnicowane tj codziennie co innego. A nie codziennie płatki z mlekiem.
Jednego dnia jajko.
Następnego twaróg
Trzeciego bułka z jagodami
Czwartego bułka z kabanosrm
Itp. Itd
Raczej nie jadłam drugiego śniadania.
Jest ok ale dodaj do każdego jeszcze warzywa albo warzywo. slecausuuski

I zróżnicowane, może być codziennie takie samo. Zróżnicowanie polega na dostarczeniu wszystkich niezbędnych składników
przy każdym śniadaniu.
Ty jesz po prostu codziennie co innego a nie zróżnicowanie.

Hogan- Izabela
Odpowiedz

(30-08-2023, 20:10 )Dezyderiusz napisał(a):  Ja jem często i mało.Hogan mi dietę za darmo nawet ułożyła.
I jeszcze żyjesz fizja11

Hogan- Izabela
Odpowiedz

(30-08-2023, 22:43 )hogan napisał(a):  
(30-08-2023, 12:22 )uii napisał(a):  Pierwotnie to raczej dużo ziaren razem plewami, mieso kopytnych , to raczej czerwone, troche ptaków
Hmmm ubawa a jakie mięch ma mamut, czy słoń? 
świnia to późniejsza sprawa.  A, no i wrogowie na kolacje 'kai kai długa świnia' ale to niezdrowe, choroby się przenoszą.
Nie polecam. ubawa
Wszystko jedliśmy co było dostępne... pewnie też nie raz się potruliśmy mutasek2
Nie wiem jakie mięso ma mamut czy słoń ale mianem czerwonego mięsa, nazywamy gdy ma sporą dawkę mioglobiny w stosunku
do mięsa białego. Zazwyczaj każda dziczyzna jest mięsem czerwonym. Dziczyzna, czyli dziko żyjące zwierzęta a nie tylko dziki.
No to jedliśmy samo czerwone , a białe to sztuczny produkt cywilizacji. ubawa

[Obrazek: URT0WOo.jpg]
Odpowiedz

Biały jest drób hodowlany a więc masz rację.

Hogan- Izabela
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości