Ocena wątku:
  • 20 głosów - średnia: 2.85
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Do czego służy CB Radio w samochodzie

Tak sądziłem, bo w czasach jak jeszcze jeździłem sporo busami to przysłuchiwałem się rozmową przez CB Radio i sporo było "łaciny" a też spotkałem się z trolingiem, np. ktoś nadawał na cb radio odgłosy sexu.

No i słynne Bajo Jajo   :-)

Odpowiedz

Do tego dołącz "nachalne" reklamy barów, wulkanizacji, pomocy drogowej i od razu wyłączasz radio CB żeby nie słuchać reklam z automatu. Głównie w okolicach Łodzi. Ale to naród o znanych korzeniach więc nie odpuszczą żadnej okazji do zarobienia złotówki nawet kosztem zaśmiecania kanału CB radia.
Dlatego moim zdaniem powoli CB radio zaginie nawet wśród użytkowników "profesjonalistów" na drodze.
Przydaje się jeszcze ale tendencja jest spadkowa. Nie inwestowałbym w ten sprzęt. Chyba że ktoś ma to warto używać czasowo np. zapytać jak dojechać w dane miejsce, ominąć korek itp. A ogólnie to mieć wyłączone żeby nie słuchać wulgaryzmów i innych "wydumek" kierowców co to im się nudzi w trasie i gadają farmazony aby nie zasnąć za kierownicą.
Poza Polską jest nieco lepiej. Tam możesz liczyć na przydatne informacje np. o "odległościówkach", polowaniu na kierowców przez policję, BAG, czy zoll albo o jakiś korkach. Podpowiedzą jak objechać. Głównie poza Polską CB radio się sprawdza. W Austrii zakazane ale w praktyce nie egzekwują przepisów i się nie czepiają do CB.

[Obrazek: q2WwWkr.gif]
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości