Ocena wątku:
  • 22 głosów - średnia: 3.36
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Problem z mówieniem u dziecka!

Pierwsza myśl-czy Twój syn czasem nie za mało przebywa wśród rówieśników?
Człowiek jako istota społeczna potrzebuje towarzystwa do prawidłowego rozwoju.Nie tylko rozwoju mowy.
Odpowiedz

Chodzi do przedszkola. Więc kontakt z rówieśnikami ma praktycznie codziennie

...::: A może tak już zapisane mamy w gwiazdach, że mądrości trzeba szukać u błazna :::...
Odpowiedz

I jest to zapewne normalna placówka, prawda? ubawa
A więc tak samo ze szkołą, będzie mógł chodzić do normalnej szkoły.
Jedynie, jeśli rzeczywiście byłby duży problem, to nauczyciele sami przekażą takie informacje ale
na wstępie, pierwszy rok, jestem pewna, że może iść do normalnej szkoły a do tego, wątpię
aby problem mowy, trwał tak długo. Będzie dobrze, nie masz co się przejmować ends

"Tonący w kłamstwie, cynizmu się chwyta"
Hogan- Izabela
"Buzie widze w tym tenczu!"
Odpowiedz

Z tego co wiem, to czasem u chłopców takie problemy występują i są przejściowe. Gdzieś czytałem, że dziecko powinno mówić do 9 roku, potem są problemy ze zrośnięta krtanią. U mojej znajomej takie problemy u syna znikły około 7 roku życia.

Obowiązek obowiązkiem sygnatura musi posiadać tekst
Odpowiedz

właśnie też słyszałam, że niektórzy chłopcy mówią dopiero od 7 lat. ale naczej jest jak sie słyszy, że czyjeś dziecko a inaczej jak jest takie co,s u własnego, pierworodnego.

...::: A może tak już zapisane mamy w gwiazdach, że mądrości trzeba szukać u błazna :::...
Odpowiedz

Tu masz audycję http://www.polskieradio.pl/9/5363/Artyku...rto-czytac o książkach obrazkowych. Posłuchaj, może to również w jakiś sposób zachęci Synka do mówienia.

"To, co dajesz, Momo, pozostaje twoje na zawsze; 
to, co zachowujesz, jest na zawsze stracone!"

Odpowiedz

http://www.polskieradio.pl/9/5922 jeszcze kilka słów o dziecięcej artykulacji.

"To, co dajesz, Momo, pozostaje twoje na zawsze; 
to, co zachowujesz, jest na zawsze stracone!"

Odpowiedz

dziękuję bardzo, na pewno skorzystam oczko

Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości