Podpalono szóstą szkołę... -
uii - 16-09-2023
Podpalono szóstą szkołę w Belgii z powodu
wprowadzonych zajęć z edukacji seksualnej
szkoła w Charleroi w środkowej Belgii została podpalona w nocy z
czwartku na piątek z powodu obowiązkowych zajęć z edukacji seksualnej -
informują media. Minister spraw wewnętrznych Annelies Verlinden zwołała
specjalną naradę w tej sprawie.
Na początku tygodnia podpalono cztery szkoły podstawowe w tym mieście, a w
nocy ze środy na czwartek kolejną placówkę. Ogień w kolejnej szkole, Ecole des
Cites, został podłożony w ostatnią noc.
Tiaaa...
-A wy Platformersi & co. Twierdzicie.
Że polska to ciemnogród.
Że Kościół katolicki to diabeł wcielony.
Źe polscy Katolicy to fanatycy i prymityw.
PRZETRZEMY OCZKA ? Czy bedziemy się upierać?
RE: Podpalono szóstą szkołę... -
hogan - 16-09-2023
No bo prymityw i ciemnogród, bo w Polsce to samo by zrobili.
uii - 16-09-2023
(16-09-2023, 17:39 )hogan napisał(a): No bo prymityw i ciemnogród, bo w Polsce to samo by zrobili.
Ale jakoś na razie nie zrobili .
A nawet jak by teraz to zrobili to nie z powodu polskiej ciemnoty tylko.
Zachęceni przykładem buraków, fanatycznych ciemniaków, protestantów z Belgi , czy Francji.
polliter - 17-09-2023
(16-09-2023, 21:14 )uii napisał(a): (16-09-2023, 17:39 )hogan napisał(a): No bo prymityw i ciemnogród, bo w Polsce to samo by zrobili.
Zachęceni przykładem buraków, fanatycznych ciemniaków, protestantów z Belgi , czy Francji.
Dlatego wolność religijna musi być ograniczona do tego, że wolno mi wyznawać religię w ramach wytyczonych prawem równym dla wszystkich. Żadnych przywilejów!
Nie wolno mi wchodzić do kasyna, sklepu jubilerskiego czy banku w czapce z daszkiem i w bluzie z nałożonym kapturem, to nie wolno też wchodzić muzułmance w chuście, kwefie i czadorze. Przykro mi... (żartuję, nie jest mi przykro).
Cytat:szkoła w Charleroi w środkowej Belgii została podpalona w nocy z
informują media.
Aha, tak informują media...
Dziwne, skąd media wiedzą z jakiego powodu te szkoły podpalono. Dziwne też, że Ty przecież mediom nie ufasz, a podajesz takie informacje jako pewniak. A może jakiś małolat chciał sobie zrobić wagary i podpalił szkołę. Sam miałem takie myśli kilkadziesiąt lat temu, gdy byłem gówniarzem. Zresztą, nie takie numery odwalaliśmy.
Całkiem niedawno (jakiś rok temu) było głośno o eksplozjach "polskich sklepów" w Tilburgu, co ochoczo podchwyciły media typu TVP. Nawet mówiłem do mojej kobiety: "Patrz, jacy jesteśmy sławni. W TVP mówią o naszym mieście, że w Holandii, i tu gdzie mieszkamy, w Tilburgu podkładają bomby niszcząc polską działalność gospodarczą".
Prawda jest taka, że tzw. "polskie sklepy" prowadzą Turasy, a nie Polacy, że nie był to atak na Polaków, tylko porachunki właśnie tych Turasów o wpływy (w Tilburgu są trzy "polskie", całkiem spore, supermarkety prowadzone przez Turków i oni walczą ze sobą). Po prostu. W prasie czytałem, że winni zostali już osądzeni i sprawa została wyjaśniona. W polskich mediach cicho. Ale w świadomości zasiano ziarno, że w Holandii dyskryminuje się Polaków i wysadza "polskie sklepy". Kto to robi? Oczywiście, ciapaci!!!
Nie moja wina, że to Turasy i inne muslimy wpadły na pomysł, by otwierać "polskie sklepy" w Holandii i robić na tym interes. Tylko mogę ich szanować za przedsiębiorczość, że wpadli na to przed Polakami. Sam robię zakupy w ich supermarketach, mają polskie wędliny, wedlowskie czekolady, zupki błyskawiczne, nabiał, mąkę, piwo, nawet pieczywo. Czuję się jak w polskim sklepie, chociaż za kasą stoi Turas albo inny Marokaniec.
hogan - 17-09-2023
(16-09-2023, 21:14 )uii napisał(a): (16-09-2023, 17:39 )hogan napisał(a): No bo prymityw i ciemnogród, bo w Polsce to samo by zrobili.
Jeszcze u nas nie mają powodu, bo nie ma w polskich szkołach lekcji o edukacji seksualnej ale jak wejdzie, to na pewno pierwsi do
podpalenia będą katolicy.
uii - 17-09-2023
(17-09-2023, 2:21 )polliter napisał(a): (16-09-2023, 21:14 )uii napisał(a): (16-09-2023, 17:39 )hogan napisał(a): No bo prymityw i ciemnogród, bo w Polsce to samo by zrobili.
Dlatego wolność religijna musi być ograniczona do tego, że wolno mi wyznawać religię w ramach wytyczonych prawem równym dla wszystkich. Żadnych przywilejów!
Nie wolno mi wchodzić do kasyna, sklepu jubilerskiego czy banku w czapce z daszkiem i w bluzie z nałożonym kapturem, to nie wolno też wchodzić muzułmance w chuście, kwefie i czadorze. Przykro mi... (żartuję, nie jest mi przykro).
Cytat:szkoła w Charleroi w środkowej Belgii została podpalona w nocy z
informują media.
Aha, tak informują media...
Dziwne, skąd media wiedzą z jakiego powodu te szkoły podpalono. Dziwne też, że Ty przecież mediom nie ufasz, a podajesz takie informacje jako pewniak. A może jakiś małolat chciał sobie zrobić wagary i podpalił szkołę. Sam miałem takie myśli kilkadziesiąt lat temu, gdy byłem gówniarzem. Zresztą, nie takie numery odwalaliśmy.
Całkiem niedawno (jakiś rok temu) było głośno o eksplozjach "polskich sklepów" w Tilburgu, co ochoczo podchwyciły media typu TVP. Nawet mówiłem do mojej kobiety: "Patrz, jacy jesteśmy sławni. W TVP mówią o naszym mieście, że w Holandii, i tu gdzie mieszkamy, w Tilburgu podkładają bomby niszcząc polską działalność gospodarczą".
Prawda jest taka, że tzw. "polskie sklepy" prowadzą Turasy, a nie Polacy, że nie był to atak na Polaków, tylko porachunki właśnie tych Turasów o wpływy (w Tilburgu są trzy "polskie", całkiem spore, supermarkety prowadzone przez Turków i oni walczą ze sobą). Po prostu. W prasie czytałem, że winni zostali już osądzeni i sprawa została wyjaśniona. W polskich mediach cicho. Ale w świadomości zasiano ziarno, że w Holandii dyskryminuje się Polaków i wysadza "polskie sklepy". Kto to robi? Oczywiście, ciapaci!!!
Nie moja wina, że to Turasy i inne muslimy wpadły na pomysł, by otwierać "polskie sklepy" w Holandii i robić na tym interes. Tylko mogę ich szanować za przedsiębiorczość, że wpadli na to przed Polakami. Sam robię zakupy w ich supermarketach, mają polskie wędliny, wedlowskie czekolady, zupki błyskawiczne, nabiał, mąkę, piwo, nawet pieczywo. Czuję się jak w polskim sklepie, chociaż za kasą stoi Turas albo inny Marokaniec.
Cóż ja tam czytałe w polskich mediach, że sklepy z polskim towarem , a właścicirle ajatollachy jakieś i sie żrą.

i się nie excytowałem.
A podpalacze zostawili 'wizytóweki', w sęsie , czemu podpalili .
To informacje policyjne.
A czy ja wierze mediom, raczej nie . Jednym Prawie wcale, innym odrobinę więcej.
Ale głównie oceniam poszczegulne info, czy trzyma się kupy sama w sobie i
czy ma sens w kontekscie mojej ogulnej wiedzy.
Czy jest robiona żeby komuś dop...ić.
To oceniam na dość wiarygodne, oczywiście policja moze sie mylić, ale to ich problem.
Malo wiem o Belgi to nie wnikam.
Podało to masa portali w tym takie jak frsal i inne finansowogospodarcze nie widze powodu do manipulacji.
polliter - 17-09-2023
(17-09-2023, 6:18 )hogan napisał(a): (16-09-2023, 21:14 )uii napisał(a): (16-09-2023, 17:39 )hogan napisał(a): No bo prymityw i ciemnogród, bo w Polsce to samo by zrobili.
Jeszcze u nas nie mają powodu, bo nie ma w polskich szkołach lekcji o edukacji seksualnej ale jak wejdzie, to na pewno pierwsi do
W ogóle proponuję likwidację takich przedmiotów jak geografia (kulistość Ziemi), biologia (ewolucja) czy fizyka z astronomią (na górze jest Bóg, a nie jakiś kosmos). Zostawić obowiązkową religię, historię (oczywiście tą "prawdziwą", a nie przekłamaną), matematykę (ale zlikwidować liczby 666 i Pi) i ewentualnie język polski (ale tylko z literaturą bogoojczyźnianą).
Cytat:Zachęceni przykładem buraków, fanatycznych ciemniaków, protestantów z Belgi , czy Francji.
Zapomniałeś o żydach i masonach.
uii - 17-09-2023
(17-09-2023, 19:08 )polliter napisał(a): (17-09-2023, 6:18 )hogan napisał(a): (16-09-2023, 21:14 )uii napisał(a): (16-09-2023, 17:39 )hogan napisał(a): No bo prymityw i ciemnogród, bo w Polsce to samo by zrobili.
W ogóle proponuję likwidację takich przedmiotów jak geografia (kulistość Ziemi), biologia (ewolucja) czy fizyka z astronomią (na górze jest Bóg, a nie jakiś kosmos). Zostawić obowiązkową religię, historię (oczywiście tą "prawdziwą", a nie przekłamaną), matematykę (ale zlikwidować liczby 666 i Pi) i ewentualnie język polski (ale tylko z literaturą bogoojczyźnianą).
Cytat:Zachęceni przykładem buraków, fanatycznych ciemniaków, protestantów z Belgi , czy Francji.
Zapomniałeś o żydach i masonach.

Ooooo obrońca uciśnionych Belgów sie odezwał.
To ciekawe wolno wyzywać polaków od takich siakich i najgorszych , a Belgów nie, nawet jak podpalają szkoły.
Pewnie podpalają cywilizowanie i kulturalnie...

a ja sie nie znam, nie jestem uświadomiony politycznie.
Powinienem złożyć samokrytykę
polliter - 17-09-2023
Cytat:Ooooo obrońca uciśnionych Belgów sie odezwał.
To ciekawe wolno wyzywać polaków od takich siakich i najgorszych , a Belgów nie, nawet jak podpalają szkoły.
Oooo... To Ty wyzwałeś jakoś i obraziłeś Belgów???
Albo zrobiłeś to tak subtelnie, że tego nie zauważyłem albo próbujesz mi wmówić, że to zrobiłeś, chociaż tego nie zrobiłeś.
Wyzywanie i obrażanie jakiejkolwiek nacji jest bardzo nieładne i nie powinno mieć miejsca. Nie wiem skąd Ci to przyszło do głowy, no ale przecież nie wiem jakimi drogami wędrują myśli w Twojej głowie.
Tak a propos, czy Ty właśnie nie obraziłeś Polaków pisząc ich małą literą???
Tak w ogóle, w którym miejscu bronię Belgów? Szkoły (zresztą nie tylko, jakiekolwiek budynki) podpalają kretyni, a głupota nie ma narodowości. Belgowie są tak samo głupi jak wszystkie narody, nie uważam, by byli jacyć mądrzejsi czy głupsi od innych narodowości.
uii - 17-09-2023
(17-09-2023, 21:18 )polliter napisał(a): Cytat:Ooooo obrońca uciśnionych Belgów sie odezwał.
Oooo... To Ty wyzwałeś jakoś i obraziłeś Belgów???
Albo zrobiłeś to tak subtelnie, że tego nie zauważyłem albo próbujesz mi wmówić, że to zrobiłeś, chociaż tego nie zrobiłeś.
Wyzywanie i obrażanie jakiejkolwiek nacji jest bardzo nieładne i nie powinno mieć miejsca. Nie wiem skąd Ci to przyszło do głowy, no ale przecież nie wiem jakimi drogami wędrują myśli w Twojej głowie.
Tak a propos, czy Ty właśnie nie obraziłeś Polaków pisząc ich małą literą??? 
Tak w ogóle, w którym miejscu bronię Belgów? Szkoły (zresztą nie tylko, jakiekolwiek budynki) podpalają kretyni, a głupota nie ma narodowości. Belgowie są tak samo głupi jak wszystkie narody, nie uważam, by byli jacyć mądrzejsi czy głupsi od innych narodowości.
To strasne malom literom

... Nie memlaj , rozmydlasz temat.

Pojedynki krasomówcze są zabawne , ale jak czytelnik nadąża a za chwile sami sie pogubimy o co kaman.
Naostrze trochę.
Ja mam odmienne zdanie. Uważam narody od Odry do Pirenejów za głupsze od nas ,
szczegulnie w szarej masie. Po części to wpływ protestantyzmu, ale nie tylko.
Takimi to drogami wedrują mysli w mojej głowie.

Głupota po trosze ma narodowość.
No ale spoko, to sie szybko wyrównuje, od lat 80 narodowo głupiejemy błyskawicznie i za chwile
W głupocie dorównamy Europie i Ameryce