RE: Historia człowieka -
uii - 18-10-2023
(17-10-2023, 20:33 )piotr napisał(a): trzeba dodać RH- , To nie jest ziemski znacznik.
Haa!
''Nieziemski pierwiastek
Jedna z najbardziej niesamowitych interpretacji tej odmienności zakłada, że krew Rh- została wprowadzona do populacji przez obce organizmy. I nie chodzi tu o wirusy czy bakterie, ale o anioły lub kosmitów''
"W hebrajskich przekazach można znaleźć opowieści o nefilimach, aniołach, którzy zamieszkiwali Ziemię (głównie Europę), łącząc się z ludzkimi kobietami. Wyróżniali się ponadprzeciętną inteligencją, wyostrzonymi zmysłami, niższą temperaturą ciała, wyższym ciśnieniem krwi, zwiększonym występowaniem zdolności paranormalnych.W cechach zewnętrznych wyróżniał ich wysoki wzrost, głównie niebieskie lub zielone oczy, blond lub rude włosy,"
"Konflikt serologiczny (matka Rh-, dziecko Rh+) poza ludźmi występuje tylko u mułów: krzyżówki konia i osła. Już sam ten fakt wskazuje, że jest możliwość krzyżowania się między dwoma gatunkami"
Cytaty z:
https://mojaharmoniazycia.pl/aktualnosci/rh-czyli-pierwiastek-anielski-w-grupie-krwi/
Piszą, że Neflim głównie w europie, bląd, niebieskie oczy....
Mnie sie kojaży z neandertal-ethos

i daty się zgadzaią mniwincy...
Moze Neandertalczycy byli potomkami Neflim , mózgi mieli wieksze niż my, byli b. Silni.
Ale co ma to do... że czynik rh wykryto u małp Rezusów (rh -rhezus)
I co w tym wszystkim robią konie osły i muły?
Stanowczo jestem 'bez ka ka kasku' i 'bez ka ka kasku' mułów nie ogarniam
uii - 18-10-2023
No i to:
''
Obecnie na świecie rośnie liczba osób z krwią o czynniku Rh-.
Jeszcze 40 lat temu notowano 3 proc., 10 lat temu 5-7 proc., obecnie 15 proc...... "
Anielejemy ?
Traf - 18-10-2023
(18-10-2023, 6:48 )piotr napisał(a): (18-10-2023, 0:18 )Traf napisał(a): (17-10-2023, 20:33 )piotr napisał(a): Ludzie już napisali tyle mitów, że można zwariować..
Tu trzeba dodać RH- , To nie jest ziemski znacznik.
Nie bardzo wiem, o co ci chodzi z tym RH-, bo takie oznaczenie, to nie, że coś jest, a wręcz przeciwnie- ludzie z RH- nie mają pewnej mutacji czyli mają czystszy pod tym względem genom, niż ludzie, u których ta mutacja jest wykrywana, czyli posiadających RH+ 
Skoro nie ma to oznacza tylko, że jest wcześniejszy. Przedmutacyjny
Zupełnie niezrozumienie tutaj panuje. RH to jedynie papierek lakmusowy, czy coś jest, czy czegoś nie ma inaczej- nie można pisać że teraz mamy na głowie kask, a wcześniej mieliśmy na głowie bezkask
uii - 18-10-2023
(18-10-2023, 13:43 )Traf napisał(a): (18-10-2023, 6:48 )piotr napisał(a): (18-10-2023, 0:18 )Traf napisał(a): (17-10-2023, 20:33 )piotr napisał(a): Ludzie już napisali tyle mitów, że można zwariować..
Nie bardzo wiem, o co ci chodzi z tym RH-, bo takie oznaczenie, to nie, że coś jest, a wręcz przeciwnie- ludzie z RH- nie mają pewnej mutacji czyli mają czystszy pod tym względem genom, niż ludzie, u których ta mutacja jest wykrywana, czyli posiadających RH+ 
Zupełnie niezrozumienie tutaj panuje. RH to jedynie papierek lakmusowy, czy coś jest, czy czegoś nie ma inaczej- nie można pisać że teraz mamy na głowie kask, a wcześniej mieliśmy na głowie bezkask 
Nie mieszaj.
Rh- oznacza w uproszczeniu , ze zasady w dna są tak ułozone , ze nieprodukują antygenu D
A w rh+ tak , że produkują antygen D . W DNA NICZEGO NIE BRAKUJE.
Rh- pojawia się pono 30 000 lat temu , więc Rh- jest raczej świerzą mutacją.
Tylko ,kurna co to za różnica?
Ja nadal 'bez ka ka kasku' w tym kosmosie i nie nadążam
Dla mnie teoria, że nabylim Rh- od Neflim (neandertali) jest całkiem pasowna.
No ale to tylko mój pomysł, na szybko, oparty o koncepcje ufologów.
Nijak dowodami nie podparty.
No i co z tym MUŁEM ?
Pomysł żeby Neflim też z mułem.... zda mi się deko niesmaczny.
hogan - 18-10-2023
Też Wam tu namieszam. Zauważcie, że do dziś dnia, są owady, które nie złożą potomstwa bez obcej krwi, choćby komary albo
kleszcze i inne im podobne.
Nefilimowie, mi się kojarzą z Wikingami, złotowłosi i niebieskoocy a do tego potężni. Jak głoszą legendy, pojawili się znikąd.
uii - 19-10-2023
(18-10-2023, 23:09 )hogan napisał(a): Też Wam tu namieszam. Zauważcie, że do dziś dnia, są owady, które nie złożą potomstwa bez obcej krwi, choćby komary albo
kleszcze i inne im podobne.
Nefilimowie, mi się kojarzą z Wikingami, złotowłosi i niebieskoocy a do tego potężni. Jak głoszą legendy, pojawili się znikąd.
To raczej lipa . Z ciekawości przejżałem wzmianki o Neflim z bibli i inszych apokryfów.
Śladu nima o wyglądzie poza rozmiarem (olbrzymi) .
Żadnych blądynów niebiesko, zielonookich itp...
To tylko wyobraźnia Denikinowatych pismaków i inszych UFOlogów.
A czemuż to piszesz , że Wikingowie znikąd?
Kto jest dla ciebie Wiking?
Ci panowie na łodziach , co rabowali, handlowali, podróżowali daleko .. ?
Ci najdawniejsi to była 'mieszanka bałtycka'

z dużym wkładem naszych przodków.
Na naszych terenach nima śladów najazdów wikingów, bo to my raczej byliśmy agresorami.
Są jakieś wzmianki w sagach o bardzo groźnym polskim wybrzeżu i nazwa Hel 'piekło' dziś przyklejona do półwyspu i miasta.
Wiele wskazuje , że całe nasze wybrzeże było świetną pułapką na łodzie, statki...
Były znoszone, lub zwabiane na mielizny i rabowane.
A co młodsi wyrywniejsi szli na viking, razem ze skandynawami, bałtami i kogo tam swędziało
Bo wprawa w rabowaniu i mordowaniu była, a młodemu nudno siedzieć i czekać, ze może coś podpłynie.
Starsi pomiatają i biorą większość łupu. A tam, 'całe morze moje i kobiety' .
Traf - 19-10-2023
Ja tam myślę inaczej- jak dla mnie, to po prostu Europa jest tym kontynentem, gdzie przybywa i przybywało najwięcej ludów z różnych stron, co oznacza dosyć poważne mieszanie się ludzi o różnym pochodzeniu, a łączenie polega na ujednolicaniu, czyli mutacje występujące u jakiejś grupy zaczynają u niej zanikać, bo w wyniku łączenia się grup, nie każdy potomek je zachowa...
piotr - 19-10-2023
(18-10-2023, 13:43 )Traf napisał(a): (18-10-2023, 6:48 )piotr napisał(a): (18-10-2023, 0:18 )Traf napisał(a): (17-10-2023, 20:33 )piotr napisał(a): Ludzie już napisali tyle mitów, że można zwariować..
Mam zdanie odnienne..
RH- to czynnik (moim zdaniem) agresywny, tolerujacy tylko RH- a walczacy z RH+..
Nie jestem genetykiem, ale ogladałem o tym kilka dokumentów.. Dlatego zaznaczam, że moim zdaniem jest nieziemski.. To jakaś mutacja.. Pierwotna, lub zaszczepiona..
Tu trzeba by się zastanowić nad dylematem jajka i kury.
uii - 19-10-2023
(19-10-2023, 16:22 )piotr napisał(a): (18-10-2023, 13:43 )Traf napisał(a): (18-10-2023, 6:48 )piotr napisał(a): (18-10-2023, 0:18 )Traf napisał(a): (17-10-2023, 20:33 )piotr napisał(a): Ludzie już napisali tyle mitów, że można zwariować..
Mam zdanie odnienne..
RH- to czynnik (moim zdaniem) agresywny, tolerujacy tylko RH- a walczacy z RH+..
Nie jestem genetykiem, ale ogladałem o tym kilka dokumentów.. Dlatego zaznaczam, że moim zdaniem jest nieziemski.. To jakaś mutacja.. Pierwotna, lub zaszczepiona..
Nieziemska kura ..... cóż Może to my Polacy jesteśmy Anunaki ?
My już w średniowieczu bywaliśmy na księżycu.
Twardowski właśnie na KOGUCIE , kogut , kura wsio rawno
i zgubił jajko z Rh-
A Rh- jest w jakiś sposób AGRESYWNY z roku na rok rośnie procent ludzi z Rh-
piotr - 19-10-2023
(19-10-2023, 17:36 )uii napisał(a): (19-10-2023, 16:22 )piotr napisał(a): (18-10-2023, 13:43 )Traf napisał(a): (18-10-2023, 6:48 )piotr napisał(a): (18-10-2023, 0:18 )Traf napisał(a): (17-10-2023, 20:33 )piotr napisał(a): Ludzie już napisali tyle mitów, że można zwariować..
Mam zdanie odnienne..
Nieziemska kura ..... cóż Może to my Polacy jesteśmy Anunaki ?
My już w średniowieczu bywaliśmy na księżycu.
Twardowski właśnie na KOGUCIE , kogut , kura wsio rawno
i zgubił jajko z Rh-

A Rh- jest w jakiś sposób AGRESYWNY z roku na rok rośnie procent ludzi z Rh-
Poczytaj o konflikcie serologicznym.. może uwierzysz innym zródłom