RE: Black Sabbath -
hogan - 28-01-2021
(28-01-2021, 20:03 )polliter napisał(a): Może gdyby to było jakieś Motley Crue czy inny Slade to możnaby to przełknąć, ale twórcom mrocznego i mocnego brzmienia zwyczajnie nie wypada tak grać. To tak, jakby Vader zaczął grać disco polo. 
To ja, powtórzę się.

Tylko krowa nie zmienia poglądów :wink:
polliter - 28-01-2021
(28-01-2021, 21:34 )hogan napisał(a): (28-01-2021, 20:03 )polliter napisał(a): Może gdyby to było jakieś Motley Crue czy inny Slade to możnaby to przełknąć, ale twórcom mrocznego i mocnego brzmienia zwyczajnie nie wypada tak grać. To tak, jakby Vader zaczął grać disco polo. 
To ja, powtórzę się. 
Tylko krowa nie zmienia poglądów :wink:
No tak, ale po kilku czy kilkunastu latach znów wrócili do grania, do którego przywykli fani Black Sabbath.
Chodzi o to, że kiedyś Sabbaci kreowali mody, to inni ich kopiowali i chcieli być tacy jak oni, a w latach osiemdziesiątych to Black Sabbath kopiował innych, zresztą słychać, że robili to bez przekonania i granie pop metalu nie sprawia im takiej frajdy. Prawdopodobnie chodziło o kasę, bo taka muzyka się wtedy sprzedawała, tylko że to i tak nic nie dało, bo ta płyta sprzedawała się fatalnie, młodzi fani mieli swoich idoli i nie potrzebowali staruchów udających młodzieniaszków.
Ciekawe jest to, że Ozzy solo również poszedł w stronę amerykańskiego grania, ale robił to dużo lepiej, był bardziej autentyczny i ludzie to kupowali. Sabbathów nikt nie kupował.
Zresztą mam przykład. Oto ballada zaśpiewana z Litą Ford, która była sporym przebojem. To też amerykański pop metal, ale przynajmniej świetnie brzmi, bez kopiowania innych i obciachu. Przecież to jest o niebo lepsze niż wypociny Black Sabbath z płyty "Seventh star".
hogan - 29-01-2021
A tam czepiasz się

Dobrze grają i tyle.
Dezyderiusz - 29-01-2021
Black Sabbath jest super..!
bonaparte - 30-01-2021
Najlepsza według mnie piosenka Black Sabbath.
bonaparte - 30-01-2021
Właśnie odkryłem, że basista Black Sabbath Geezer Butler kiedyś nagrał płytę z moim ulubionym wokalistą Burtonem Bellem. Całość brzmi jak skrzyżowanie Fear Factory właśnie z Black Sabbath, całkiem nieźle, płytę już zamówiłem sobie.
bonaparte - 22-07-2025
Zmarł Ozzy Osbourne. .
Nagrał z Black Sabbath kilka dobrych płyt, solowe jego też lubię posłuchać.
Dużo ćpał i chjak i tak długo żył. Niedawno zresztą śpiewał na ostatnim koncercie Black Sabbath.
Najlepsza ich piosenka.
Jimmy - 22-07-2025
Nie znałem tego wokalisty. Zespół też jest dla mnie mało znany