RE: z biurem podróży -
hogan - 16-04-2016
Trzeba też zwrócić uwagę na wyżywienie, bo na przykład tutaj:
http://www.travelplanet.pl/wczasy/grecja/kreta/chania/akatos-aparthotel,11052016GREC98517.html?czas=7:7&wyzywienie=4&osoby=2&lotnisko=Gdansk&dojazd=F
W ofercie jest napisane, że
oferta obejmuje posiłki ale wyżej czytamy pod
podtekstem "Wyżywienie":
We własnym zakresie i śniadania kontynentalne za dopłatą
Dobrze jest w takim przypadku dowiedzieć się, czy dostajemy tylko śniadanie czy tylko obiad, czy 3 posiłki a może żadnego.
Na moją logikę, dostajemy wszystkie posiłki ale specjalne(kontynentalne) śniadanie za dopłatą ale właśnie mogę się mylić.
karbon - 17-04-2016
W tej powyższej ofercie śniadania są za dopłatą. To aparthotel więc apartamenty posiadają aneks kuchenny. Takie hotele wybierane są głównie przez klientów co przyrządzają sobie posiłki sami lub jadają w lokalnych restauracjach.
hogan - 17-04-2016
Tak jak myślałam ale jak ktoś by nie wiedział, to miałby problem
bonaparte - 27-04-2016
Lecę z biurem podróży na wakacje. Nie wiem jak będzie, ale nie mam dużych wymagań. W sumie to większość rzeczy planuje zwiedzić sam, ale się może zapisze na jakąś wycieczkę. Mam nadzieje że nie będzie żadnych animacji bo ja nie lubię takichj głupot.
bonaparte - 27-04-2016
(16-04-2016, 11:23 )hogan napisał(a): Trzeba też zwrócić uwagę na wyżywienie, bo na przykład tutaj: http://www.travelplanet.pl/wczasy/grecja/kreta/chania/akatos-aparthotel,11052016GREC98517.html?czas=7:7&wyzywienie=4&osoby=2&lotnisko=Gdansk&dojazd=F
W ofercie jest napisane, że oferta obejmuje posiłki ale wyżej czytamy pod
podtekstem "Wyżywienie": We własnym zakresie i śniadania kontynentalne za dopłatą
Dobrze jest w takim przypadku dowiedzieć się, czy dostajemy tylko śniadanie czy tylko obiad, czy 3 posiłki a może żadnego.
Na moją logikę, dostajemy wszystkie posiłki ale specjalne(kontynentalne) śniadanie za dopłatą ale właśnie mogę się mylić.
Ale to jest bardzo tani 1 300 za osobę na Krecie i a w drogim lipcu 1 800 za osobę też tanio. Więc według mnie ta niska cena wynika z braku wyżywienia, w sumie dobra opcja dla kogoś kto umie sobie sam coś zrobić, albo chodzić po restauracjach łazić i jeść co chce.
hogan - 27-04-2016
Wcześniejszym postem, zasugerowałam tylko aby uważać na oferty, bo jak ktoś pojedzie
bez kasy, to może okazać się, że będzie głodował.
bonaparte - 28-04-2016
Myślę że jak ludzie wydają tyle na wycieczkę, to dokładnie sprawdzi, albo zapyta w odziele biura podróży o szczegóły.
hogan - 28-04-2016
No to pytaj jakby co

Bo tak się składa, że ludzie płacą nawet 10 x więcej niż Ty i są wystawiani do wiatru.
Dziś wszędzie są manipulacje i machlojki a więc dobrze jest mieć oczy dookoła głowy.
karbon - 30-04-2016
Bonaparte i jak? Masz już konkretną rezerwację?
bonaparte - 30-04-2016
Tak. W lipcu. Na krete lece.