RE: Sycylia -
karbon - 11-11-2019
(06-11-2019, 19:08 )bonaparte napisał(a): Co mnie wkurza tutaj to że restauracje są czynne gdzieś tam do 15 i potem otwierają je dopiero o 19. Akurat jak jestem glodny to są nieczynne.
Inny styl życia. Też byłbym wnerwiony jakbym nie mógł zjeść obiadu w samo południe.
bonaparte - 13-11-2019
Sycylia jest bardzo fotogeniczna. Możńa robić mnóstwo ładnych zdjęć, bo jest ładna architektura a także ciekawa bogata przyroda.
Bardzo dużo rośnie palm, są też kaktusy i wiele zieleni.
To wyżej to katedra w Palermo. Trochę chodziłem po Palermo i według mnie to jedna z ładniejszych miast jakie widziałem. To był mój pierwszy dzień na Sycylii bo w związku z zawirawoniami wylądowałem w Palermo zamiast w Katanii. Gdybym teraz planował, to spędził bym w Palermo więcej czasu.
[post jeden pod drugim jednego Użytkownika, łączą się jeśli nie upłynie 10 minut]
bonaparte - 13-11-2019
Cefalu - takie miasteczko pod skałą. Myślałem, że będzie to spokojniejsze miejsce, a było pełno turystów.
Siwy - 13-11-2019
Super fotki i krajobrazy oczywiście. Fajnie że wstawiłeś.
hogan - 13-11-2019
Przy takich miastach, gdzie woda styka się z budynkami, włącza mi się wyobraźnia, jak to było kiedyś, jak
piraci podpływali a jakaś gospodyni wylewała przez okno wiadro z odchodami. Wygląda na to, ze takie miejsca
najbardziej pobudzają moja wyobraźnię. :th_to_clue:
bonaparte - 13-11-2019
Tam jest jeszcze katedra później wkleję zdjęcie.
hogan - 13-11-2019
Wklejaj
ewus - 13-11-2019
Super tam jest, ja natomiast pomyślałam, co czują Ci mieszkańcy jak są burze, wiatry i z tej cudownie spokojnej wody robi się kipiel i pcha się przez okienka do domu :o

Tragiczna jestem zamiast romantyczna czy też bez fantazji pisarskiej
hogan - 15-11-2019
Sztorm z bliska widziałam, woda wybijała się może na 10 metrów. Zgodzę się, iż może być nieciekawie.
Szyby w oknach chyba maja pancerne... albo co raz wymieniają.
bonaparte - 15-11-2019
Katedra Cefalu. Łączy elementy sztuki normańskiej, bizantyjskiej i arabskiej.