Liczba postów: 12,805
Liczba wątków: 690
Reputacja:
592
Fajne miejsce chyba, ale ciekawe czy dalej tam rządzi mafia?
Liczba postów: 4,077
Liczba wątków: 211
Reputacja:
154
Mafia może rządzić tam ciągle bo jej czas i wpływy nigdy się nie kończą.
Może tylko zostać w ukryciu przed ludzkimi oczami.
Innymi słowy przechodzi do podziemia.
Lepiej tego się nie dowiedzieć na własnej skórze.
"Bogaci czy biedni, ludzie martwią się o pieniądze; cierpią przez ubóstwo i cierpią przez bogactwo. Ponieważ ich życiem kieruje chciwość, przeto nigdy nie są zadowoleni ani usatysfakcjonowani." -Budda
Liczba postów: 7,080
Liczba wątków: 36
Reputacja:
379
Co prawda nie byłem tam bo żonka jakoś nie chce do Włoch (cholera wie dlaczego?). Znajomi co byli są zachwyceni.
Mój bardzo dobry kolega pracował tam (w cyrku) kilka razy po pół roku i też potwierdza że to jedno z najpiękniejszych miejsc we Włoszech.
Opowiadał mi wiele o tym miejscu.
Zapamiętałem (w takim skrócie bo nie będę wszystkiego opisywał) taką historyjkę z jego opowieści:
" Zajechaliśmy na plac gdzie mieliśmy rozstawić namiot... (trochę innych opowieści ale to nie na ten temat)... Rano zabraliśmy się za rozstawianie namiotu a po placu jeździ kilkoro dzieciaków (około 10-12 lat). Któryś z nas krzyknął :
- spadać bo musimy tutaj namiot rozstawić.
Na to jeden z nich się zatrzymał wyjął spluwę zza paska od spodni i powiedział:
- to ty możesz spadać. Tutaj rządzi mój tata a nie ty...
Szczęki nam opadły. Ale to Sycylia. Poczekaliśmy aż się dzieciaki wyjeżdżą i zaczęliśmy rozstawiać namiot..."
Ale od czasu kiedy mój kolega tam był minęło wiele lat. Teraz jest zupełnie inaczej.
Też mam chęć na Sycylię ale żona nie chce, bez niej nie pojadę bo by mi łeb odcięła. I tak to Sycylia pozostaje w strefie marzeń.
Bardzo chętnie pooglądam zdjęcia i opisy z tej pięknej wyspy.
Reputacja:
592
Nie widziałem na razie żadnej mafii.
Reputacja:
592
Krajobrazy tu są bardzo ładne, jeśli chodzi o widoki to chyba najładniejsze miejsce. Góry, drzewa palmy. Etna super wygląda.
Zato kolej to troche porażka tutaj według mnie porównując z Polską . Jednym pociągiem jechałem przyzwoitym, reszta to jakieś stare graty. Nawet intercity gorsze niz w Polsce. Jeszcze w ogóle nie są oznakowane i musze się ciągle pytać dokąd dany pociag jedzie.
Reputacja:
592
Co mnie wkurza tutaj to że restauracje są czynne gdzieś tam do 15 i potem otwierają je dopiero o 19. Akurat jak jestem glodny to są nieczynne.
Liczba postów: 64,553
Liczba wątków: 3,242
Reputacja:
753
To normalne w ciepłych klimatach. Na największy upał zamykają.
"Tonący w kłamstwie, cynizmu się chwyta"
Hogan- Izabela
"Buzie widze w tym tenczu!"