Ocena wątku:
  • 39 głosów - średnia: 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Biblia Kolbryńska

Biblia Kolbryńska wspomina o istnieniu starożytnych zaawansowanych cywilizacji, które żyły na ziemi przed Adamem i Ewą.

[Obrazek: 17353452577882533293?url=https%3A%2F%2Fc...sid=c63717]

https://conexaoufo.com/en/the-mysterious...XSCnyqWs3w

Na stronach tej tajemniczej i kontrowersyjnej księgi znajdują się zapisy opowiadające o stworzeniu człowieka oraz o wysoce rozwiniętych, starożytnych kulturach, istniejących na Ziemi przed pojawieniem się ludzkich Prarodziców- Adama i Ewy. W drugiej części Biblii Kolbrin znajdujemy zapisy dotyczące głównie osoby Jezusa Chrystusa. W zwoje starożytnej księgi wplecione zostały zasady matematyczne i ciekawostki z dziedziny astronomii.

https://akademiaducha.pl/ksiega-kolbrin/

W Księdze Kolbrin, do 1184 przechowywanej w bibliotece opactwa Glastonbury (Anglia), są zaskakująco dokładne informacje o wyglądzie naszej planety obok niezwykłego niebiańskiego obiektu, który jest nazywany Niszczycielem.

Możliwe, że nigdy nie poznamy prawdy, jednak silnie zastanawia, kim byli ludzie ze starożytnej, rozwiniętej cywilizacji i co takiego było niebiańskim obiektem, które zawisło nad głowami przerażonych Egipcjan, wywołując  plagi przez okres 10 lat.

"Tonący w kłamstwie, cynizmu się chwyta"
Hogan- Izabela
"Buzie widze w tym tenczu!"
Odpowiedz

Z innego źródła (dłuższe opracowanie):

https://www.tajemnice-swiata.pl/ksiega-kolbrin/

Mi osobiście jakoś szkoda czasu na takie teksty, ale jako ciekawostka, warte odnotowania,
zupełnie jak przepowiednie Nostradamusa, czy inne podobne...
Odpowiedz

To co podałeś, to jest to samo co ja podałam linki ale te od Ciebie, są po prostu zerżnięte.

Warto wspomnieć, że biblia Kolbryńska ma o około 3200 lat więcej, niż biblia chrześcijan.

Niszczyciel z pewnością nie jest odpowiednikiem Antychrysta opisywanego w chrześcijańskiej Biblii.
Może jest symbolem, jakby uosobieniem samozniszczenia ludzkości?

Jest też takie założenie, że tym Niszczycielem, może być ludzkość, która idzie ku samozagładzie.

Hogan- Izabela
Odpowiedz

(11-01-2024, 17:38 )hogan napisał(a):  To co podałeś, to jest to samo co ja podałam linki ale te od Ciebie, są po prostu zerżnięte.

Warto wspomnieć, że biblia Kolbryńska ma o około 3200 lat więcej, niż biblia chrześcijan.

Niszczyciel z pewnością nie jest odpowiednikiem Antychrysta opisywanego w chrześcijańskiej Biblii.
Może jest symbolem, jakby uosobieniem samozniszczenia ludzkości?

Jest też takie założenie, że tym Niszczycielem, może być ludzkość, która idzie ku samozagładzie.
Ciekawe kto to wydatował? ubawa 
A moze jest data ,egipcjanie napisali 'roku pańskiego  ninus 1200' ubawa

Strasznie to tajemna księga być musi , bo nawet w polskiej wiki , nic o niej nima.
To pewnie robota żydów, w zmowie z Rzymem.

[Obrazek: URT0WOo.jpg]
Odpowiedz

(11-01-2024, 17:38 )hogan napisał(a):  To co podałeś, to jest to samo co ja podałam linki ale te od Ciebie, są po prostu zerżnięte.
Jest zupełnie odwrotnie- wystarczy spojrzeć, jakie źródła podają w artykule przez ciebie linkowanym...
Odpowiedz

(12-01-2024, 0:00 )Traf napisał(a):  
Jest zupełnie odwrotnie- wystarczy spojrzeć, jakie źródła podają w artykule przez ciebie linkowanym...

Udajesz, czy poważnie masz problem ze zrozumieniem...

To co podałeś, jest kopią.

To co ja podałam, jest stroną oryginalną i nie ma podanego źródła a polskie strony wszystko kopiują i podają jako swoje.
Ta moja polska jest tak samo skopiowana z oryginału. Patrz na zagraniczny oryginał, bo ta strona należy do Giorgio Tsoukalos.

Hogan- Izabela
Odpowiedz

(11-01-2024, 23:04 )uii napisał(a):  Ciekawe kto to wydatował? ubawa 
A moze jest data ,egipcjanie napisali 'roku pańskiego  ninus 1200' ubawa

Strasznie to tajemna księga być musi , bo nawet w polskiej wiki , nic o niej nima.
To pewnie robota żydów, w zmowie z Rzymem.

Aż na tyle nie znam tematu, dopiero się z nim oswajam.

Hogan- Izabela
Odpowiedz

Odpowiedz

Pierwsze słyszę. Musiałbym zbadać temat ale większość takich odkryć okazję się fałszerstwem
Odpowiedz

W sumie to ja też chciałbym poznać opinię naukową na temat tej księgi. Ile ma egzemplarzy zachowanych ze starożytności i jak wygląda w oryginale...
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości