Nowa odpowiedź
Ocena wątku:
  • 16 głosów - średnia: 2.94
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Żabka będzie mieć konkurenta?

Żabka będzie mieć konkurenta? Handlowy gigant może wejść do Polski.

Amerykańska sieć 7 Eleven, która doskonale znana jest m.in. w Azji, rozgląda się za możliwością robienia biznesu w Europie.
Na celowniku jest też Polska.

[Obrazek: Zoek9kpTURBXy85NjFiZWQ5ZjhmOTY5ZjJiZTUxO...WN4AAaEwAQ]

Eleven w Honkongu

[Obrazek: HhIk9kpTURBXy8yNDgzNmI3YmVkOWMzMTJiNWJjN...ACoTABoTEB]

Jak podaje portal dlahandlu.pl, powołując się na "Lebensmittel Zeitung", przedstawiciele sieci przygotowali oferty dla franczyzobiorców z Niemiec, Francji, Irlandii, Włoch, Polski, Hiszpanii, Turcji, Wielkiej Brytanii, Austrii i Szwajcarii.

Na razie nie wiadomo nic o skali planowanej ekspansji. Sieć 7 Eleven stawia jednak na ilość. Obecnie ma ona na świecie ponad 83 tys. sklepów
 na całym świecie.

https://businessinsider.com.pl/wiadomosc...aign=fb_bi

"Tonący w kłamstwie, cynizmu się chwyta"
Hogan- Izabela
"Buzie widze w tym tenczu!"
Odpowiedz

Byłem w Japonii w tych sklepach bo znajdowały się w nich zwykle bankomaty. Nie pamiętam czy coś tam kupowałem. Ale w Polsce żabki są co 50 m i mają dużą renomę, sprzedają hotdogi. Wątpię żeby coś zdziałała ta 7 eleven, nie ma miejsca.
Odpowiedz

Tak jak ten robi? ubawa2

Hogan- Izabela
Odpowiedz

(07-04-2023, 12:50 )bonaparte napisał(a):  Byłem w Japonii w tych sklepach bo znajdowały się w nich zwykle bankomaty. Nie pamiętam czy coś tam kupowałem. Ale w Polsce żabki są co 50 m i mają dużą renomę, sprzedają hotdogi. Wątpię żeby coś zdziałała ta 7 eleven, nie ma miejsca.

Żabka bardziej jest jak kiosk. Konkretnych zakupów nie zrobisz bo mały wybór. Wpadniesz po hot-doga czy zapiekankę, jakiś napój czy papierosy... Szybkie proste zakupy. 
Jak ta sieć 7 eleven będzie miała to samo ale w lepszej lub podobnej cenie to ma szansę bytu. Przykładowo jak ktoś z wieżowca zjedzie na dół żeby coś przekąsić to wszystko jedno mu będzie czy zje hot doga z żabki czy z 7 eleven. I nie będzie patrzył czy ten jest droższy o złotówkę. Przecież nie będzie szedł te 50 czy 100 metrów dalej żeby kupić w żabce.

[Obrazek: q2WwWkr.gif]
Odpowiedz

Te "Żabki" to już wiele lat temu planowały przejąć rynek "sklepikowy" ale była jakaś afera.Szkolenia pracowników podobno przypominały zwyczaje sekt.
Teraz na nowo wyłażą.Koło mnie był mały sklepik "Lewiatan" ale z tydzień temu padł - nie wytrzymali tych czasów,tych rządów i mam w tym miejscu "Żabkę".Pieczywo beznadziejne i wszystko droższe.
Ale może zbankrutują bo to podobno niezbyt dochodowy interes aby prowadzić sklep pod ich szyldem...

Daj, ać ja pobruczę, a ty poczywaj.
Odpowiedz

W Ornecie mijam zawsze jedną Żabkę ale nigdy w niej nie byłam.

Hogan- Izabela
Odpowiedz

Żabki należy omijać bo to nigdy nie wiadomo jakie mają niecne plany wobec klienta  :wink:

Daj, ać ja pobruczę, a ty poczywaj.
Odpowiedz

E tam, jakie tam plany ubawa2 Mi po prostu takie sklepy nie odpowiadają  izyem

Hogan- Izabela
Odpowiedz

Mają słabą ofertę świeżych produktów. A właściwie to ich nie mają. Głównie niezdrowa żywność i używki. Żabka to taki "kiosk śmierci".
Znajdziesz tam wszystko co rujnuje zdrowie.

[Obrazek: q2WwWkr.gif]
Odpowiedz
Nowa odpowiedź

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości