26-11-2020, 6:14
Czy szpitale zamienią w obozy zagłady? Autor prezentacji Krzysztof Król wyjaśnia mniemaną pandemię z Biblią w ręku !
(26-11-2020, 12:38 )hogan napisał(a): Takie rzeczy nie tylko on mówi, ja też o tym mówię, inni też mówią a tak naprawdę, wszyscy nie wiemy na czym stoimy.Okazuje się, co wnikliwie zauważył Krzysztof Król, że Biblia ostrzega przed "farmakologią". Farmakologia (gr. φάρμακον (phármakon) – lekarstwo, lógos - słowo, nauka) – dziedzina medycyny i farmacji; nauka o działaniu leków, czyli mechanizmach ich działania na organizm oraz skutkach tego działania. Świeckie źródła informują nas, że greckie słowo farmakon, od którego pochodzi słowo farmakologia to nic innego jak lek. Tylko czy na pewno? Dlaczego więc słowniki biblijne twierdzą, że słowo to znaczy coś zupełnie innego?
Na razie, wszelkie owe teorie są tylko spekulacjami.
(26-11-2020, 18:05 )hogan napisał(a): Bez biblii wiem, że leki są szkodliwe.Nie podobały się mi poprzednie prezentacje Krzysztofa Króla, który upierał się, że należy Imię Jezus wymawiać "Jeszu". Bo tak wymawiali je Żydzi. To fundamentalista biblijny, założył jakąś sektę, Biblię traktuje dosłownie. Ale po tej prezentacji szczęka mi opadła i oko zbielało. Trafił w dziesiątkę, w samo sedno !

(26-11-2020, 18:53 )hogan napisał(a): Bez biblii wiem, że leki są szkodliwe.Nie podobały się mi poprzednie prezentacje Krzysztofa Króla, który upierał się, że należy Imię Jezus wymawiać "Jeszu". Bo tak wymawiali je Żydzi. To fundamentalista biblijny, założył jakąś sektę, Biblię traktuje dosłownie. Ale po tej prezentacji szczęka mi opadła i oko zbielało. Trafił w dziesiątkę, w samo sedno !

(26-11-2020, 23:54 )hogan napisał(a): Bo czasem tak jest, że jak się choruje, to z bólu zjadłoby się nawet swój kał, gdyby ktoś powiedział, że pomoże.A w zeszłym roku Twoim zdaniem, nie tracili? Choroby i wirusy nie istniały, chorych i zmarłych nie było dopiero, teraz się pojawili. Fabryka kłamstwa i manipulacji, stan wojenny, pałki, kule, gazy, areszty, zastraszanie, duszenie maskami, izolacja, naszczucie na siebie Polaków, lockdown oraz wyszczepienie wprowadzone nieformalnie, ale totalitarnie i nielegalnie przez "ewangelistów" Mateusza i Łukasza w cudowny sposób wszystkich wyleczą. W którym Kosmosie?
To dlatego nie ma sensu to wszystko, bo są ludzie(na forum Kordialne także), co mieli styczność z zarażonymi i są
tacy co z powodu Covida stracili bliskie osoby, bez chorób współistniejących.
(27-11-2020, 16:13 )hogan napisał(a): Nic nie pisałam o tym, czy wcześniej byli chorzy i czy umierali, bo byli ale od Covida też ludzie umierają i czy Ci toWybacz, ale chodziło mi o to, że od wirusów i bakterii ludzie umierali od początku świata i jednocześnie żyli dzięki nim. A nie od żadnego covida, to niedawno wymyślona oszukańcza nazwa, skrót od "coronavirus disease"- choroba koronawirusowa. Wirusy i bakterie odgrywają w przyrodzie ważną rolę, bez nich nie moglibyśmy istnieć. W jednej łyżeczce słodkiej wody może znajdować się około 5 milionów bakterii, a w łyżeczce wody słonej nawet aż do 1250 milionów wirusów, choć przeciętnie jest to około 1 milion . Co więcej, obliczono, że same bakterie zasiedlające nabłonek jelita przeciętnego człowieka to co najmniej ponad 2 kilogramy suchej masy. Jak zatem dowodzą badania uczonych i liczby, bakterie i wirusy otaczają nas zewsząd każdego dnia, od niepamiętnych czasów czy nam się to podoba, czy też nie.
się podoba czy nie.