Liczba postów: 4,077
Liczba wątków: 211
Reputacja:
154
Ostatnimi czasy jest najazd na kościół katolicki.
Wykonano tęczową mszę oraz noszono tęczową matkę boską.
Czy to obraża wasze uczucia religijne a może jest tylko wybrykiem znamym w sztuce jako performance.
Zapraszam do dyskusji.
A tu link do artykułu:
https://wiadomosci.wp.pl/parada-rownosci...702321281a
"Bogaci czy biedni, ludzie martwią się o pieniądze; cierpią przez ubóstwo i cierpią przez bogactwo. Ponieważ ich życiem kieruje chciwość, przeto nigdy nie są zadowoleni ani usatysfakcjonowani." -Budda
Liczba postów: 3,958
Liczba wątków: 12
Reputacja:
221
Jakby się nie tłumaczyli, uważam, że głównym celem tej hucpy była drwina z katolików. Dla mnie jest to oczywista obraza uczuć religijnych, którą powinna zająć się prokuratura. Występki znacznie mniejszego kalibru wobec żydów, czy muzułmanów skończyły by się dla sprawców sporymi nieprzyjemnościami.
<czapja>Miłego dnia... <hi>
Liczba postów: 2,804
Liczba wątków: 49
Reputacja:
285
Zodiak: skorpion
A co to jest msza?
Czy to coś ma coś wspólnego z Eucharystią?
Czy ci,którzy to odstawiali byli upowaznieni przez Kosciół Katolicki?
Uczono mnie kiedyś,że spotkanie conajmniej trzech osób plus kapłan uznany przez Watykan w imię Chrystusa jest mszą.
...
Nie wiem też,czy ostatnio zmieniło się coś w podejściu Kościoła do problemu homoseksualizmu.I też czy nie wymazano z Biblii tego:
Cytat:20 13 Ktokolwiek obcuje cieleśnie z mężczyzną, tak jak się obcuje z kobietą, popełnia obrzydliwość. Obaj będą ukarani śmiercią, sami tę śmierć na siebie ściągnęli.
Kpł 20,13
Cytat:"Czyż nie wiecie, że niesprawiedliwi nie posiądą królestwa Bożego? Nie łudźcie się! Ani rozpustnicy, ani bałwochwalcy, ani cudzołożnicy, ani rozwiążli, ani mężczyźni współżyjący z sobą, ani złodzieje, ani chciwi, ani pijacy, ani oszczercy, ani zdziercy nie odziedziczą królestwa Bożego. A takimi byli niektórzy z was. Lecz zostaliście obmyci, uświęceni i usprawiedliwieni w imię Pana naszego Jezusa Chrystusa".
1 List do Koryntian 6, 9-11
Jeżeli coś boi się profanum ,sacrum prawdziwym nie jest.
W życiu nie chodzi o to, by przeczekać burzę a o to, by nauczyć się tańczyć w deszczu.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-06-2019, 21:24 przez
ro_bot.)
Liczba postów: 2,206
Liczba wątków: 21
Reputacja:
81
według biblii nikt a zwłaszcza kapłani nie maja szans na "królestwo Boże "
Ślady na piasku przeminą,
ślady na sercu pozostaną.
Liczba postów: 1,077
Liczba wątków: 16
Reputacja:
32
Zodiak: waga
O lesbijkach w Biblii nic nie ma o ile wiem. Poza tym z kazirodztwem nie ma z kolei ona problemu. Córki Lota...No i wszyscy ludzie mają pochodzić od wspólnych rodziców czyli każdy jest bratem i siostrą.
Liczba postów: 1,607
Liczba wątków: 35
Reputacja:
273
Ojcze przebacz im, bo nie wiedzą co czynią.
Obowiązek obowiązkiem sygnatura musi posiadać tekst