Nowa odpowiedź
Ocena wątku:
  • 15 głosów - średnia: 3.13
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Siostra Leopolda szybka jak błyskawica

Szybka zakonnica śmigająca do św. Jakuba, ale prędkości nie przekroczyła. :ubawa:

67 kilometrów na godzinę miała na liczniku siostra Leopolda, a pędząca za nią siostra Cyryla myślała, że jeśli stanie się coś złego, to "nie będzie co zbierać". Dwie polskie zakonnice, pokonując Hiszpanię na rowerach, podbiły internet i najprawdopodobniej pobiły zakonny rekord prędkości. Siostra Leopolda zdradziła nam, że z fizyki miała trójkę, ale doskonale wie, jak przyjąć na rowerze aerodynamiczną pozycję.
Źródło: https://fakty.tvn24.pl/ogladaj-online,60...66711.html

Siostra Leopolda w najśmielszych snach nie wyśniłaby sobie takiej sławy. I to światowej - dosłownie. Od Meksyku po Rosję. Huczało o niej najpierw w hiszpańskich mediach, a zaraz potem w całym internecie, gdzie została „latającą zakonnicą”.
Ale nie była sama. - Jechałyśmy we dwie - z siostra Cyrylą - wspomina s. Leopolda. - Ale ona musiała ze względów zdrowotnych zwolnić. A ja, jak już wjechałam mozolnie na górę i poczułam wiatr na twarzy, zobaczyłam tę przestrzeń - gnałam ze wszystkich sił. Co za uczucie!
I gnała tak skutecznie, że przejeżdżający autem obok nich właściciel jednego ze schronisk na trasie do Santiago nagrał filmik. I wrzucił do sieci. Bardziej zdumiony brawurą pędzącej bez kasku kobiety, niż jej stanem duchownym. Ot, taka osobliwość. Nie trzeba było długo czekać, jak filmik stał się hitem. A skulona w pół kobieta w habicie i welonie na włosach, mknąca na białym rowerze, na którym z tyłu trzepocze biało-czerwona flaga, bił rekordy wyświetleń, polubień i udostępnień.

A jakim rowerem jeździ ? - Najzwyklejszym na świecie - odpowiada. - Nawet tysiąca nie kosztował.

Ile razy się psuł? - Psuł? Pan Bóg jest cudowny! Nie miałyśmy ani jednej awarii przez cztery lata! - zachwyca się s. Leonarda.

Cały artykuł, tutaj: http://plus.gloswielkopolski.pl/wiadomos...,12413262/

"To, co dajesz, Momo, pozostaje twoje na zawsze; 
to, co zachowujesz, jest na zawsze stracone!"

Odpowiedz

Poprawiłam Twój post, bo podałaś same linki bez treści a co tej zakonnicy, to moim zdaniem, takich nieodkrytych
talentów, jest bardzo dużo, nawet siebie mogę doliczyć, bo mało kto, wierzy mi w pokonywanie dystansu 400 km
na rowerze w jeden dzień a dla mnie, to całkiem normalne. ubawa

"Tonący w kłamstwie, cynizmu się chwyta"
Hogan- Izabela
"Buzie widze w tym tenczu!"
Odpowiedz

Ja też nie posądzałabym siebie o siłę do dźwigania 20 kg pomidorów.

"To, co dajesz, Momo, pozostaje twoje na zawsze; 
to, co zachowujesz, jest na zawsze stracone!"

Odpowiedz

Może te zakonnice jechały na rowerach poziomych i te europejskie drogi są mniej dziurawe od naszych?
Zapewniam,że przy prędkości 50 km/h wystarczy kamyk pod kołem i zeskrobią nas ze szosy szpachelką.

W życiu nie chodzi o to, by przeczekać burzę a o to, by nauczyć się tańczyć w deszczu.

Odpowiedz

Masz rację Robociku ale jak z góry się rozpędzi i pojedzie, to i z 80 pociągnie ubawa2
Tylko to, nie jest możliwe na długi dystans.

Hogan- Izabela
Odpowiedz

Przy prędkosci 80/h puścił bym kierak i dłońmi zasłonił oczy.

W życiu nie chodzi o to, by przeczekać burzę a o to, by nauczyć się tańczyć w deszczu.

Odpowiedz

E, nie przesadzaj, bo ponad 60 to i u siebie widziałam, no nie 80 ale coś ponad 60 było ubawa2
Ale bałam się jak cholera, że się rozsypie ale lubię też taką adrenalinę.

Hogan- Izabela
Odpowiedz
Nowa odpowiedź

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości