Nowa odpowiedź
Ocena wątku:
  • 11 głosów - średnia: 2.82
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gdzie nad jezioro na odpoczynek?

Szukam ciekawego miejsca nad jeziorem.

Ma być:

- z wyżywieniem(przynajmniej dwa dziennie)
- prywatna posesja
- własny brzeg, tylko dla jednych gości(może tam, poruszać się jedynie właściciel)
- w Polsce
- dla jednej osoby
- możliwość zabrania z sobą psa
- ogrodzone(ze względu na psa)
- dobra komunikacja lub możliwość przywozu przez właścicieli
- blisko sklep spożywczy

Znacie takie miejsca? Szukam dla siebie ubawa

Co do własnego brzegu, może to być coś w formie szeregówki ale każda część, wraz z brzegiem jeziora, dla każdego gościa, indywidualna.

"Tonący w kłamstwie, cynizmu się chwyta"
Hogan- Izabela
"Buzie widze w tym tenczu!"
Odpowiedz

Muszę zapytać kolegi bo kupił ze 2 lata temu ośrodek po Polfie nad jeziorem z wyłącznym dostępem do jeziora. Wyremontował itd... Ale nie wiem czy można z psem i czy ogrodzone to nie wiem. Zapytam.

[Obrazek: q2WwWkr.gif]
Odpowiedz

Popytaj Karbonku, będę Ci bardzo wdzięczna, tym bardziej, jeśli wszystko by tam było, co oczekuję, bo ja już wariuję bez pływania. boisie

Mam dwa miejsca na oku ale tam wiecznie jest zajęte, czyli musi być fajnie.

Hogan- Izabela
Odpowiedz

Krótko szukałem ale coś takiego znalazłem.

https://www.booking.com/hotel/pl/kur.pl....tal;ucfs=1&
Odpowiedz

Dziękuję Krzysiu za poświęcony czas(mimo, że krótki jak twierdzisz) ale nie tego szukam.
Tam zapewne jest wspólna plaża i hotel, a jak hotel, to masa ludzi...

Hogan- Izabela
Odpowiedz

Na to pytanie odpowiedź można znaleźć tylko przeglądając oferty gospodarstw agroturystycznych.

W życiu nie chodzi o to, by przeczekać burzę a o to, by nauczyć się tańczyć w deszczu.

Odpowiedz

Tak też robię Robociku, jak też przeglądam prywatne kwatery na wypoczynek i domki letniskowe ale z wyżywieniem, itd.
I jak dotąd, nie znalazłam nic konkretnego na 100%, no bo albo wspólna plaża albo więcej ludzi albo bez wyżywienia
albo bez psa lub z psem ale nie ogrodzone, itd. sadsmut3

Hogan- Izabela
Odpowiedz

Znalazłem coś takiego: http://sosnowo.net

"DWÓR SOSNOWO to piękne miejsce do wypoczynku. Prywatna plaża i stary las nad urokliwym jeziorem Narie, doskonałym do kąpieli, wędkowania i żeglarstwa. Posiadłość położona na uboczu, kameralna, stworzona z myślą o rodzinnym użytkowaniu, idealna dla szukających ciszy i spokoju. Trzy drewniane domy tworzą osobne enklawy oddalone od siebie, co zapewnia gościom pełną prywatność. Nasze miejsce to unikatowy park leśny obfitujący w grzyby, poziomki i rzadkie gatunki ptaków. Wokół lasy i łąki świetne do wypraw rowerowych. Wyjątkowo czysta woda w jeziorze zachęca do połowu ryb z łódki lub z pomostu. Dla chętnych czekają kajaki, rowery wodne i turystyczne. W pobliżu centrum nurkowe i mała stadnina koni. Dla myśliwych okolica pełna dzikiej zwierzyny. Zapewnimy Państwu dyskretną obsługę obecną przez całą dobę.

Ogrodzony teren 15 hektarów z linią brzegową długości 1,5 km po słonecznej stronie jeziora
Własna plaża, dwa pomosty oraz wyspa oddzielona kanałkiem na którą prowadzi dębowy mostek
Jezioro o powierzchni 1240 hektarów w administracyjnej strefie ciszy z wodą 1 klasy czystości
Unikalna klimatyzacja z antyalergicznym powietrzem z podziemnego kamiennego złoża (oprócz domku)
„Zdrowe” budynki z naturalnych materiałów: drewno modrzewiowe, kamień, miedź, ceramika
Zapewniamy duży wybór dań obiadowych z zaprzyjaźnionych restauracji
Honorujemy karty płatnicze, akceptujemy domowe zwierzęta
Do najbliższego sąsiedztwa 2 kilometry"
Odpowiedz

Dziękuję Ci Nebo i wszystko by się zgadzało, ładnie i pięknie ale jeden szkopuł... to jest pensjonat
a więc może być większa liczba gości. :smutek:
I ta linia brzegowa, pewnie jest razem, wspólna dla wszystkich gości co będą w pensjonacie.
Jeszcze ten domek modrzewiowy, poza sezonem, może nie być dużo ludzi, bo tam są dwa apartamenty
i jak na jeden nie będzie chętnych, to wtedy byłabym sama. ubawa
A reszta z tego, co oferują, to ceny z kosmosu. Na przykład 1400 doba a ten modrzewiowy 690 doba.

Hogan- Izabela
Odpowiedz

Znalazłem jeszcze takie portale:
http://piesnaurlopie.pl/oferta/
https://idara.pl/jeziora111/z-psem.php

A ja to bym się chyba wybrał na Antarktydę, taki straszny upał...
Odpowiedz
Nowa odpowiedź

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości