Nowa odpowiedź
Ocena wątku:
  • 48 głosów - średnia: 2.77
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Pendolino nie dla osób o kulach

[Obrazek: 1490383-pendolino-zrodlo-bartlomiej.jpg]

Platformy w Pendolino nie są przystosowane po potrzeb osób o kulach. Przekonała się o tym Janina Ochojska, szefowa Polskiej Akcji Humanitarnej, która chciała skorzystać z tego ułatwienia.

Załoga pociągu poinformowała ją, że platforma przysługuje tylko osobom, które poruszają się na wózkach inwalidzkich.

Ochojska, szefowa Polskiej Akcji Humanitarnej, o sprawie poinformowała na jednym z portali społecznościowych. Potwierdziła także w rozmowie z Informacyjną Agencją Radiową.

Rzeczniczka PKP Intercity Zuzanna Szopowska tłumaczy, że regulacje dotyczące użytkowania platform mają zapewnić bezpieczeństwo. Zaznaczyła, że jeśli doszłoby do jakiegoś wypadku na platformie i okazałoby się, że jest ona używana niezgodnie z przeznaczeniem, cała wina i odpowiedzialność spadłaby na przewoźnika.

Rzeczniczka zapowiedziała, że przedstawiciele przewoźnika skontaktują się z Janiną Ochojską w tej sprawie. PKP Intercity będzie też szukać nowych rozwiązań, które ułatwią wsiadanie do pociągów osobom, które mają kłopoty z poruszaniem się, a nie korzystają z wózków inwalidzkich.
Pociągi Pendolino po raz pierwszy zabrały pasażerów 14 grudnia zeszłego roku.

forsal.pl

"Tonący w kłamstwie, cynizmu się chwyta"
Hogan- Izabela
"Buzie widze w tym tenczu!"
Odpowiedz

Mylę że są to sprawy proste do zrobienia. Ilość bowiem osób o kulach, którzy by mimo obniżonego pokładu nie mogła korzystać jest znikoma. Ludzie o kulach doskonale poruszają się po schodach. Może Ci co zaczynają dopiero.
Ale przepis jest i koniec.
Rozwiązanie pewnie proste.
Odpowiedz

Ale w sumie to PKP powinno wychodzić na przeciw wszystkim użytkownikom, nawet tym o kulach...
Jeśli ktoś słabo daje sobie radę o kulach to dlaczego nie może skorzystać z udogodnień które są już zamontowane dla wózków?
Zapewne jakaś kolejna durnota przepisów?...

[Obrazek: q2WwWkr.gif]
Odpowiedz

I słusznie Karbonku, też tak uważam, że co im przeszkadza czy użyje tego ktoś na wózku czy na kulach? A może być bez wózka i bez kul ale może mieć problemy z poruszaniem się. Nie rozumiem jak Polska, będąca w Unii nie dba o tak istotne szczegóły!

Hogan- Izabela
Odpowiedz

Bo PKP ma w d.... klientów.
Odpowiedz

A klienci maja w doopie pkp.
Odpowiedz

(03-05-2015, 14:50 )Siwy napisał(a):  A klienci maja w doopie pkp.

No niekoniecznie bo ten artykuł właśnie napisała osoba na kulach, ja też nie mam w czterech literach ubawa
Odpowiedz

Jechał ktoś z was Pendolino? oczko Ponoć bilety drogie. Ludzie płacą naprawdę mnóstwo kasy, a i tak traktuje się ich jak bydło, poważna firma powinna iść klientowi na rękę o ile ten np. nie próbuje wyłudzić czegoś, trudno panią Ochojską posądzać o coś takiego. Jeśli się traktuje źle klientów to się ich traci, ale PKP jest w tej dogodnej sytuacji że jest monopolistą albo tak im się wydaje i np. nie pooinstrują pracownikó by szanowali klienta.
Za to mnóstwo kasy wydali na kampanie reklamową która jest bardziej irytująca niż zachęcająca. .
Odpowiedz

Nie jechałam jeszcze ale myślę, że sama obsługa jest bardzo miła i nie można nic zarzucić, jak już to tylko właścicielowi, że nie zadbał o każdego klienta. ubawa

Hogan- Izabela
Odpowiedz

(04-05-2015, 3:11 )hogan napisał(a):  Nie jechałam jeszcze ale myślę, że sama obsługa jest bardzo miła i nie można nic zarzucić, jak już to tylko właścicielowi, że nie zadbał o każdego klienta. ubawa

Nie jechałem i pewnie długo nigdzie koleją się nie wybiorę.
Autkiem jest szybciej i przyjemniej. Ewentualnie Autobusem.
Choć ....???? może kiedyś??
Odpowiedz
Nowa odpowiedź

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości