Nowa odpowiedź
Ocena wątku:
  • 21 głosów - średnia: 2.95
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Świeczki zapachowe

Co myślicie o palących się świeczkach w pokoju lub innym pomieszczeniu z których wydobywa się piękny zapach? są szkodliwe dla zdrowia czy nie są? 
Ja czasami sobie jakąś odpalam aby był przyjemny zapach ubawa2
Odpowiedz

(01-05-2018, 7:12 )Greg1986 napisał(a):  Co myślicie o palących się świeczkach w pokoju lub innym pomieszczeniu z których wydobywa się piękny zapach? są szkodliwe dla zdrowia czy nie są? 
Ja czasami sobie jakąś odpalam aby był przyjemny zapach ubawa2

Moja siostra lubi.
Kiedyś nawet kupiła mi taki pojemnik( nie wiem jak się fachowo nazywa) w moim kolorze- czarno- czerwonym, no i paliłam.
Teraz jakoś zaprzestałam, dzięki za przypomnienie, zacznę. Zapach jaśminu, magnolii, róż.
Nie są chyba, tak myślę. Nie dajmy się zwariować. Jakby tak patrzeć, to wszystko jest niezdrowe, trzeba żyć.
Odpowiedz

Świeczek zapachowych nie kupuję, ale czasami korzystam z kominka zapachowego. Można sobie mieszać olejki jakie się chce.

"To, co dajesz, Momo, pozostaje twoje na zawsze; 
to, co zachowujesz, jest na zawsze stracone!"

Odpowiedz

Mam i czasem coś odpalam ale bardziej skłonna jestem do olejków niż do świeczek.
Faktem jest, że jak za dużo czy za długo, to głowa mi od tego boli a więc diabli wiedzą
jak jest z ich szkodliwością.
Zwykłą świeczkę dobrze jest palić nawet cały czas, jeśli ktoś pali papierosy, bo wciąga
dym od fajek.

"Tonący w kłamstwie, cynizmu się chwyta"
Hogan- Izabela
"Buzie widze w tym tenczu!"
Odpowiedz

Jeśli delikatnie się ich stosuje to ok. Najgorzej że zabierają tlen. Mam kilka takich firm gdzie palą tego dużo i raz powiedziałem im że resztę towaru niech sobie zabiorą z samochodu bo ja nie mam czym u nich w pomieszczeniach oddychać. No ja rozumiem że aromaterapia przynosi korzyści ale sorry ja bez tlenu nie potrafię funkcjonować. Już myślałem że do firmy zadzwonią ale nie. Zabrali towar z samochodu i było ok. Sam korzystam z olejków. Mam buteleczkę w aucie z zapachem sosnowym i ok ale nie w takim stężeniu...

[Obrazek: q2WwWkr.gif]
Odpowiedz

Lubię świeczki zapachowe i olejki ale wszystko z umiarem
Też dużo zależy od jakości a z tym różnie bywa.

miłości złotą nić snujesz, snujesz .......
Odpowiedz

Zgadza się. Kupiłem kilka razy tańsze olejki bo cena dobra i wylądowały w koszu. Olejki zapachowe muszą być dobrej jakości. W pełni naturalne a nie jakieś zmieszane z wypełniaczem.

[Obrazek: q2WwWkr.gif]
Odpowiedz

W aptekach powinny być lepsze. Niektóre można stosować do kąpieli, inhalacji czy masażu. Tylko trzeba sprawdzić ulotkę.

"To, co dajesz, Momo, pozostaje twoje na zawsze; 
to, co zachowujesz, jest na zawsze stracone!"

Odpowiedz
Nowa odpowiedź

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości