Ocena wątku:
  • 30 głosów - średnia: 2.93
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Uzależnienie od telefonu

To mnie wkurza.
Na przykład ta pani daje wykład, ale widać że jest uzależniona od telefonu. Nawet kręcąc film nie może przestać gapić się na telefon co minutę. :ubawa

Odpowiedz

No jak mówi o telefonie, to nie będzie przecież, patrzyła
się na telewizor czy w okno ubawa2

Nie mam problemu z używaniem telefonu.
W domu mam cały czas wyciszony i oddzwaniam
jak zobaczę, że ktoś dzwonił.
Praktycznie, mam tak, jakbym wcale telefonu nie miała.
Tylko teraz używam do pisania w necie, bo
nie mam kompa ubawa

"Tonący w kłamstwie, cynizmu się chwyta"
Hogan- Izabela
"Buzie widze w tym tenczu!"
Odpowiedz

Ja tam korzystam z telefonu. Głównie dzwonię ale z kilku aplikacji także korzystam np. yanosik, internet, aparat fotograficzny czy translator. Czy to uzależnienie? Nie wiem. Mam możliwość to korzystam jak z każdego innego narzędzia.
Równie dobrze można powiedzieć że większość ludzi jest uzależniona od sztućców bo nie jedzą rękami.

[Obrazek: q2WwWkr.gif]
Odpowiedz

Tutaj nie mam problemu z telefonem. Dobra jest rzecz korzystania z internetu lub gierka w rozbijanie kryształków jak się czeka gdzieś w dużych kolejkach np. fryzjer itp. ubawa2
Odpowiedz

W sumie u nas tez jest to problem zwłaszcza wśród młodzieży, ale w Japonii to wszyscy tylko gapią się w telefony i zazwyczaj z tego co widziałem grają w jakieś gry. Szczególnie widać to w metrze albo w pociągu.
Odpowiedz

Technologia dopiero się rozwija. Japończycy już produkują jakieś elastyczne TV i telefony. Czas pokaże co będzie dalej - świat wirtualny zawładnie na bogato.
Odpowiedz

Ja to bym mogła się od telefonu uzależnić, czemu nie, ciekawe jak to jest?
Tylko telefonu to ni mom, bo ten co mom do niczego łon.
Odpowiedz

:ubawa: 

Nima bo zima? ubawa2

"Tonący w kłamstwie, cynizmu się chwyta"
Hogan- Izabela
"Buzie widze w tym tenczu!"
Odpowiedz

(01-05-2018, 17:32 )hogan napisał(a):  :ubawa: 

Nima bo zima? ubawa2

Wiesna  ubawa2
Odpowiedz

Moim zdaniem uzależnienie od telefonu nie jest takie złe, jeśli człowiek potrafi zrobić sobie przerwę od niego. Oczywiście nie pochwalam kogoś, kto podczas rozmowy używa telefonu. Ale prawda jest taka, że teraz w telefonach jest wszystko, mapa, kontakty, poczta, aparat, kamera, wiadomości, zegarek. Mając telefon możemy zrobić prawie wszystko. Osobiście nie jestem uzależniona, chociaż muszę mieć go przy sobie oraz często z niego korzystam. Jednak nie wyobrażam sobie siedzenia w telefonie podczas spotkania ze znajomymi oczko
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości