Nowa odpowiedź
Ocena wątku:
  • 24 głosów - średnia: 3.13
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Wypychamy paczkę

Czasem zdarza się, że chcemy coś wysłać ale żeby dobrze zabezpieczyć przesyłkę, trzeba ją dobrze opakować.
Czyli powypychać czymś, co pomoże stabilnie trzymać się głównego opakowania.
Czy macie jakieś domowy sposoby czym można wypchać taki karton?

"Tonący w kłamstwie, cynizmu się chwyta"
Hogan- Izabela
"Buzie widze w tym tenczu!"
Odpowiedz

Papierem jakimś. Toaletowy drogi, wystarczą stare gazety. Mnie przysłali pompę do materaca przeciwodleżynowego w takim bajernym opakowaniu . Napompowanym powietrzem. Jak znajdę to pstryknę fote. Ale potem.
Odpowiedz

Te napompowane to wiem jakie to są, mi chodzi o domowe sposoby.

Ja jakiś czas temu musiałam odesłać sokowirówkę a oryginale pudełko wyrzuciłam.
Gazet żadnych w domu nie miałam, to fakt, że w zasadzie zmarnowałam ale nie miałam wyboru, cały
rulon worków na śmieci. Odrywałam po jednym, zgniatałam i wypychałam.
Nawet chamy mi tych worków nie odesłali :lol:

"Tonący w kłamstwie, cynizmu się chwyta"
Hogan- Izabela
"Buzie widze w tym tenczu!"
Odpowiedz

Mam taką specjalną szafę (miałam), w której trzymam folię bąbelkową, kieszenie z powietrzem. To z paczek zamówionych przez internet. Jeśli takowych nie posiadasz, musisz: wybrać się na spacer do najbliższego sklepu sieciowego i zaiwanić gazetki reklamowe. Jakby pytali po co Ci tyle, odpowiadasz, że na zajęcia dla dzieci. oczko

"To, co dajesz, Momo, pozostaje twoje na zawsze; 
to, co zachowujesz, jest na zawsze stracone!"

Odpowiedz

Gazeta to uniwersalny sposób na domowe zabezpieczenie.
Ja mam dostęp do wypełniaczy ale niezawodne są jednak gazety.

[Obrazek: q2WwWkr.gif]
Odpowiedz

Jak coś mam dla kogoś do wysłania to najbardziej polecam papier kuchenny. Zawsze z niego korzystam w takich sytuacjach ubawa
Odpowiedz

No wiecie co...?
Już wydał bym te pięć złotych na tekturę falistą,albo szary papier dostępne w każdym papierniczym sklepie czy cienką gąbkę budowlaną,albo pogrzebał na śmietniku u tapicera.
Jeszcze zależy komu ślemy paczkę.
Jak coś kupuję to szczerze powiedziawszy nie obrażam się za stare gazety(te z drugiego końca świata bywają ciekawe),zużyte worki foliowe,połamane styropiany.Raz nawet książkę znalazłem.

W życiu nie chodzi o to, by przeczekać burzę a o to, by nauczyć się tańczyć w deszczu.

Odpowiedz

Folia bąbelkowa. Jak przewoziłem butelki to opakowałem je folią bąbelkową i wkoło ubraniami czy ręcznikami i nic się im nie stało. Podobnie ceramikę przewoziłem samolotem i nic się nie stało.
Odpowiedz

Tylko nie zauważyłem,żeby folię bąbelkową gdzieś detalicznie sprzedawali...

W życiu nie chodzi o to, by przeczekać burzę a o to, by nauczyć się tańczyć w deszczu.

Odpowiedz

No rzeczywiście, ja jak coś kupowałem to sobie zostawiłem i miałem, ale popytaj np. w Praktikerze, albo w supermarkecie, powinni chyba mieć.
[post jeden pod drugim jednego Użytkownika, łączą się jeśli nie upłynie 10 minut]
albo w internecie ubawa2 

https://www.top-opakowania.pl/produkt/fo...0cm-x-100m
Odpowiedz
Nowa odpowiedź

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości