Nowa odpowiedź
Ocena wątku:
  • 16 głosów - średnia: 3.06
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Storczyki i nie tylko .

(05-02-2018, 15:52 )hogan napisał(a):  Wedle zabobonów, mówią aby cudzych kwiatów nie chwalić, bo można zauroczyć i przestaną rosnąć.
Ale ja w zabobony nie wierzę, to może urok nie zadziała, bo jak mam nie napisać, że AŻ Ci zazdroszczę
tak pięknych i dorodnych okazów! zawstydzony

Dzięki  Iza  za miłe słowa  i  możesz  chwalić  ,  ja w takie rzeczy  nie wierze  żeby  zauroczyć  ...   Praca  przy  storczykach  jest  dla mnie   przyjemnością   i  odskocznią  od moich  kłopotów zdrowotnych   slecausuuski
Odpowiedz

A więc wstawiaj więcej, ja zawsze tu zajrzę ubawa2

"Tonący w kłamstwie, cynizmu się chwyta"
Hogan- Izabela
"Buzie widze w tym tenczu!"
Odpowiedz

[Obrazek: 16bakat.jpg]

Storczyk  Dendrobium unikum ,rośnie w orchidarium 

[Obrazek: 1584mbp.jpg]

Storczyk Dryadella liliputana , miniaturka wielkości  2 zł. kocham takie maluszki
Odpowiedz

Mam takie pytanko, czy Ty je wszystkie hodujesz w domu? ubawa

Hogan- Izabela
Odpowiedz

(18-02-2018, 22:31 )hogan napisał(a):  Mam takie pytanko, czy Ty je wszystkie hodujesz w domu? ubawa

Tak Iza , teraz  mam  warunki  ,na duże orchidarium ,pokaże niedługo  zdjęcia  slecausuuski
Odpowiedz

Niesamowite i piękne hobby hug

Hogan- Izabela
Odpowiedz

(18-02-2018, 22:40 )hogan napisał(a):  Niesamowite i piękne hobby hug

Troche kosztowne ,ale  daję rade  , mam sklep  w którym mam  15 % dla stałego klienta  pieteczkka Lecz najważniejsze jest to  ,że mojemu mężowi bardzo sie  to podoba  :radocha:  helous
Odpowiedz

Nie wątpię, bo takie hobby każdemu się podoba ch6s1

Hogan- Izabela
Odpowiedz

(18-02-2018, 22:52 )hogan napisał(a):  Nie wątpię, bo takie hobby każdemu się podoba ch6s1
Wiesz co byś się zdziwiła , gdy przyszła  do mnie znajoma i zobaczyła  ile mam kwitnących  storczyków  ,zapytała   -a po co tobie to wszystko tyle  roboty ,ona nie ma w domu żadnego kwiatka  bo nie lubi, ale  ja to toleruje i lubie ją  ubawa2
Odpowiedz

Czasem też tak mam, że mówię sobie, że po co mi to, że to uschną, a to nie wyrosną i mam wtedy chęć całkiem
zrezygnować z kwiatów domowych ale do czasu aż wejdę gdzieś do sklepu, to zawsze w wózku znajdzie się nowy osobnik. :lol:
Ostatnio wściekłam się, bo miałam kupionych 10 cebul czerwonych amarylisa i zakwitły tylko raz i koniec, teraz tylko
puszczają same liście. Oszustwo w polskich sklepach, specjalnie takie gatunki uprawiają aby ludzie więcej kupowali.
Jak miałam amarylisa prosto z Holandii od znajomej, to do dziś dnia kwitnie za każdym razem od 25 lat!
Nie mam już go, bo kilka lat temu, oddalam mamie a u mamy nadal kwitnie.

Hogan- Izabela
Odpowiedz
Nowa odpowiedź

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości