Liczba postów: 12,805
Liczba wątków: 690
Reputacja:
592
Raczej nie będę się szczepił. Ale jeszcze to przemyślę.
Liczba postów: 64,553
Liczba wątków: 3,242
Reputacja:
753
Z tego co wiem, to nie ma obowiązkowych tylko od maja do października a Ty kiedy lecisz? W marcu, kwietniu?
No i tam szybko tężec można załapać, nawet tylko chodząc po ziemi. Wystarczy piach na butach zakażony, bo ogolnie
ziemia jest tam mocno skażona.
"Tonący w kłamstwie, cynizmu się chwyta"
Hogan- Izabela
"Buzie widze w tym tenczu!"
Reputacja:
592
Wee zalecane to są, ale nie obowiązkowe, spójrz na stronę MSZ.
Ja nie będę chodził po dżungli nago i walczył z malpami tylko chodził po miastach i zwiedzal, z tego co czytałem do szczepienie się to przesada w tym wypadku, ale poszukam jeszcze info. Mimo to szkoda mi kasy na jakieś szczepionki, Japonia to wysoko rozwiniętych kraj a nie Indie.
Liczba postów: 202
Liczba wątków: 5
Reputacja:
24
Zodiak: rak
Ja z rodziną nie musieliśmy sie szczepić , tylko na lotnisku w Qatar trzeba było wypełnić żółte kartki , czy nie mam zakaznych chorób i dopiero przeszło sie przez bramki kontroli ... no i oczywiście paszporty .
Tak samo było gdy wybieraliśmy sie do Hiszpanii .
Reputacja:
592
W sumie obowiązkowe szczepienia rzdko gdzie są, i raczej tu chodzi o bezpieczeńtwo własne. Myślę że szczepienie akurat do Japonii to przesada, tam jest wysoki poziom higieny. Już prędzej w Europie mam szanse zachorować, nawet na tężec.
Reputacja:
592
Do Afryki nie szczepiąc się bym nie pojechał, tam też jest Malaria na przykład. Zresztą malaria jest też w korei a to blisko ghdzie jadę. :zdziwienieke: